Corvinul începe play-off-ul Ligii 2 cu Gloria Buzău, acasă, în nocturnă, dar este cu gândul mai mult la următorul joc. Florin Maxim: ”E un soi de exerciţiu înaintea meciului de Cupă cu CFR Cluj”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2024, 14:25 Liga 2
Corvinul începe play-off-ul Ligii 2 cu Gloria Buzău, acasă, în nocturnă, dar este cu gândul mai mult la următorul joc. Florin Maxim: ”E un soi de exerciţiu înaintea meciului de Cupă cu CFR Cluj”

Hunedoara este gazda primului meci din play-off-ul acestui sezon de Liga 2, ediția 2023-2024.

Corvinul întâlnește joi, de la ora 19:00, Gloria Buzău, cele două echipe urmând să joace partidă directă pentru a doua oară în această lună martie, după ce în sezonul regular meciul a avut loc la Buzău, de 1 martie, iar trupa antrenată de Andrei Prepeliță a avut câștig de cauză cu scorul de 2-1.

Meciul de pe stadionul ”Michael Klein” se dispută în nocturnă, fiindcă hunedorenii și-au închiriat instalație mobilă de iluminat în special pentru jocul din Cupa României cu CFR Cluj.

Corvinul întâlnește Gloria Buzău pe teren propriu, la debutul play-off-ului Ligii 2

Calificată în play-off-ul Ligii 2 cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, spre deosebire de Gloria, care a obținut biletul în urma ultimei etape, Corvinul începe turneul celor mai bune șase formații din această ediție de campionat cu un meci pe teren propriu, capitol la care trupa antrenată de Florin Maxim este lider în campionat în acest moment.

În cele zece meciuri disputate acasă în sezonul regular, Corvinul a înregistrat șapte victorii, două remize și o înfrângere, cu cele 23 de puncte acumulate fiind lider în clasamentul special. Este urmată de CSC Șelimbăr, cu 22 de puncte strânse în nouă întâlniri. ”Corbii” au pierdut puncte cu Concordia Chiajna (2-2), CS Mioveni (0-2) și CSC Șelimbăr (0-0).

Cu Gloria Buzău, Corvinul a avut meciul direct din sezonul regular chiar în acest an 2024, în data de 1 martie, la Buzău, unde trupa lui Prepeliță s-a impus cu scorul de 2-1, hunedorenii dând o replică foarte slabă. Au înscris Mihnea Rădulescu (8), Cristian Dumitru (12 – penalty), pentru Gloria, și Marius Coman (53 – penalty), pentru Corvinul.

Florin Maxim vede partida cu buzoienii ca ”un soi de exerciţiu înaintea meciului de Cupă cu CFR Cluj”

Prima dintre cele două întâlniri din play-off are loc la Hunedoara, joi seară, de la ora 19:00, iar Corvinul are, teoretic, de luat o revanșă. Florin Maxim primește jocul ca, mai degrabă, un test înainte de sfertul de finală cu CFR Cluj, din Cupa României, competiție din care Corvinul se alege cu ceva important dacă va câștiga și va merge mai departe, spre deosebire de Liga 2, unde și-a asigurat deja matematic menținerea în viitorul sezon, fiindcă de promovat nu poate în această vară din cauza formei sale de organizare.

”Ne va aştepta un meci cu încărcătură, ca de play-off. Asta ne-am dorit, să atragem publicul la stadion, să vedem la lucru cele mai bune echipe din campionat. E, dacă vreţi, un soi de exerciţiu înaintea meciului de Cupă cu CFR Cluj şi sper să iasă un meci plăcut, cu noi învingători la final. Nu cred că sunt prea mult schimbate datele faţă de meciul pierdut la Buzău… cred că şi atunci am analizat jocul bine, am plătit însă tribut începutului ezitant de meci. De altfel, imediat după aceea, la Reşiţa, CSM a început tare, a marcat repede şi a câştigat jocul. Cred şi sper că am învăţat din acel eşec, i-am văzut şi atunci pe băieţi supăraţi pentru cum am tratat începutul de meci şi cred că sunt dornici acum să demonstreze că pot învinge”, a declarat Florin Maxim despre meciul cu Gloria Buzău.

Tot Maxim spune că meciul cu Gloria va fi tratat serios. Vrea să spun asta din capul locului”

După meciul cu Gloria, Corvinul se va concentra pe partida cu CFR Cluj, programată în data de 2 aprilie, de la ora 19:30, pe stadionul din Hunedoara. Jocul se va desfășura, cel mai probabil, cu tribunele pline, iar învingătoarea va merge în semifinală.

Pentru a găzdui jocul cu multipla campioană a României, Corvinul a închiriat din nou nocturnă mobilă. Aceasta a fost deja instalată și poate fi folosită și la meciul cu Gloria Buzău.

Pentru hunedoreni, meciul cu Gloria va fi primul disputat în campionat, indiferent de ce eșalon fotbalistic vorbim, la lumina reflectoarelor. Stadionul ”Michael Klein” nu are nocturnă, dar a mai găzduit un joc la limina reflectoarelor unei instalații mobile în septembrie 2021, când CS Hunedoara, așa cum se numea echipa atunci, a întâlnit FCSB în 16-imile Cupei României. A fost 3-0 pentru prim-divizionară încă din minutul 50, apoi echipa lui Florin Maxim egala până în minutul 83, iar trupa bucureșteană antrenată atunci de actualul selecționer Edward Iordănescu marca de alte două ori în reprizele de prelungiri și câștiga cu 5-3.

”E primul meci în nocturnă, în campionat, pentru Corvinul. E un eveniment şi chiar fac apel către suporteri să fie alături de noi, pentru că ştiu că interesul pentru jocul cu CFR e mare, ştiu că s-au vândut multe bilete, dar vrem să fim, dacă se poate, la fel de mulţi pe stadion şi pentru jocul de mâine. Să fie o atmosferă frumoasă, pentru că îi va ajuta, în mod cert, pe băieţi. Vreau să spun, din capul locului, că nu suntem doar cu capul la meciul cu CFR. Am fost în aceeaşi situaţie şi înaintea partidei cu Sepsi, jucasem la Metaloglobus, un meci care ne întinsese la maximum, cum se spune, apoi am venit la Hunedoara şi am câştigat cu 1-0. Băieţii sunt conectaţi la ce au de făcut în campionat, apoi ne vom focusa doar pe jocul din Cupa României”, a mai spus Florin Maxim.

Corvinul are trei puncte în clasament peste Gloria Buzău

Înainte de startul play-off-ului Ligii 2, Corvinul se află pe locul 3 în clasament, cu 37 de puncte, iar Gloria Buzău ocupă locul 4, cu 34 de puncte.

Declarațiile lui Florin Maxim înainte de Corvinul – Gloria Buzău:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-intalneste-corvinul-pentru-a-doua-oara-in-luna-martie-acum-in-deplasare-si-in-play-off-19304012

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/interes-crescut-pentru-corvinul-hunedoara-cfr-cluj-din-cupei-romaniei-19304014

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-lucescu-da-lovitura-de-start-la-corvinul-cfr-cluj-19303553

Marius ANGHEL 27 Mar. 2024, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă