”Corabia” Ripensia se pregătește de ”golirea” de jucători cu experiență. Tristețea căpitanului Stoi înainte de ultimul meci în Liga 2: ”Îmi pare rău de acest final”

Anda DELIU 27 Apr. 2023, 16:12 Liga 2
”Corabia” Ripensia se pregătește de ”golirea” de jucători cu experiență. Tristețea căpitanului Stoi înainte de ultimul meci în Liga 2: ”Îmi pare rău de acest final”

Șase sezoane. Atât a stat Ripensia în Liga 2, după promovarea emoționantă din 2017, iar povestea în eșalonul secund pentru echipa timișoreană s-a terminat destul de urât în 2023, cu o retrogradare matematică cu trei etape înainte de finalul campionatului.

Sâmbătă va urma, probabil, o victorie, poate cea mai tristă din istoria clubului, cu Unirea Constanța, după care jucătorii care nu mai sunt foarte tineri vor părăsi tabăra roș-galbenă.

Ripensia ar putea reuși în fața Unirii Constanța prima sa victorie în 2023

Dacă Ripensia va învinge sâmbătă în fața ultimei clasate, cea mai slabă echipă din acest sezon, va fi singura sa victorie din 2023. Vor lipsi Sofran (are arcada spartă din meciul cu FC Brașov), Rus, căci se vor folosi portari tineri, dar și cel mai vechi jucători din lot, Gabriel Stoi, care resimte probleme musculare.

Chiar Stoi, căpitanul echipei, a vorbit înaintea acestui meci și a spus că se așteatpă la o victorie de la colegii săi la Clinceni, acolo unde se va disputa jocul. ”E adevărat, e un meci fără miză în clasament, dar sperăm, totuși, să terminăm cu o victorie acest final de campionat, în primul rând, pentru moralul noastru, ca jucători. Din punct de vedere psihic, nu suntem așa de bine. Dar încercăm să ne concentrăm pentru acest ultim meci. A fost o săptămână mult mai lejeră decât celelalte și de aceea sperăm să mergem să facem o figură frumoasă la București”, a precizat mijlocașul Stoi.

  • În meciurile disputate de Ripensia în 2023 au fost înregistrate șase înfrângeri și un egal.

Antrenamentele continuă la Ripensia și după ultimul joc din acest sezon

În ultima rundă a play-out-ului, Ripensia va sta, dar antrenamentele vor mai continua. ”Nu cred că va fi de luni vacanță. Este foarte devreme să fie de luni vacanță. Ne așteptăm la încă două săptămâni de antrenament și sperăm să mai continuăm să mai facem antrenamente. Pentu unoi. E chiar foarte devreme de la 1 mai. Nu poți să ai o vacanță de două luni de zile până începe pregătirea”, a explicat mijlocașul care e din 2014 la club.

Cel mai probabil, el va terminat contractul cu Ripensia, acum, la 27 de ani. ”Nu cred că voi rămâne. Mie îmi expiră contractul în 30 iunie. Nu am avut nicio discuție, dar nu știu dacă voi mai continua împreună”, a adăugat Stoi, care în acest sezon a evoluat în 21 din cele 24 de meciuri disputate de Ripensia, în 19 dintre ele fiind titular.

Regrete la final de ciclu al Ripensiei în Liga 2

Altfel, adus de Remus Steop din Valea Jiului la Ripensia, Stoi consideră, contrar opiniei generale, că președintele Dumitru Mihu nu a dorit retrogradarea, dar admite și el că situația Ripensiei nu e deloc roz.

”Nu pot să zic că-mi pare rău de ce a ajuns Ripensia, pentru că nu cred că a ajuns așa cum zicea lumea, rău. Îmi pare rău de acest final, îmi pare rău cum s-a terminat acest ciclu al Ripensiei în Liga 2. Nu mă așteptam să retrogradăm, sincer. E adevărat că în iarnă au plecat mulți jucători importanți, dar am crezut că avem șanse, sincer. Până la urmă nu pot să zic că este vina conducerii sau ce se aude prin oraș, că și-au dorit să retogradeze. Noi am jucat. Noi, jucătorii, puteam să salvăm echipa asta și am fi putut. Dacă ne uităm la toate meciurile pe care le-am jucat, am pierdut meciuri pe care practic le aveam în mână. Am crezut până la meciul cu Progresul. Am zis că-i batem, sincer. Chiar nu m-am așteptat să pierdem cu Progresul Spartac și un egal ne-ar fi dat încă o speranță. Ar mai fi prelungit agonia aceasta”, a mărturisit fotbalistul originar din Petroșani.

În etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, Unirea Constanța și Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni. În sezonul regular, echipa timișoreană s-a impus cu 4-0 pe teren propriu, prin golurile marcate de Samuel Zimța (6, 8), Nicolae Sofran (66) și Ianis Mihart (82).

Ambele echipe au retrogradat la finalul etapei a 4-a a play-out-ului. Ripensia are 17 puncte și e pe locul 6 în Grupa B, iar Unirea Constanța are 12 puncte și este ultima în clasament, pe 7.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-relaxare-la-dumbravita-si-dupa-ce-echipa-si-a-asigurat-mentinerea-in-liga-2-cosmin-stan-abordeaza-partida-cu-progresul-spartac-cu-cel-mai-bun-11-se-joaca-totusi-pe-19268395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cei-trei-titulari-exclusi-din-lotul-echipei-viitorul-pandurii-si-motivele-deciziei-un-alt-component-al-gorjenilor-si-a-reziliat-contractul-19268373

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-si-cs-amara-primele-echipe-retrogradate-matematic-in-acest-sezon-al-ligii-3-cele-opt-echipe-din-play-out-care-si-au-asigurat-sportiv-mentinerea-in-campionat-19268093

Anda DELIU 27 Apr. 2023, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă