Copiii Oțelului joacă din nou pe dâmburile de la „Dunărea”. ACS Berceni le e următorul adversar în lupta pentru evitarea retrogradării

Copiii Oțelului joacă din nou pe dâmburile de la

FC Oțelul va susține miercuri, 9 martie, al treilea meci din acest an în liga secundă, urmând să întâlnească, la Galați, pe ACS Berceni, în cadrul etapei a 21-a. Partida se va disputa, la fel ca jocul de sâmbătă, cu Gloria Buzău (scor 0-2), pe stadionul „Dunărea”, acolo unde terenul este în condiții precare, plin de dâmburi și zone fără gazon.

Oțelul este reprezentată în competiție de formația de juniori, iar antrenorul Stelian Bordieanu spune că terenul este un avantaj pentru adversari, favorizând plusul de forță al acestora, dar și un impediment pentru stilul de joc cu care erau obișnuiți juniorii săi. „Terenul ne dezavantajează, noi fiind o echipă învățată să joace combinativ. Păcat de acești copii, că nu pot juca pe un teren mai bun. Îmi pare bine că au început să prindă curaj, au încercat să paseze chiar și pe un astfel de teren (n.r. – în meciul cu Gloria Buzău), dar e greu de făcut puncte”, a declarat Stelian Bordieanu.

Și Robert Ciurea, căpitanul echipei și totodată singurul jucător din lot care a trecut de vârsta junioratului, spune că terenul este un impediment pentru Oțelul, dar speră ca odată cu adaptarea la condițiile existente să se poată obține și punctele cu care să se evite retrogradarea. „Ne este greu pe un astfel de teren, e principalul nostru adversar. Trebuie să ne adaptăm la condițiile existente, nu avem încotro. Chiar dacă suntem copii, trebuie să vrem mai mult, doar așa putem demonstra ceva, luptându-ne cu cei mai mari. Este o șansă mare pentru noi și trebuie să profităm de ea. Am încredere că putem salva Oțelul de la retrogradare, dacă nu credeam în asta nu aș fi rămas. Suntem dornici de afirmare și trebuie să ne iasă”, a spus Robert Ciurea (20 de ani).

Puștii Oțelului vor avea de făcut față în această partidă unei diferențe imense de experiență în favoarea adversarilor. ACS Berceni, antrenată de Marian Rada, are în lot doi foști campioni cu Unirea Urziceni – Epaminonda Nicu (36 de ani) și Răzvan Pădurețu – și chiar foști jucători la Oțelul în prima ligă, sezonul trecut, atacantul Cristian Cristea și mijlocașul Paulinho.

Partida Oțelul Galați – ACS Berceni va începe la ora 15:00.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă