Corvinul are viitor! Tinerii Hunedoarei au fost la câteva minute de o surpriză în partida cu CS Mioveni, iar Anton Heleșteanu îi laudă: ”Îmi scot pălăria în fața lor”

Andrei PASCU, Călin MNERIE 11 May. 2024, 18:02 Liga 2
Corvinul are viitor! Tinerii Hunedoarei au fost la câteva minute de o surpriză în partida cu CS Mioveni, iar Anton Heleșteanu îi laudă: ”Îmi scot pălăria în fața lor”

Corvinul Hunedoara le-a dat șansa tinerilor să arate ce pot în partida cu CS Mioveni, din deplasare, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2. Florin Maxim a decis să menajeze titularii pentru finala Cupei României, contra SC Oțelul, iar în jocul de sâmbătă, 11 mai, a utilizat mulți ”underi”, având loc și mai multe debuturi.

Așa cum poate era de așteptat, CS Mioveni a reușit să câștige confruntarea, cu 3-1, dar golurile victoriei au venit pe final pentru trupa lui Constantin Schumacher, așa că puștii Corvinului nu au fost departe de o mare surpriză.

Corvinul Hunedoara a trimis tinerii pe teren în partida cu CS Mioveni

Poate că emoțiile debutului au contat și în deschiderea rapidă de scor, CS Mioveni marcând pentru 1-0 încă din minutul 8, când s-a aflat la finalizare Ștefan Blănaru. Acesta avea să fie rezultatul la pauză, dar Corvinul a egalat în minutul 63, prin Alexandru Stupu.

Pe final a făcut diferența CS Mioveni, marcând în minutele 79 și 90, prin același Blănaru, care a făcut dubla de la punctul cu var, și Alexandru Stan, care a marcat în ultimul minut din timpul regulamentar, în minutul 90.

  • Corvinul Hunedoara, în partida cu CS Mioveni: D. Roman (Roșculeț 86′) – I. Matei, Predică (cpt.), Horiea, Y. Răducanu (Sil. Șeroni 74′), Stupu, Orășanu (Udrică 82′), D. Mailat (Bordea 46′), Seb. Ion, M. Achim, Al. Mihăilă (Gab. Grosu 82′). Rezerve neutilizate: – D. Șandor, P. Dobrescu, Cioază.

Anton Heleșteanu, reacție după ultimul meci al Corvinului în Liga 2, în acest sezon

Anton Heleșteanu, team-managerul Corvinului, a venit la conferința de presă de la finalul partidei, el lăudând modul în care s-au comportat tinerii clubului și promițând că o parte din ei va fi pe teren în viitorul nu foarte îndepărtat.

E convins că, deși hunedorenii au mizat pe ”underi”, au lăsat o impresie bună și care le va da încredere în cariere lor. Oficialul Corvinului a lăudat și CS Mioveni și le-a urat baftă gazdelor în dubla de menținere-promovare în SuperLiga României, pentru că duminică va avea loc ultima rundă a play-out-ului primei divizii și vor afla peste cine vor da.

Un joc cu o încărcătură emoțională mare, cât timp am avut un număr mare de debutanți pentru Liga 2, ținând cont și de vârsta lor. Cred că a fost o propagandă mare pentru fotbalul hunedorean și pentru ceea ce se întâmplă la Hunedoara în sport, și în fotbal în mod special.

Îmi scot pălăria în fața tinerilor jucători, pentru modul în care s-au dăruit, cum au înțeles emblema aceasta, care înseamnă mai mult decât orice. Sunt emoționat, toți au trăit cu emoții acest meci. Sunt bucuros și pentru că am reușit să marcăm, pentru că am întâlnit o echipă care în sezonul regular ne-a învins pe teren propriu, cu jucători valoroși, cu meciuri în Liga 1.

Corvinul Hunedoara e un titan care a fost ținut în munți, ascuns o perioadă îndelungată. După perioada Mircea Lucescu, a urmat o perioadă în care s-a mai jucat în Liga 1, s-a jucat la Liga 2, dar a fost un moment de dispariție. A fost un moment în care echipa a fost ținută în lanțuri, într-un ascunziș, dar era imposibil ca datorită tradiției, efervescenței, echipa să nu reapară. (…)

Urez succes Mioveniului la baraj, s-au făcut aici eforturi mari. Tot respectul pentru Mioveni și multă baftă!

Treaba mea e fotbalul hunedorean și, alături de antrenori, facem trecerea către meciul următor”, a spus Heleșteanu la finalul partidei de la Mioveni.

Portarul Rareș Roşculeţ a debutat în Liga 2 la doar 14 ani şi cinci luni

Corvinul a abordat deplasarea de la Mioveni cu o echipă formată din jucători între 14 și 19 ani, de la echipele de juniori mari ale clubului.

Golul ”corbilor” a purtat semnătura mijlocașului de 17 ani Alexandru Stupu, aflat la debutul în liga secundă, ca majoritatea colegilor săi.

Doar Roman, Ion și Predică mai jucaseră în anticamera SuperLigii până azi la Corvinul, care azi a batut și un record. Portarul Rareş Roşculeţ a debutat la doar 14 ani şi cinci luni, depășindu-l pe fotbalistul UTA-ei, Cătălin Vulturar, care în 2018 intra pe teren la vârsta de 14 ani și 9 luni într-un meci de Liga a 2-a (Farul – UTA 1-1).

Hunedorenii, gata să câștige Cupa României

Corvinul Hunedoara, în acest final de sezon, pe lângă calificarea în finala Cupei României, a terminat pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 52 de puncte, la opt puncte de liderul Unirea Slobozia. A lăsat sub ea, pe locul 3, CSC Șelimbăr (51 de puncte), iar următoarele clasate în ierarhie au fost Gloria Buzău, CS Miovenu și FK Miercurea Ciuc.

Anton Heleșteanu a vorbit încrezător despre finala Cupei României contra SC Oțelul, pregătită de Dorinel Munteanu, fiind convins că Hunedoara poate bifa o performanță majoră, să câștige competiția.

El a făcut o paralelă cu cele întâmplate în urmă cu zeci de ani cu Nottingham Forest, care reușea să câștige Cupa Campionilor și să bifeze una din cele mai mari surprize din istoria fotbalului.

Suntem în fața unui eveniment… parcă m-aș feri de termenul istoric, istoria se scrie în alte părți, dar pentru toată suflarea hunedoreană, pentru eforturile făcute de domnul primar, artizanul acestei etape din viața hunedorenilor, va trebui să facem tot ce depinde de noi pentru a ne atinge obiectivul.

Va fi un joc în care întâlnim o echipă de tradiție, o fostă campioană a României, dar e dorința noastră de rezultate. Pentru cei care sunt apropiați de vârsta mea, aduc aminte de echipa Nottingam Forest, care a promovat din liga 3, liga 2, liga 1 și a reușit să câștige Liga Campionilor.

Păstrând proporțiile, evident, ceea ce se întâmplă la Hunedoara și ceea ce se va întâmpla și de acum înainte, va rămâne alături de ce au făcut hunedorenii antrenați de domnul Mircea Lucescu și care în mare parte sunt în structura clubului acum.

Sunt sigur că vom reuși, așa cum am eliminat Sepsi, CFR Cluj, FC Voluntari, că vom reuși și în finală. (…)”, a mai spus oficialul Corvinului Hunedoara, când a fost întrebat de finala Cupei României.

Conferința de presă susținută de Anton Heleșteanu, după CS Mioveni – Corvinul Hunedoara:

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-termina-play-off-ul-cu-victorie-3-1-cu-corvinul-19315483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-mai-buna-decat-fk-miercurea-ciuc-in-play-off-ul-ligii-2-19315482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-off-ul-ligii-2-19315367

Andrei PASCU, Călin MNERIE 11 May. 2024, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă