Copos, bun de plată!

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 23:04 Liga 2
Copos,** bun de plată!

Rapid a pierdut două procese la FIFA, iar cel care trebuie să plătească este George Copos, fostul patron. Asta pentru că omul de afaceri s-a angajat să achite el orice penalitate va apărea după cedarea acțiunilor

Giuleștenii au pierdut procesele de la FIFA cu brazilienii Julio Cesar și Daniel Paulista, cărora trebuie să le plătească în total un milion de euro

Rapid și-a schimbat proprietarul, dar nu a reușit să scape de procesele pe care le are la FIFA de pe vremea „guvernării” lui Copos. După ce fostul patron a cedat acțiunile lui Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu, apele nu sunt deloc liniștite în Giulești, așa cum se așteptau fanii.

Mai mult, acum a apărut pe tapet o nouă problem, una care îl implică direct pe fostul acționar majoritar. ProSport a aflat că George Copos este obligat să plătească cel puțin un million de euro până la finalul anului.

În momentul în care acesta a cedat pachetul de acțiuni către Zamfir și Cristescu, a acceptat să plătească toate datoriile care vor apărea după ce vor fi semnate actele. Plus litigiile care vor veni de la FIFA sau TAS!

„Copos și-a luat angajamentul”

Iar în acest sens, Rapid a primit deja două vești foarte proaste. Pe adresa clubului au sosit două decizii de la comisia de disciplină FIFA, care îi obligă pe giuleșteni să plătescă în următoarele luni un total de un milion de euro. Feroviarii au pierdut procesele cu brazilienii, Julio Cesar(33 de ani, mijlocaș ofensiv) și Daniel Paulista (mijlocaș defensiv, 31 de ani) și trebuie să le achite 550.000 de euro, respectiv 450.000 de euro!

„George Copos a fost de acord să plătescă toate datoriile care vor apărea după semnarea contractului. În plus acesta și-a luat angajamentul să achite toate litigiile care vor veni de la FIFA și TAS”, declara Nicolae Cristescu în momentul în care a semnat actele prin care a preluat clubul de la George Copos.

Litigiile sunt din vremea lui Taher

Curios este faptul că cele două cazuri au apărut în sezonul 2008-2009, atunci când Copos a tot încercat, fără succes în cele din urmă, să-I vândă clubul lui Fathi Taher. Numai că omul de afaceri iordanian a apucat, spunel el, să investească 8 milioane de euro. O parte din această sumă a fost consumată și pe transferuri falimentare, precum cele ale lui Julio Cesar ori Paulista. Primul a jucat doar 17 meciuri pentru Rapid (în Liga I și Europa League, pentru care a marcat de două ori), iar cel de-al doilea a bifat doar 6 (patru în campionat și două în Europa League).

Dacă socotim și salariile destul de mari ale acestora, 450.000 de euro Cesar și 250.000 Paulista – e clar că Rapid a făcut o afacere păguboasă cu cei doi brazilieni. Iar, acum, Rapid, adică George Copos, trebuie să plătească! În caz contrar, riscă depunctarea!

550 de mii de euro trebuie să-i plătească Rapid lui Julio Cesar, conform deciziei FIFA

450 de mii de euro sunt obligați giuleștenii să-i achite lui Daniel Paulista

Articol scris de Victor STOICESCU
 

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 23:04 Liga 2
Pe aceeași temă