Nicolae Dică vede echitabilă remiza dintre Steaua și CFC Argeș. A avut înțepături pentru jucătorii săi ”de la Liga 1”, vorbește despre promovare în doi ani și a fost surprins de primirea în Ghencea

Marius ANGHEL 07 Aug. 2024, 14:28 Liga 2

Campionii FC Argeș a început noul sezon de Liga 2 cu o remiză, la același scor pe care îl înregistra și la debutul precedentului sezon, 0-0. Dacă după retrogradarea din prima ligă începea cu un 0-0 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, sub comanda lui Alexandru Pelici, acum a bifat un 0-0 la București, cu Steaua, cu Nicolae Dică antrenor principal.

”Militarii” au avut ocazii mai multe și mai clare, însă tot ce a fost pe poartă a cam fost pe direcția goalkeeperului Denis Oncescu, deci ușor de parat, în timp ce ”vulturii” au finalizat și ei de câteva ori, chiar spectaculos, însă peste poartă, dar puteau da lovitura în prelungiri, prin Briceag, care ”s-a tăiat” când s-a văzut singur cu Frănculescu.

După joc, Nicolae Dică, fost jucător în Ghencea, acum revenit ca antrenor la CFC Argeș, s-a declarat mulțumit de rezultat și s-a plâns că fanii Stelei l-au înjurat!

Steaua a avut mai multe ocazii și mai mari, Nicolae Dică e de părere că remiza Argeșului e corectă!

Noul portar al Argeșului, David Oncescu, a fost omul meciului pentru piteșteni în deplasarea de la București. Cel puțin în prima repriză a avut mult de muncă și o dată a fost salvat de bară. A scos șuturile, majoritatea cadrate pe direcția sa, ale lui Dani Iglesias (7), Bogdan Chipirliu (16, 38), David Păcuraru (24), David Matei (71) și Adi Popa (73).

De partea cealaltă, Vlăduț Morar (11, 29, 57) și Petrișor Petrescu (21, 33) au avut ocazii la poarta Stelei, mai ales al doilea, din semi-foarfecă și foarfecă, dar amândoi au trimis pe lângă. În prelungiri, Briceag (90+1) putea da lovitura, însă nu l-a putut învinge din postura de unul la unul cu pe Frănculescu.

Nicolae Dică a fost de părere că rezultatul este unul corect, deși raportul marilor ocazii a fost unul net Stelei.

”Este corect rezultatul, n-am făcut un joc foarte bun în această seară. Am început jocul rău, cu teamă. Le-am dat ocazii celor de la Steaua să marcheze, bine a fost că n-am primit gol, dar din minutul 30 am reglat jocul, am avut o posesie mai bună, însă am suferit în ultimii 20 de metri. Repriza a doua a fost mai bună, echilibrată, am reglat lucrurile la pauză. Păcat pe contraatacuri n-am finalizat. Puteam câştiga în minutul 90, la ocazia lui Briceag.

E un rezultat bun, cu o echipă bună care are jucători care joacă de trei, patru ani împreună, s-a văzut la noi că nu avem omogenitate, cu 12 jucători noi, dar punctul e important şi să ne dea încredere pentru meciurile următoare”, a spus Dică, citat de OrangeSport.

Nicolae Dică, mentalitate de… Campionii…: ”Dacă vom fi în zona promovării, nu ne dăm la o parte”

Nicolae Dică a vorbit și despre contractul și obiectivul pe care le are cu echipa din orașul natal. El i-a ”ciupit” și pe jucătorii săi ofensivi, de la care așteaptă să facă diferența la finalizare, cum nu au reușit, de exemplu, în acest meci, Vlăduț Morar, Petrișor Petrescu și Robert Moldoveanu.

”Am un contract pe doi ani de zile şi trebuie să promovez această echipă în următorii doi ani. Important este să facem o echipă, un grup unit, că anul trecut au fost favoriţi la promovare şi s-a terminat pe locul 13.

Avem jucători de la Liga 1 şi aştept să-mi facă diferenţa în ultimii 20 de metri. Dacă vom fi în zona promovării, nu ne dăm la o parte. Dacă va fi în primul anul pentru SuperLiga, cu atât mai bine”, a declarat antrenorul de la Campionii FC Argeș.

CFC Argeș, în egalul cu Steaua: Oncescu – Tofan (cpt.), M. Tudose, Esteban Orozco, Briceag – P. Petrescu (Buhăcianu 63′), Seto, Doukoure, Y. Pîrvu (Andr. Dima 63′) – Vl. Morar (Gronner 63′), Rob. Moldoveanu (Dulcea 89′). Rezerve neutilizate: Straton – Borța, Ghiocel, G. Garutti, Dinoci.

  • CFC Argeș a avut șase noutăți în primul 11 față de lotul cu care echipa a încheiat sezonul trecut: Oncescu, Briceag, Seto, Doukoure, Morar și Moldoveanu. Pe bancă, noutățile au fost Ghiocel, Garutti, Dima și Gronner, doar cu ultimii doi introduși pe parcurs.
  • De partea cealaltă, față de lotul cu care a încheiat sezonul trecut, Steaua a început meciul cu două noutăți în primul 11: Păcuraru și Dani Iglesias. Noutățile de pe bancă au fost mai multe, Munteanu, Nedelea, Kereki, Pop, Răsdan și Dane, dintre aceștia ultimii doi intrând la joc pe final.

Dică, surprins de primirea de care a avut parte în Ghencea: ”M-au jignit. Cu respectul e, probabil, mai greu. La un moment dat, se bucurau alături de mine şi de generaţia mea”

Nicolae Dică s-a întors, cu ocazia acestui meci, în Ghencea, unde a jucat și chiar antrenat pentru echipa FCSB, club cu care Steaua este în război. Fiindcă este un susținător al clubului lui Gigi Becali, Dică nu a avut o primire prietenoasă din partea fanilor steliști, lucru care l-a deranjat pe actualul antrenor al CFC Argeș.

”Eu n-am prins ca jucător acest stadion. Aici am făcut performanţă. Şi suporterii, care la un moment dat m-au jignit… Nu e vreo problemă, că, la un moment dat, se bucurau alături de mine şi de generaţia mea. I-am făcut mândri când eu jucam şi noi jucam pentru Steaua, dar probabil se uită repede. Cu respectul e, probabil, mai greu.

Nu mai contează, am avut nişte băieţi în spatele băncii. Să se gândească la faptul că ei s-au bucurat când eu am jucat aici, alături de mine şi de acel grup minunat din acea generaţie. Niciodată nu m-am gândit că o să fiu înjurat în Ghencea, dar asta e viaţa. Nu vedeţi ce se întâmplă? Nu e singurul club aflat în această situaţie, dar eu sunt preocupat de FC Argeş, primul club la care eu am făcut primii paşi în fotbal şi-mi doresc să fac performanţă aici”, a spus Nicolae Dică, care ori nu știe, ori e inconștient atunci când spune că el a jucat pentru echipa pe care o antrenează acum. Campionii FC Argeș, nu FC Argeș, așa cum o numește el, își are fundația în SCM Pitești, club înființat în 2013 și pe care el l-a mai antrenat, cu respectiva denumire, în Liga 3.

CFC Argeș are meci acasă cu CSM Focșani în a doua etapă a Ligii 2

În afară de Steaua și CFC Argeș, după prima etapă au ieșit cu un punct și alte șase echipe, CSM Slatina, FC Voluntari, Unirea Ungheni, FC Bihor Oradea, Viitorul Pandurii Târgu și CS Mioveni.

În etapa a 2-a, CFC Argeș joacă luni, de la ora 17:00, pe teren propriu, la Mioveni, contra CSM Focșani, echipă nou-promovată care a trecut cu 2-0, acasă, de o altă nou-promovată, AFC Câmpulung Muscel.

Foto: Antonio Vasile (Sport Pictures) și OrangeSport

Marius ANGHEL 07 Aug. 2024, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă