Consiliul Județean Buzău a amânat din nou finanțarea Gloriei: „Am rămas cu o oarecare ambiguitate”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2015, 18:34 Liga 2
Consiliul Județean Buzău a amânat din nou finanțarea Gloriei:**

Gloria Buzău trăiește periculos în aceste zile, în care trebuie să achite până la sfârșitul lunii o nouă tranșă din datoriile către ANAF, în caz contrar clubul din Crâng riscând falimentul. Antrenorul Viorel Ion nu crede că se va ajunge în această situație, în condițiile în care datoriile nu sunt chiar atât de mari, în comparație cu cele ale altor grupări, unde nu se pune deocamdată problema falimentului.

„Nu cred că va fi niciun faliment! Nu se va ajunge acolo pentru că e păcat ca un brand ca Gloria Buzău, pentru 300.000 de euro, cât sunt datoriile adunate, să dispară. Sunt alte cluburi care au intrat în insolvență cu milioane de euro. Oțelul Galați are vreo 12 milioane datorii și nu-i prea văd bine. Noi, cu 300.000, ar fi păcat!”, a punctat antrenorul Gloriei.

Viorel Ion suspectează că cei care au cerut în instanță falimentul Gloriei nu țin să recupereze banii datorați, interesul real fiind dispariția grupării din Crâng. „Noi, la Buzău, suntem puțin mai ai dracului și mai rău intenționați! Îmi pare rău s-o spun, dar aceasta-i realitatea! Lumea este foarte rea aici și nu vrea decât răul, că n-are nimeni de câștigat, financiar vorbind, dacă se ajunge la faliment. Nici ANAF-ul, că nu mai ia nimic. Așa, tot mai speră la ceva. Plus oamenii care mai sunt, că nu-i interesează banii, vă spun eu. Cei care au cerut falimentul nu sunt interesați de bani, ci doar ca Gloria să fie în faliment!”, a completat Viorel Ion.

În mediile fotbalistice locale circulă de mai multă vreme informația că un grup de oameni de fotbal urmărește să forțeze falimentul Gloriei, supozițiile fiind alimentate de faptul că, din punct de vedere financiar, nimeni nu are de câștigat dacă instanța va pronunța la termenul de pe 31 martie falimentul clubului din Crâng.

Proiectul pentru sport, retras de pe ordinea de zi a ședinței de ieri a CJ!

Consilierii județeni ar fi trebuit să aprobe în ședința de ieri un proiect privind susținerea financiară a unor cluburi sportive locale, printre care și Gloria. Proiectul a fost retras însă de pe ordinea de zi, motivele fiind explicate de vicepreședintele Petre Emanoil Neagu: „Vreau să evităm orice fel de problemă de natură juridică. Într-adevăr, a fost dată o Ordonanță care a fost publicată în Monitorul Oficial, dar târziu din punctul nostru de vedere, că aveam ședința astăzi (n.r. ieri). N-a fost neapărat o teamă referitor la aceste fonduri atribuite de către Consiliul Județean cluburilor sportive, pentru că noi n-am avut niciodată probleme. Eu, citind această Ordonanță, am rămas cu o oarecare ambiguitate și mi-am permis, ca să nu fac greșeli, să consultăm consilierii județeni, să consultăm juriști, să vedem până unde putem merge. Noi nu putem să finanțăm Gloria Buzău decât în condiții legale”.

Sursa: Șansa News
Foto: Adi Soare

Marius ANGHEL 20 Mar. 2015, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă