Corvinul are, la Buzău, un test în care își va arăta adevărata forță. Florin Maxim: ”Ingrediente pentru un joc bun sunt suficiente.” Hunedorenii au avut parte de o vizită surpriză

Marius ANGHEL 29 Feb. 2024, 10:49 Liga 2
Corvinul are, la Buzău, un test în care își va arăta adevărata forță. Florin Maxim: ”Ingrediente pentru un joc bun sunt suficiente.” Hunedorenii au avut parte de o vizită surpriză

Primul meci oficial în deplasare în 2024 îi aduce Corvinului un adversar dificil, unul cu care are șanse mari să se întâlnească de alte două ori în play-off. Trupa hunedoreană joacă la Buzău, contra Gloriei, în partida care deschide etapa a 17-a a Ligii 2, vineri, de la ora 17:00.

Antrenorul Florin Maxim spune că se aștaptă în Crâng la ”un meci deschis, frumos, pentru că atât noi, cât şi ei, am arătat un fotbal bun”.

Florin Maxim, înaintea jocului Corvinului la Buzău: ”Nu mergem acolo doar în excursie”

Calificată matematic în play-off din weekendul care a trecut, Corvinul va aborda ultimele trei jocuri rămase din sezonul regular cu o relaxare mult mai mare. Echipa antrenată de Florin Maxim, care oricum nu are drept de promovare în prima ligă, va juca fără nicio presiune și va încerca să producă un fotbal de calitate.

Partida de vineri cu Gloria Buzău este un test al adevărului pentru Marius Chindriș și compania. În primul rând pentru că va putea arăta care este forța sa în acest moment, împotriva unui adversar de o valoare apropiată și care nu-și permite să o lase mai moale în acest meci, ținând cont că accederea în play-off nu este asigurată matematic.

”Cred că va fi un meci disputat, mai ales pentru că ei au nevoie de puncte, nefiind încă, matematic, în play-off. Asta nu înseamnă că noi mergem acolo doar în excursie! Ştim cu toţii că ei îşi doresc promovarea, aşa că mă aştept la un meci deschis, frumos, pentru că atât noi, cât şi ei, am arătat un fotbal bun. Fiecare venim după victorii concludente în aceste prime jocuri din 2024, avem la dispoziţie loturi solide, echilibrate post pe post, aşa că ingrediente pentru un joc bun sunt suficiente. Ei au, cel puţin linia de fund, formată din jucători de primă ligă, au o echipă bună, i-am văzut şi în Turcia, în cantonament, la un joc, au un fotbal compact, ştiu bine ce vor, aşa că ne aşteaptă un meci dificil”, a declarat Florin Maxim despre întâlnirea cu Gloria Buzău.

Antrenorul hunedorenilor nu crede că echipa lui Prepeliță are o ”presiune suplimentară” pe ea

Corvinul a trecut peste această campanie de achiziții de iarnă aproape fără să aducă nimic în lot, doar un tânăr din Liga 3, Florin Maxim fiind mulțumit de jucătorii pe care îi are la dispoziție și preferând continuitatea.

În schimb, Gloria Buzău a schimbat din nou o mulțime de jucători, renunțând și aducând deopotrivă. A achiziționat nu mai puțin de 12 jucători, la partida cu Progresul Spartac debutând opt dintre ei, iar doi au înscris.

În ciuda acestor schimbări din echipa lui Prepeliță, Florin Maxim crede că noutățile Gloriei nu au nevoie de mult timp pentru a se acomoda, dar nici că au vreo presiune suplimentară fiindcă încă nu sunt calificați matematic în play-off.

”Ştim cu toţii că au transferat foarte mult în această iarnă, poate de la distanţă ar putea părea că au nevoie de omogenizare, dar când aduci jucători cu experienţă, cu nume, de calitate, nu ai nevoie de un timp îndelungat de acomodare, atâta vreme cât eşti stăpân pe tine, te poţi adapta uşor. Revenind la joc, în sine, nu cred că au o presiune suplimentară pentru că au nevoie de puncte pentru a-şi asigura locul în play-off, şi dacă ar avea, de aceea sunt jucători profesionişti, de aceea au adus fotbalişti cu experienţă în această iarnă… Presiune avem şi noi, chiar dacă avem locul asigurat în această fază, dar trebuie să dovedim, în continuare, că merităm să fim aici. Asta aştept de la băieţi, să nu văd urmă de relaxare şi să arătăm de ce suntem în stare”, a spus Maxim.

Corvinul, vizitată de micuţii de la Grădiniţa Prichindelul. Jucătorii și stafful au achiziționat mărţişoarele confecţionate de copii

Altfel, înainte de plecarea spre Buzău, jucătorii și stafful echipei Corvinul au avut parte de o întâlnire specială, la stadionul ”Mickael Klein”.

”Micuţii de la Grădiniţa Prichindelul Hunedoara au venit la finalul antrenamentului cu un scop precis! Să le vândă băieţilor mărţişoarele confecţionate împreună cu educatoarele lor, ca parte a programului „Mărţişor Cărţişor – citeşte-mi 100 de poveşti”, program care le oferă posibilitatea de a achiziţiona noi cărți pentru „Insula de Lectură” a copiilor grădiniței, materiale și jocuri pentru „Curtea de joacă” și Cabinetul de Logopedie și Consiliere psihologică.
Iar alb-albaştrii au supra-licitat pentru toate mărţişoarele realizate de cei mici, în încercarea de a sprijini întreg demersul. Mai mult, după ce s-au asigurat că fondurile au ajuns în cutiuţa special creată de cei mici şi după ce şi-au ales câteva dintre mărţişoare, s-au băgat la joc, alături de „corbişori”, cu promisiunea că vor lua parte şi la „Insula de lectură” – acolo unde le vor citi celor mici din noile cărţi de poveşti care se vor regăsi în biblioteca lor”, a transmis Corvinul pe pagina sa de Facebook.

Pentru cei care vor să imite gestul corviniștilor, să sprijine acest program al copiilor, o pot face mergând să achiziționeze mărțișoare confecțioante de ei la restaurantul Werk, Sara Cafe & Bar, Caffe D’Art, Best Hotel, G-Food (de pe Pietonală și zona Union), restaurantul Pizzeria Roma, dar, în primul rând, la sediul Grădiniței Prichindelul din Hunedoara.

Șase puncte între Corvinul și Gloria Buzău. Hunedorenii au pierdut un singur joc în deplasare în acest sezon

Revenind la partida de la Buzău, pentru Corvinul, aceasta este a opta deplasare în acest sezon, în 17 etape. În clasamentul special al jocurilor disputate ”afară”, echipa hunedoreană este între primele clasate în Liga 2, pe un loc 5, cu 14 puncte acumulate, în ultima a patru victorii, două remize și a unei înfrângeri. La fel stă și CS Mioveni, care are un golaveraj mai bun, 6-1 față de 9-5. Pe primele trei poziții sunt CSC Șelimbăr (19 puncte), Unirea Slobozia (18) și Gloria Buzău (17), însă acestea au nouă jocuri deja disputate, deci cu două în plus față de Corvinul și CS Mioveni.

În jocurile de pe teren propriu, Corvinul este lider, cu 20 de puncte strânse în nouă meciuri, în timp ce Gloria Buzău stă destul de rușinos, tocmai pe locul 13, cu trei victorii, două remize și două înfrângeri, deci un total de 11 puncte acumulate în șapte partide.

Înainte de debutul etapei a 17-a, Corvinul ocupă locul 2, cu 34 de puncte, este deja calificată matematic în play-off și poate urca din nou pe locul 1 cel puțin până duminică, atunci când va juca actualul lider CSC Șelimbăr.

Gloria Buzău ocupă locul 5, cu 28 de puncte, fiind la trei puncte peste prima echipă situată în afara locurilor calificabile în play-off, FK Miercurea Ciuc.

Declarațiile lui Florin Maxim înainte de Gloria Buzău – Corvinul Hunedoara:

https://www.youtube.com/watch?v=zuC5Omemexg

 

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-iacob-si-andrei-hergheligiur-reactii-dupa-corvinul-slatina-19300919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/isaac-solet-si-marko-pervan-au-ajuns-la-echipe-din-prima-liga-19300965

https://liga2.prosport.ro/special/ciprian-petre-conducator-de-scoala-de-fotbal-19300942

Marius ANGHEL 29 Feb. 2024, 10:49 Liga 2
Pe aceeași temă