Concordia se menține deasupra Unirii Slobozia, Ianis Zicu speră în continuare la promovare, în ciuda jocului modest al echipei sale: ”Starea de spirit pentru o dublă manșă va fi diferită”

Marius ANGHEL 05 May. 2022, 12:11 Liga 2

Concordia Chiajna s-a salvat în minutul 90 al meciului cu Unirea Slobozia, când a egalat și nu a pierdut partida din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2. Altfel, echipa ilfoveană ar fi căzut sub ialomițeni în clasament și ar fi tremurat serios în ultimele două runde pentru a reveni pe locul 5, cel care la final va duce la al doilea baraj de promovare, asta doar datorită faptului că Steaua, clasata pe locul 4, nu are dreptul de a juca pentru accederea în Liga 1.

Ianis Zicu, după remiza de la Slobozia: ”Este un rezultat bun, pentru că ne menține peste ei și depindem de noi în continuare”

1-1 s-a terminat jocul dintre Unirea Slobozia și Concordia Chiajna, iar Ianis Zicu a răsuflat ușurat, nu numai pentru că elevii săi au reușit să se mențină peste ialomițeni în play-off, dar și pentru că au întrerupt seria de patru înfrângeri consecutive.

”Nu am venit ca să obținem un egal, am venit să câștigăm. Am avut șansele noastre la finalul primei reprize, când portarul lor a avut o intervenție extraordinară. După situația respectivă, au marcat ei. E clar că un gol primit pe finalul reprizei, pentru jucători este foarte greu de digerat, mai ales că veneam după o înfrângere.

Este un rezultat bun, pentru că ne menține peste ei și depindem de noi în continuare. Mai sunt două meciuri și sper să vom ajunge la baraj. Da, jocul nu este acela pe care mi-l doresc. Este delicat, deoarece am avut o diferență de puncte de locul 6. Această situație delicată în care ne-am aflat, cu aceste înfrângeri la rând, apasă pe umerii jucătorilor. Nu își asumă foarte multe riscuri pe momentul construcției, jucăm cu foarte multe mingi lungi, ceea ce nu-mi place, dar, în momentul ăsta, trebuie să fim capabili să ajungem la baraj. E primul lucru și cel mai important. Nu avem timp să putem să reglăm foarte multe lucruri vizaci de joc, pentru că riscurile pe care ți le asumi te pot costa locul de baraj”, a spus Ianis Zicu, la microfonul DigiSport, la finalul jocului de la Slobozia.

  • Christo Bolohan a înscris pentru Unirea Slobozia în minutul 45+1, în timp ce Dorin Codrea a egalat pentru ilfoveni în minutul 90.

Zicu crede că jucătorii săi vor avea altă stare de spirit la barajul de promovare

Concordia nu arată deloc bine nici măcar în fața adversarelor din play-off-ul Ligii 2, însă Ianis Zicu își face speranțe pentru o promovare în Liga 1 în urma unui baraj cu o echipă din primul eșalon, cel mai probabil contra Chindiei Târgoviște. Antrenorul crede că altfel va fi moralul jucătorilor la dubla manșă pentru accederea în Liga 1.

”Prima dată trebuie să ajungem acolo și, cu siguranță, starea de spirit pentru o dublă manșă va fi diferită. În momentul ăsta este tensiune multă pentru că sunt așteptări. Obiectivul a fost locurile 1-2. Din păcate, suntem departe de obiectiv, nu avem nicio șansă și a rămas acest loc de baraj, cu multă șansă, pentru că Steaua nu are drept de promovare, și trebuie să încercăm să profităm de acest lucru, să ajungem la baraj și să salvăm un întreg sezon prin această calificare la baraj și mai departe cu o promovare”, consideră Ianis Zicu, care conduce Concordia din al doilea meci oficial din 2022, când i-a luat locul lui Claudiu Niculescu.

Concordia Chiajna în remiza cu Unirea Slobozia: Aldescu – Borța, Marc (cpt.), Palmeș, Taub (Cherecheș 53′) – D. Codrea, N. Roșu (Plazonja 72′) – Nic. Pîrvulescu (N. Popescu 46′, L. Ion 90+2′), Rz. Matiș, Ad. Voicu – Batin (Sokovic 46′). Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Ct. Alexe, M. Dumitru, Bg. Barbu.

Concordia Chiajna se menține la un punct peste Unirea Slobozia

În acest moment, cu două etape rămase de disputat în play-off-ul Ligii 2, Concordia Chiajna ocupă locul 5, cu 41 de puncte, fiind la un punct peste Unirea Slobozia și la cinci sub Steaua.

În ultimele două etape, echipa lui Ianis Zicu va întâlni Petrolul, la Ploiești, în data de 9 mai, de la ora 17:30, și ”U” Cluj, pe teren propriu, în jurul datei de 14 mai.

Echipa ialomițeană mai joacă la Steaua (8 mai, ora 12:00) și apoi acasă, cu Petrolul, în jurul datei de 14 mai.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-scapat-printre-degete-victoria-cu-concordia-si-sansa-de-a-i-depasit-pe-ilfoveni-in-clasament-adrian-mihalcea-putem-sa-o-dam-si-pe-ghinion-putem-sa-o-dam-pe-orice-am-vrea-19229836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-incins-la-slobozia-care-poate-schimba-ordinea-in-batalia-pentru-al-doilea-baraj-de-promovare-unirea-slobozia-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-1630-19229769

Marius ANGHEL 05 May. 2022, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă