VIDEO | Accidentări șocante în chiar primul minut al meciului dintre Ripensia și FC Brașov. Jucătorii s-au dat cap în cap și au ajuns amândoi la spital

Anda DELIU 22 Apr. 2023, 16:12 Liga 2

Meciul dintre Ripensia Timișoara și FC Brașov a fost unul cu dramatism, deși, sportiv, niciuna dintre echipe nu avea de ce să fie ”stresată” în întâlnirea de pe Electrica, în runda a 5-a a play-out-ului Ligii 2.

Din minutul 1, Nicolae Sofran, de la Ripensia, și Rareș Lazăr, de la FC Brașov, au căzut ca secerați după ce s-au dat cap în cap la un duel aerian. Ambii jucători au ajuns la spital, cu răni deschise, dar conștienți.

Nicio miză pentru nicio formație, accidentare serioasă pentru Sofran și Lazăr

Situația nu s-a petrecut într-un moment de încrâncenare, de altfel, nici nu avea cum, fiindcă abia primul minut de joc. Nicolae Sofran l-a lovit pe Rareș Lazăr, în jumătatea de teren a Ripensiei, la o degajare lungă, în adâncime. De altfel, arbitrul Mihail Lăstun a și dat un cartonaș galben pentru jucătorul Ripensiei.

Ambele ambulanțe private au venit pe teren, deoarece jucătorii au rămas căzuți pe jos după ce s-au lovit la cap. Li s-au dat îngrijiri medicale rapide, iar apoi, fotbaliștii, care, culmea ironiei, au fost colegi la Poli Timișoara, au fost luați cu targa. Ambulanțele au mai stat o serie de minute la stadion să-i stabilizeze. Ulterior, o ambulanță a Serviciului Județean Timiș și una de la SMURD i-au luat pe cei doi și i-au dus la Urgențe la Spitalul Județean.

A curs sânge de la ambii jucători

Deși jocul nu mai era cu mare miză, căci Ripensia era deja retrogradată, iar Brașovul e salvat, a fost unul ”sângeros”.

Nicolae Sofran, timișorean de 22 de ani, s-a ales cu arcadă spartă. Plaga a fost deschisă. Sofran a fost înlocuit de Răzvan Morariu, un mijlocaș cu profil mult mai defensiv.

”Ne-a dat un pic peste cap. Pregătisem într-un anumit fel jocul și neavând în bandă dreaptă, mai era doar Nistor, a intrat Morariu. Un pic ne-a bulversat poate și faptul că am luat după aia gol imediat la câteva minute. Și băieții au acuzat un pic, pentru că am înțeles că e desfăcută arcada. Până aproape de os. Nu știm încă dacă are fractură. Acum e la tomograf”, a declarat, după meci, ”antrenorul” Iulian Muntean.

Rareș Lazăr, jucătorul născut la Vaslui și ajuns la 24 de ani, s-a ales cu o minimă fractură la sinusul frontal drept, potrivit primului diagnostic. ”Este o accidentare urâtă care poate fi cu consecințe dramatice, o lovitură la nivelul capului. Mă bucur că Rareș este ok și Sofran la fel, am înțeles. Sunt lucruri inevitabile în fotbal și nu ai ce să spui. Doar că nu pot decât să fiu bucuros că sunt sănătoși, atât cât se poate”, a punctat Dan Alexa. Lazăr a fost înlocuit de Alexandru Saim Tudor.

Din informațiile Liga2.ro, CT-ul (Computer tomograf) făcut de Lazăr la spital ar fi descoperit o tumoare mai veche, lucru care a alarmat echipa brașoveană.

Din cauza acestei accidentări, meciul dintre Ripensia și FC Brașov a fost oprit aproape 10 minute. Oaspeții s-au impus cu scorul de 3-0 prin golurile marcate de Dan Spătaru (13), Tomislav Sorsa (40) și Milcho Angelov (71).

Meciul dintre Ripensia și FC Brașov și accidentarea lui Nicolae Sofran și Rareș Lazăr:

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-remiza-cu-unirea-slobozia-19267711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-steaua-se-joaca-de-la-ora-1230-trupa-din-crang-spera-la-primul-succes-in-play-off-militarii-vor-sa-se-mentina-pe-locul-1-19267602

Anda DELIU 22 Apr. 2023, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă