CS Mioveni câștigă cu tinerii Corvinului și termină play-off-ul peste FK Miercurea Ciuc. Constantin Schumacher, și supărat: ”Asta se întâmplă în România”

Andrei PASCU 11 May. 2024, 16:11 Liga 2
CS Mioveni câștigă cu tinerii Corvinului și termină play-off-ul peste FK Miercurea Ciuc. Constantin Schumacher, și supărat: ”Asta se întâmplă în România”

CS Mioveni a avut nevoie de 10 meciuri pentru a bifa două victorii în play-off-ul Ligii 2! După partida cu FK Miercurea Ciuc, din etapa a 8-a, scor 3-1, în runda a 10-a, ultima a grupei pentru promovare, elevii lui Constantin Schumacher au trecut cu același scor de Corvinul Hunedoara, sâmbătă, pe teren propriu.

La pauză, trupa din Mioveni avea avantaj de numai un gol, 1-0, deși Corvinul a mizat pe tineri, preferând să menajeze jucătorii de bază pentru finala Cupei României, unde va întâlni SC Oțelul.

CS Mioveni termină play-off-ul cu victorie, 3-1 cu Corvinul

Cu toate acestea, CS Mioveni a deschis repede scorul, în minutul 8, prin Ștefan Blănaru. După pauză, Corvinul a dat emoții formației gazdă, pentru că a egalat în minutul 63, prin Alexandru Stupu. Cei de la Mioveni s-au motivat apoi și nu au ratat ocazia să își treacă în clasamentul play-off-ului Ligii 2 alte trei puncte, care i-au făcut să termine întrecerea pe locul 5, devansând FK Miercurea Ciuc.

În minutul 79, Ștefan Blănaru a marcat de la 11 metri, după o lovitură de pedeapsă acordată destul de ușor, iar scorul final a fost stabilit de Alexandru Stan, autor al unui gol în minutul 90.

  • CS Mioveni, în partida cu Corvinul Hunedoara: Fl. Croitoru (Bădescu 80′) – Andr. Trașcu, Cr. Ignat, Mih. Costea (Căprescu 46′), Burnea (Massaro 46′), Cărăruș (R. Garutti 46′), D. Toma (M. Dică 74′), Șerbănică (cpt.), Guțea, Blănaru, Al. Cr. Stan
    Rezerve: – Gogor, A. Șerban, Andr. Panait, Duțan

Constantin Schumacher, gata să ducă Mioveni în SuperLiga României

La finalul partidei, la conferința de presă, Constantin Schumacher a declarat că victoria le va da cu siguranță mai multă încredere jucătorilor săi pentru dubla din barajul de promovare în SuperLiga României.

Era o presiune pentru CS Mioveni în jocul cu Corvinul, pentru că oaspeții au trimis tineri pe teren. Schumacher a recunoscut că a fost greu să îi motiveze pe jucătorii săi, dar până la urmă a fost mulțumit de succes.

După acest meci cu niște copii… e greu să te motivezi când te pregătești pentru un anumit meci. Nu puteai să îți faci jocul tău și nu puteai să faci ce ți-ai dorit. La acest meci pot să remarc că am jucat cu mulți juniori, cu mulți tineri ai clubului Mioveni. Pentru asta sunt bucuros, îi felicit!

Tinerii sunt ai noștri și trebuie să mizăm pe ei pe viitor. Vom fi, la meciul de baraj, la un nivel foarte bun! Eu nu mă pregătisem acum pentru meciul de baraj, ci pentru un meci cu o echipă bună! Am pregătit meciul cu Corvinul.

Pentru mine nu a fost un meci ok, pentru că nu puteam să cer mai mult de la un meci cu copii. Dorința mea a fost ca jucătorii să țină mai mult de posesie, să plimbe balonul mai mult.

A fost foarte greu să motivez jucătorii, ținând cont că am avut în față o echipă de copii. Am avut multe ocazii… e greu să motivezi. Dacă marcam în prima repriză două-trei goluri, cred că era altceva”, a spus Constantin Schumacher la finalul partidei, dar a fost dezamăgit de suporteri.

Supărat pe suporteri Constantin Schumacher

CS Mioveni este printre echipele din Liga 2 care adună la meciurile de acasă cei mai puțini suporteri. Cu toate acestea, la jocul cu Corvinul fanii și-au înjurat favoriții, supărați pe anumite momente ale întâlnirii.

Antrenorul spera la o altă atitudine din partea tribunelor, mai ales că echipa lui se pregătește să revină în SuperLiga României după numai un sezon în divizia secundă.

Mi-aș fi dorit ca suporterii noștri să îi încurajeze pe jucători, pentru că sunt mulți din Mioveni, au intrat în play-off și… au început să înjure! Au fost cinci jucători în teren, patru născuți la Mioveni… asta e situația! Se întâmplă în România, dar jucătorii aceștia au jucat până acum și au intrat în play-off.

Sunt echipe cu bugete mai mari care nu au reușit să intre în play-off. Noi, cu 24 de jucători, cu trei portari, am intrat în play-off. Mi-aș fi dorit ca, indiferent de situație, suporterii să fie alături de jucători”, a transmis antrenorul.

Cine va fi adversara Mioveniului din baraj?

CS Mioveni a fost ultima în play-off-ul Ligii 2, pe locul 6, dar după etapa a 10-a, ultima programată, finalizează întrecerea pe locul 5, cu 43 de puncte. A terminat peste FK Miercurea Ciuc, care are cu trei puncte mai puțin.

Formația din Mioveni a început play-off-ul în deplasare, contra Unirea Slobozia (scor 0-1), iar în etapa a 2-a a disputat primul duel acasă, contra Gloria Buzău (scor 1-1), pentru ca apoi să remizeze în deplasarea cu FK Miercurea Ciuc (scor 1-1). Ulterior, a mai urmat un egal, 0-0 cu CSC Șelimbăr, dar a și înregistrat trei eșecuri la rând, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 0-1 cu Unirea Slobozia, 0-1 cu Gloria Buzău, până la victoria cu FK Miercurea Ciuc apoi, scor 3-1.

În etapele 9 și 10 din play-off, elevii lui Schumacher nu au pierdut, bifând o remiză, 2-2 cu CSC Șelimbăr, și o victorie cu Corvinul Hunedoara, scor 3-1.

Antrenorul a declarat că nu are preferințe în ceea ce privește adversara din SuperLiga României care îi va fi pusă în față Mioveniului, în barajul de menținere-retrogradare.

Vedem cine va veni la baraj cu noi. Vom vedea, nu va fi ușor, sunt echipe de Liga 1. Ne vom juca șansa până la capăt, vor fi meciuri frumoase”, a încheiat ”principalul”.

Foto: Valentin Macrea/ Sport Pictures

Andrei PASCU 11 May. 2024, 16:11 Liga 2
Pe aceeași temă