Cosmin Petruescu a recunoscut că Ripensia nu merita victoria cu FC Brașov: ”A fost genul de meci în care îți dorești, dar nu reușești mai mult.” Antrenorul a explicat de ce a făcut patru schimbări în același timp

Anda DELIU 22 Aug. 2021, 12:58 Liga 2

Dacă la alte meciuri își lăuda poate cam mult jucătorii, de data aceasta, după ce Ripensia a obținut o remiză pe teren propriu cu FC Brașov, scor 1-1, Cosmin Petruescu a admis că echipa sa nu merita victoria.

Ripensia, doar remize în meciurile de pe teren propriu din acest sezon

Echipa timișoreană a disputat în cele patru etape de Liga 2 scurse până acum trei meciuri acasă, pe Electrica, și de fiecare dată a obținut remize: 3-3 cu Dunărea Călărași, 0-0 cu Unirea Dej și 1-1 cu FC Brașov. În deplasare a reușit o victorie, 2-0 la Avrig cu CS Comunal Șelimbăr.

”Într-adevăr, era un meci în care ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Genul de meci în care îți dorești, dar nu reușești mai mult. Consider că nu meritam mai mult din partida de astăzi. Este maximum ce puteam obține dacă ne raportam la modul în care s-a disputat acest joc. Chiar dacă în prima repriză am intrat cu 1-0 la pauză, după o acțiune foarte frumoasă a noastră, o acțiune lucrată la antrenamente, cu o eliberare de zonă, apariția fundașului central, o centrare în fața porții. Dar a fost prea puțin pentru a obține toate cele trei puncte. În repriza a doua, am suferit mai multe, oaspeții au ieșit mai mult la joc, n-au avut nimic de pierdut, au reușit să egaleze. Pe final de meci, victoria putea fi tranșată și de o parte și de cealalată. Dacă am fi câștigat noi, putem spune cu mare noroc, la bara pe care am avut-o în finalul partidei. Situațiile mai clare de poartă cred că le-au aparținut oaspeților și una peste alta, este un punct pe care l-am obținut, în acest sistem ciudat de desfășurare a campionatului este bine să câștigi partidele , dar dacă nu reușești să le câștigi, important e să nu pierzi. Fiecare meci este de șase puncte și fiecare punct își va avea importanța lui la final de campionat. Nu suntem mulțumiți cu zestrea de puncte acumulate pe teren propriu. Suntem conștienți de lucrul acesta, dar nu avem ce face. Trebuie să învățăm din greșeli și să mergem mai departe”, a declarat antrenorul Ripensiei după meci.

Cosmin Petruescu speră să mai ”updateze” echipa

Petruescu a analizat și problemele echipei sale și a punctat că dorește să corecteze neajunsurile.

”Ne-a lipsit puțin mai multă prospețime. Am deschis scorul, după care instinctul de conservarea ne-a făcut să facem pasul înapoi. Nu ne-am dorit lucrul acesta, dar, din păcate pentru noi, oaspeții nu au avut nimic de pierdut, au ieșit la joc, au fost mai prezenți și au câștigat duelurile unu contra unu, mai ales în preajma porții noastre. Ne-a fost teamă să atacăm decisiv, cum s-a întâmplat și la faza la care au înscris din penalty. Puțin mai multă inspirație în fața porții și puțin mai multă prospețime în duelurile unu contra unu. Sunt lucruri pe care le putem rezolva în perioada următoare”, a precizat Petruescu.

Patru schimbări dintr-un foc

Derogarea cu cinci modificări per meci acordată din cauza pandemie s-a păstrat și în acest sezon. Chiar și așa, mai rar, se fac câte patru schimbări deodată.

Ripensia a făcut acest lucru, cu Petruescu și forțat de împrejurări. ”Nu erau programate patru. Erau programate trei în momentul respectiv. Din păcate, s-a accidentat Stoica, un copil născut în 2003. Am fost nevoiți să facem și a patra schimbare. Cu jucătorii tineri care debutează la seniori e nevoie de răbdare și de timp, mai ales dacă n-au avut tangențe cu echipele de seniori până în momentul de față. Calitate au, incontestabil, toți cei de 2003 pe care îi avem în lot și în Academie, doar că trebuie puțină răbdare cu ei”, a explicat antrenorul.

  • Ripensia în meciul cu FC Brașov: I. Rus – Andr. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Fridrich (Mih. Ene 57′) – Coulibaly (cpt.), Val. Macrițchii (Vidrăsan 57′) – Rob. Stoica (Rotea 57′), Mitrov (C. Gladun 57′), Piftor (Pădurariu 80′) – Golda. Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Rz. Morariu, Stoi, Taras.

Nervi foarte mulți pe final de meci

La final de meci, după o cădere teatrală a lui Golda în careu, Iulian Munteanu a cerut vehement un penalty inexistent, moment în care a fost avertizat de arbitru.

Nu e prima dată când de pe banca Ripensiei au loc izbucniri nejustificate, dar Petruescu spune că e din dorința mare de victorie.

”Ne-am dorit foarte mult să câștigăm și noi, și jucătorii. Și poate, de multe ori, ne pierdem luciditatea, și pe bancă, și în teren. Trăim și noi meciurile la intensitate. Ne dorim foarte mult, mai ales când. Vedem că avem lume la stadion, e publicul alături de noi. Ne-a fost dor de aportul publicului și atunci presiunea e mai mare și pe noi. Și din acest punct de vedere, pate și manifestările noastre nu sunt întotdeauna cele mai obiective, dar tocmai, din dorința de a câștiga”, a mai punctat Petruescu.

  • Denis Golda (29′), pentru Ripensia, și Horia Popa (56′ – penalty), pentru FC Brașov, au fost marcatorii meciului disputat sâmbătă la Timișoara.

Cu 6 puncte după patru etape, Ripensia e pe locul 9 în Liga 2. Duminica viitoare, de la ora 14:00, va juca la București, cu Steaua. Până atunci însă, echipa timișoreană joacă în Faza a III-a a Cupei României, miercuri, de la ora 17:30, la Avântul Periam (Liga 3).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 22 Aug. 2021, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă