Contre Lică – Gache! „Noi suntem prieteni, ce facem, ne faultăm între noi?”

04 Oct. 2011, 13:06 Liga 2
Contre Lică - Gache!**

Partida de sâmbătă, de la Năvodari, dintre Săgeata și FC Farul, scor 0-0, din etapa a 7-a a Ligii a II-a, a fost urmată de o serie de declarații incendiare, care atrag însă atenția asupra faptului că orgoliile locale sunt mult prea mari la malul mării, comparativ cu rezultatele.

Președintele executiv al FC Farul, Marcel Lică, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că este dezamăgit profund de atitudinea antrenorului echipei Săgeata Năvodari, Constantin Gache, care a spus, după meci, că „punctul a fost obținut de președintele Farului”: „Gache, noi suntem prieteni, ce facem, ne faultăm între noi?”.

Marcel Lică i-a făcut, totodată, o invitație tehnicianului Săgeții: „Gache, noi te-am ofertat să vii alături de noi și nu ne-ai onorat oferta. Când te-a sunat Giani Nedelcu, ai spus că nu vii la FC Farul, fiindcă te duci la Astra II. Așa este ușor să spui că ești mai farist decât mulți dintre fariști… Gache, dacă ești farist, vino la treabă!”.

Președintele executiv al FC Farul nu este de acord cu atitudinea oficialilor echipei Săgeata Năvodari, care l-au îmbrâncit și lovit pe oficialul alb-albaștrilor, Cosmin Șișcu, la pauza meciului de sâmbătă: „Nu suntem de acord cu aceste reacții. E un comportament suburban. Am fost înjurați și batjocoriți de oficialii echipei din Năvodari. Ne delimităm de «prietenii» noștri de la Năvodari”.

Marcel Lică este sigur că dacă echipa de pe litoral va lega în continuare rezultate bune, autoritățile locale se vor implica și o vor ajuta: „Suntem la zi cu primele, iar săptămâna asta, se plătesc și salariile. Putem fi în plutonul fruntaș până la iarnă, iar după aceea, dacă vom face trei-patru achiziții, va fi foarte bine”.

Nu în cele din urmă, președintele executiv al FC Farul este de părere că, la nivel local, lucrurile minore trebuie să fie înlocuite cu cele care contează cu adevărat: „Jucătorii noștri și-au dat viața pe teren în zece oameni la Năvodari. Suporterii au fost minunați: au cântat în permanență și au încurajat echipa. Să lăsăm orgoliile și ambițiile locale! Atâtea răutăți… Hai să reaprindem Farul! De ce să nu vedem două echipe în Liga I?”.

„Arbitrii nu vor face greșeli împotriva lui Lică”

În replică, antrenorul echipei Săgeata Năvodari, Constantin Gache, a contraatacat: „Nu mai pot eu că s-a supărat Marcel Lică… Afirm acest lucru chiar dacă sunt prieten cu el. Atâta timp cât va fi Marcel Lică la Farul, arbitrii nu vor face greșeli împotriva lui!”.

Sursa: Cuget Liber

04 Oct. 2011, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă