Concluziile lui Costel Enache după amicalul Petrolului cu Astra. Propunerea făcută de antrenor pentru readucerea spectatorilor în tribune, părerea despre cantonamentul continuu și cazurile de coronavirus din fotbal, dar și gluma pe seama lui Budescu | VIDEO

Marius ANGHEL 12 Jun. 2020, 10:48 Liga 2

În primul amical desfășurat după ieșirea din cantonamentul efectuat în condiții de pandemie, Petrolul a remizat cu rivala Astra, scor 0-0, pe un stadion ”Ilie Oană” în care în tribune au luat loc doar jucătorii de rezervă ai celor două echipe, nu și spectatori, care cu siguranță ar fi venit în număr mare chiar și la un joc test. Ocazii de gol au fost destule, printre care și două transversale ale ”lupilor” Deac și Blănaru, însă niciuna dintre formații nu a înscris.

La finalul întâlnirii, Costel Enache s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi, însă a recunoscut că Astra, echipă pe care a antrenat-o în trecut, probabil nu a dat tot ce a avut mai bun, fiindcă în weekend are meci oficial în Liga 1.

”Cred că e o zi reușită. Sunt mulțumit. Avem obiective diferite. Fiecare încearcă să corecteze sau să pună la punct lucrurile care n-au mers până acum. Ei sunt cu mult înaintea noastră, încep și probabil au împărțit echipa în așa fel încât să aibă prospețime pentru jocul de campionat”, a spus antrenorul Petrolului, care e de părere că play-off-ul Ligii 2 ar fi putut fi programat să înceapă mai repede, nu peste aproape o lună, la 4 iulie, însă e mulțumit chiar și cu aceste condiții: ”Nu mă deranjează că începem târziu. E bine că începem până la urmă, deși cred că puteam da startul și mai devreme, dar, dacă astea sunt condițiile, noi le aplicăm. Noi am declarat că vrem să jucăm toate meciurile rămase, să continuăm campionatul, dar, din păcate, nu putem să facem asta. Asta ni s-a pus în față și trebuie să profităm de ceea ce s-a hotărât.”

Costel Enache dă indicații în timpul amicalului dintre Petrolul Ploiești și Astra, disputat fără spectatori pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, joi, 11 iunie 2020. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Costel Enache vrea public în tribune: ”La fotbal s-ar putea face un compromis să se accepte un 30 la sută din capacitatea stadionului”

Liga 1 se reia fără spectatori din cauza restricțiilor impuse de autorități, însă până la data reluării Ligii 2 sunt șanse ca în tribune să fie lăsați un anumit număr de persoane. FRF propune ca măcar 10 la sută din capacitatea arenei care găzduiește meciul, asta la Ploiești însemnând circa 1.500 de spectatori la joc. Costel Enache e de părere că un 30 la sută ar fi mai realist, fiindcă distanțarea s-ar respecta oricum.

”Ar fi minunat să jucam și cu suporteri. Pentru noi ar un mare ajutor, pentru că avem emulație aici, oamenii ne susțin, vin la meciuri cred că am găsi puțină energie și de la ei. Dacă la un spectacol ai voie cu 500 de spectatori, cred că și la fotbal s-ar putea face un compromis de genul ăsta, un 30 la sută din capacitatea stadionului sau 20 la sută. La 10 la sută nici nu ne-am vedea aici. Mai bine un 30 la sută, asta însemnând o treime din stadion. Ai destul trei scaune la depărtare și cred că e ok”, a susținut Costel Enache.

Momentan, spectatorii nu au voie pe stadion, să asistem la meciuri de fotbal, în pandemie de COVID-19. FRF propune ca pe stadion să intre public măcar 10 la sută din capacitatea arenei unde se joacă. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Nu concepe ideea de a sta în cantonament până la încheierea sezonului: ”Cred că trebuie să ne reluăm viața cu riscurile asumate”

Antrenorul Petrolului a comentat cazul de coronavirsul depistat la Dinamo, care a dus la amânarea meciului de sâmbătă cu Chindia și se începe o anghetă epidemiologică.

”Informația am primit-o și eu. Chiar am rămas puțin, așa, bulversat după vestea asta! Să sperăm cu nu e totuși foarte sigură, poate e doar ceva care să ne sperie. Dacă există, cred că se poate gestiona destul de bine. E aproape imposibil ca în societate să nu găsim un caz și din lumea fotbalului. Suntem destul de mulți acest în fenomen și doar timpul ne ține deocamdată pe loc”, e de părere Enache, care nu concepe ideea de a sta în cantonament și pe durata desfășurării meciurilor rămase din acest sezon.

”Abia avem două zile de când am ieșit din izolare. E destul de complicat, pentru că nici nu prea ai multe resurse. Așa, la modul general, când stăm în cantonamente, mai găsim câte o după-amiază liberă, mai ieșim, ne mai relaxăm. Acum am stat două săptămâni de la teren direct la hotel și credeți-mă că nu e chiar confortabil. Dacă și eu, la vârsta mea, m-am simțit un pic stresat și frustrat, cei mai tineri cu siguranță că au probleme mult mai mare decât ale mele. Cred că e de ajuns. Ajunge! Am stat în carantină două luni acasă, fiecare cu familia, am mai stat în cantonament cu toată echipa. Cred că trebuie să ne reluăm viața cu riscurile asumate, bineînțeles, cu foarte mare atenție și cred că e o limită destul de sus pusă”, a spus antrenorul Petrolului.

Costel Enache nu concepe să se stea într-un cantonament continuu pe durata restului sezonului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Trebuie găsite soluții mai personalizate sau individualizate pe fiecare caz în parte, dar clubul, grupul, fenomenul trebuie să meargă înainte”

Costel Enache e de părere că aceste cazuri de infectare cu coronavirus nu aveau cum să nu apară și în fotbal și că trebuie găsite soluții pentru ca sezonul să continue în orice condiții.

”Dacă o să începem campionatul viitor și va apărea un caz, pentru că nu văd posibilitatea ca acest virus să dispară foarte repede, nu o să oprim și campionatul viitor. Trebuie găsite soluții mai personalizate sau individualizate pe fiecare caz în parte, dar clubul, grupul, fenomenul trebuie să meargă înainte. Nici medicina nu s-a oprit din cauza faptul că ceva doctori s-au îmbolnăvit. Și-au asumat riscurile. Era aproape imposibil să nu avem acele cazuri. Și în fotbal o să avem. Dar cred că ar trebuie izolate și atâta tot”, a declarat Costel Enache după amicalul cu Astra.

Costel Enache, glume despre Budescu

În final, întrebat despre declarațiile vechi ale lui Constantin Budescu că ar vrea să se întoarcă la Petrolul, clubul la care a crescut și care l-a lansat în fotbalul mare, Enache nu a dorit să comenteze, însă a făcut o glumă atunci când a fost întrebat despre ce părere are despre ”cum arată”.

„Budi e un jucător legitimat la un alt club și nu îmi permit să vorbesc despre jucătorii legitimați în altă parte.

Arată bine Budi, e simpatic, chiar am remarcat că e proaspăt aranjat, tuns, nu știu unde s-o fi tuns, că am și eu niște blugi de tăiat, dar nu îi spuneți asta… Același om vesel, tonic și un fotbalist minunat”, a spus Costel Enache pe seama lui Constantin Budescu.

Constantin Budescu vrea să revină la Petrolul, clubul care l-a format ca fotbalist. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Petrolul își va continua pregătirea, acum cu tot grupul, iar play-off-ul promovării în va începe la 4 iulie. Echipa ploieșteană are de jucat cinci meciuri, trei în deplasare, cu UTA, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș și Rapid, pentru a ocupa unul dintre primele două locuri direct promovabile sau poziția a treia, care duce la barajul pentru promovarea în Liga 1. Petrolul are un punct mai puțin decât Mioveni și Turris Oltul și e la cinci puncte în spatele liderului UTA.

Declarația lui Costel Enache după amicalul Petrolul – Astra 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=6a4xjqjY7Lw&t=25s

REZUMATUL amicalului dintre Petrolul și Astra, scor 0-0:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-petrolul-a-remizat-cu-astra-pe-ilie-oana-lupii-au-avut-doua-transversale-dar-si-doi-absenti-din-cauze-medicale-19135438

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-de-coronavirus-de-la-dinamo-ar-putea-arunca-in-aer-tot-fotbalul-romanesc-dar-si-guvernul-presedintele-lui-dinamo-a-fost-la-intalnirea-dintre-frf-si-lpf-cu-premierul-ludovic-o-19135501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-echipelor-din-play-off-ul-ligii-2-daca-autoritatile-vor-permite-accesul-spectatorilor-pe-stadion-in-limita-a-10-la-suta-din-capacitatea-arenei-unde-se-joaca-uta-e-codasa-argesul-sta-cel-mai-19135424

Marius ANGHEL 12 Jun. 2020, 10:48 Liga 2
Pe aceeași temă