Cosmin Petruescu vrea să speculeze în avantajul Ripensiei lipsa de omogenizare a Petrolului: ”Și-au schimbat politica”

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 16:18 Liga 2
Cosmin Petruescu vrea să speculeze în avantajul Ripensiei lipsa de omogenizare a Petrolului: ”Și-au schimbat politica”

Ripensia joacă tot în deplasare și în etapa a 3-a din Liga 2, de data aceasta la Ploiești, cu Petrolul. După un prim duș foarte rece pe acest septembrie canicular, cu U Craiova 1948 SA, timișorenii au parte de alt joc cu un adversar foarte tare, departe de casă. Cosmin Petruescu spune însă că e încrezător pentru meciul de marți, de la ora 19:30, de pe ”Ilie Oană”.

De data aceasta, din lot va face parte și mijlocașul Coulibaly, deși, la cum îl cunoaștem pe Cosmin Petruescu, cu siguranță nu îl va titulariza după perioada de accidentare. Antrenorul știe că urmează un meci dificil cu Petrolul.

”Suntem optimiști, suntem încrezători, chiar dacă rezultatul de la Craiova nu ne îndreptățește la acest lucru. Dar sunt jucători tineri, cu potențial, și trec mult mai repede peste astfel de rezultate. Suntem conștienți de importanța meciului de la Petrolul, prin prisma faptului că am început acest campionat cu stângul. Cunoaștem adversarul, îl respectăm. Chiar m-am amuzant, când am citit că e ziua și transferul la Petrolul. O partidă dificilă, în compania unei echipe care pentru al treilea an consecutiv își propune promovarea”, spune Petruescu despre jocul de marți.

Petrolul, încă neomogenă?

Antrenorul ripensist știe că Petrolul are lot mult peste al echipei sale, dar mizează pe lipsa omogenizării, aspect care poate exista și la roș-galbeni, după multele plecări din vară.

”Este o echipă incomodă. Pot spune că au avut puțină neșansă în primul joc. S-au revanșat, în schimb, în al doilea joc, când au câștigat la Reșița. O echipă cu o calitate tehnică individuală incontestabilă. Au transferat jucători de calitate. Cred eu că încă au probleme pe parte de omogenizare. Dacă în sezoanele trecute s-au axat în special pe jucători români, de data aceasta și-au schimbat politica și s-au orientat în special spre jucători de pe piața externă, cu o cotă foarte bună, care au activat constant în campionatele respective. Faptul că suferă la capitolul omgenitate poate fi un avantaj pentru noi”, a mai spus Cosmin Petruescu.

Ripensia a plecat de duminică spre Ploiești. Cu 3 puncte, Petrolul ocupă locul 12 în clasamentul intermediar al Ligii 2, în timp cu la ”cota” 0, formația bănățeană e pe locul 17. Meciul are loc marți, cu începere de la 19:30.

https://www.youtube.com/watch?v=D8Aqczlo-V4&feature=emb_title

Foto și video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-buhaescu-a-revenit-la-petrolul-atacantul-promova-in-liga-1-cu-lupii-in-precedenta-sa-experienta-la-ploiesti-19147884

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă