Nicolae Dică n-a înțeles de ce jucătorii săi au ”pierdut puțin controlul jocului” cu CSM Focșani și ar fi vrut să scape mai repede de emoții

Marius ANGHEL 13 Aug. 2024, 15:36 Liga 2

Campionii FC Argeș și-a început cu dreptul meciurile pe teren propriu din noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, în etapa a 2-a câștigând cu scorul de 2-0 în fața nou-promovatei CSM Focșani, la Mioveni, unde își desfășoară meciurile de acasă de un an.

Alexei Ciopa (39′), cu un autogol, și Erik Gronner (90+3′) au înscris golurile partidei disputate luni după-amiază, în încheierea, pentru moment, a rundei a doua a sezonului regular.

După joc, antrenorul Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi, cu excepția căderii din partea a doua a primei reprize, dar și a faptului că aștepta marcarea celui de-al doilea gol mai rapid.

CFC Argeș și Nicolae Dică, debut cu dreptul la primul meci acasă în noul sezon, contra CSM Focșani

Cu 2-0 s-a impus echipa piteșteană, după o primă repriză în care oaspeții și-au dat un autogol stupid și o a doua parte a meciului controlată în mare parte și în care al doilea gol a venit în prelungiri, înainte de fluierul final.

Nicolae Dică a spus după joc că ar fi dorit să aibă emoții mai puține pentru obținerea acestei victorii, dar și că nu a înțeles căderea din joc a elevilor săi după minutul 25.

”Am făcut o partidă bună, am început jocul foarte bine, până în minutul 15-20 ne-am creat trei ocazi mari de a marca, am avut și un gol anulat. Păcat că nu am reușit să marcăm din aceste ocazii pe care le-am avut. După minutul 25 am pierdut puțin controlul jocului, n-am înțeles de ce, chiar asta le-am spus băieților la pauză. Dar, spre finalul primei reprize e important că am reușit să marcăm și am intrat cu avantaj la pauză.

Apoi, a doua repriză a fost una bună, în care am dominat jocul, ne-am creat ocazii de a marca, am înscris și acel gol pe final, dar am stat cu emoții. Trebuia să facem mai repede 2-0, pentru că cei de la Focșani nu și-au creat ocazii de a marca, dar au avut câteva faze fixe, niște centrări pe acolo, prin careu pe la noi, și puteau să marcheze.

Trebuia să facem mai repede 2-0 ca să stăm puțin mai liniștiți. Dar, una peste alta, îi felicit pe băieți că au reușit să câștigăm acest joc, primul joc acasă din acest campionat. Suporterii au fost la meci, ne-au încurajat și sperăm în continuare să obținem rezultate pozitive”, a spus Dică după jocul de la Mioveni.

Nicolae Dică: ”Am reușit să avem o atitudine bună, am arătat ca o echipă”

Cu 4 puncte și golaveraj 2-0, după ce în prima etapă remizase la scorul de 0-0 la București, cu Steaua, CFC Argeș a urcat în clasamentul intermediar pe locul 5, la egalitate cu alte cinci formații.

În etapa a 3-a a Ligii 2, CFC Argeș evoluează marți, 20 august, de la ora 17:00, în deplasare la Oradea, cu FC Bihor, o altă nou-promovată.

”Am reușit să avem o atitudine bună, am arătat ca o echipă, din punctul meu de vedere, dar avem mult de muncă în continuare, pentru că ne așteaptă jocuri foarte dificile în continuare”
Nicolae Dică, antrenor Campionii FC Argeș, după victoria cu CSM Focșani

CFC Argeș, în victoria cu CSM Focșani: Oncescu – Tofan (cpt.), G. Garutti, Esteban Orosco, Briceag – P. Petrescu (Rădescu 68′), Seto, Doukoure, Andr. Dima (Y. Pîrvu 46′) – Vl. Morar (Gronner 46′), Rob. Moldoveanu (Dulcea 88′). Rezerve neutilizate: Straton – Borța, M. Tudose, Dinoci, Buhăcianu.

Următorul meci, contra ARO Muscelul Câmpulung Muscel, în Cupa României

Următorul meci al CFC Argeș are loc în Turul 3 al Cupei României, joi, de la ora 17:30. FRF a programat-o să joace în deplasare la ARO Muscelul Câmpulung Muscel, echipă din Liga 3 care în precedentele două tururi a trecut de Flacăra Moreni (scor 4-2) și FC Pucioasa (scor 3-0).

”Cei de la ARO și-au schimbat echipa față de sezonul trecut, au adus mulți jucători în această perioadă, au un antrenor nou, o conducere nouă, au câștigat două jocuri în Cupa României, în jocurile amicale i-am văzut, au făcut meciuri bune. Ne așteaptă o partidă în care trebuie să fim concentrați, să avem o atitudine bună, să trecem mai departe. În Cupa României ne dorim să ajungem cât mai sus, să ajungem în grupe, pentru că este foarte important pentru noi și avem un exemplu în Corvinul, care a făcut o figură frumoasă în Cupa României și ne dorim ca joi să ne calificăm mai departe”, a spus Nicolae Dică despre meciul cu echipa din Câmpulung.

Partida se va desfășura la Baza Sportivă Sola Graţia din Dragoslavele.

Declarația lui Nicolae Dică după Campionii FC Argeș – CSM Focșani 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=RMJRs27GKHU&t=3s

Foto: Gabriel Neacșu / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 13 Aug. 2024, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă