Progresul Spartac rămâne după jocul cu Corvinul doar cu primul gol marcat în acest sezon și cu mulțumirea că nu s-a făcut din nou de râs. Andrei Erimia: ”Am reușit mult mai multe în 10 decât în 11. Reacția băieților a fost fantastică”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 16:20 Liga 2
Progresul Spartac rămâne după jocul cu Corvinul doar cu primul gol marcat în acest sezon și cu mulțumirea că nu s-a făcut din nou de râs. Andrei Erimia: ”Am reușit mult mai multe în 10 decât în 11. Reacția băieților a fost fantastică”

Progresul Spartac rămâne ultima în clasamentul Ligii 2 și după cel de-al treilea meci disputat în acest sezon, în patru etape, însă are un joc restant din prima rundă, cu CSC Dumbrăvița, astfel că și șanse să urce mai sus. Duminică, trupa bucureșteană a cedat pe teren propriu, la Buftea, cu nou-promovata Corvinul Hunedoara, o echipă mult lăudată de coechipiere.

Trupa lui Andrei Erimia a cedat cu scorul de 1-2 după un început de coșmar, cu golurile primite în primele opt minute de joc, însă a reușit și primul gol în acest sezon, în situația în care a marcat și nu a mai primit alt gol cu toate că a evoluat mai mult de o repriză în inferioritate numerică.

Progresul Spartac a reușit primul gol în noul sezon de Liga 2, însă mai așteaptă primul punct

În minutul 8 al jocului de la Buftea, Corvinul avea deja 2-0, după reușitele lui Alexandru Neacșa (2) și Nicolae Pîrvulescu (8). Însă și Progresul Spartac a avut o situație mare în minutul 3, prin Andrei Florescu, cât și una în minutul 17, prind Bogdan Istrătie, ambii nou-veniți în lot.

După eliminarea lui Andrei Purice din minutul 44, pentru un cumul de cartonașe galbene primit în patru minute, Progresul Spartac s-a mobilizat altfel și în partea secundă a reușit inclusiv să marcheze prin Andrei Grigore, în minutul 54, însă apoi nu a mai putut să se apropie periculos de poarta lui Lefter, ba chiar a scăpat în câteva rânduri fără alt gol primit.

S-a terminat cu victorie la limită pentru Corvinul, iar Progresul Spartac rămâne să se mulțumească doar cu primul gol marcat în acest sezon.

Astfel a și început interviul pe care reporterul Radio Timișoara i l-a luat antrenorului Andrei Erimia. ”Pe când primul punct, după primul gol?” a fost întrebarea care i-a fost adresată.

”Noi sperăm cât mai repede, că avem nevoie. Sper ca etapa viitoare, dar e foarte important să reușim să mai aducem câțiva jucători. De asemenea, cred că e important să continuăm cu mentalitatea, comportamentul și jocul pe care l-am avut astăzi, fiind un punct de plecare care ne dă speranțe, dar trebuie îmbunătățit”, a spus Erimia.

Jocul și mentalitatea lui Andrei Florescu, apreciate de Andrei Erimia

Față de precedentele jocuri din campionat, la partida cu Corvinul au apărut în echipa Progresului Spartac trei jucători noi în primul ”11”. Leonard Alexandrescu, în defensivă, Andrei Florescu, la mijloc, și Bogdan Istrătie, în atac, au început încă din primul minut. În special Florescu a avut o evoluție bună, el fiind și cel mai bun jucător al lui Erimia în acest meci, dar și Istrătie a avut o situație bună de gol, însă a nimerit din apropiere bara, când scorul era 0-2.

”Florescu a avut un impact rapid în colectiv, în jocul de astăzi. Mă bucur pentru el, nu e o surpriză pentru mine, pentru că încă din prima zi de când a venit la noi l-am văzut foarte profesionist. Vine primul, pleacă ultimul. Și, apoi, în timpul antrenamentului, am văzut calitatea pe care o are și eu cred, sunt convins, că se va îmbunătăți și va înflori, așa cum ați spus dumneavoastră. Sigur că nu a fost îndeajuns pentru astăzi, încât să luăm puncte, dar sunt lucruri bune și ne vom agăța de ele și vom încerca, așa cum am spus, să dezvoltăm mai departe”, a comentat antrenorul echipei Progresul Spartac.

  • Leonard Alexandrescu (21 ani) a fost luat de la Concordia Chiajna, pentru care a evoluat în 10 meciuri în sezonul trecut de Liga 2.
  • Andrei Florescu (21 ani) a venit de la Dinamo, unde în acest sezon a prins 4 minute într-un meci din prima ligă (Dinamo – Sepsi 0-3), iar în ediția trecută de Liga 2 a fost utilizat în 7 jocuri, doar 74 de minute. În cariera sa a mai jucat în Liga 2, în două rânduri, pentru Metaloglobus (25 meciuri și 1 gol).
  • Bogdan Istrătie (19 ani) a fost adus de la Poli Iași, unde a prins 2 jocuri (50 minute), în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2, după ce a fost luat de la Jiul Petroșani (Liga 3).

Au debutat Alexandrescu, Florescu, Istrătie și Crivac

În jocul cu Corvinul a debutat pentru Progresul spartac și Alexandru Crivac, achiziționat de săptămâna trecută de la Rapid.

Mijlocașul de 21 de ani care în cariera sa a mai trecut pe la Farul (când se numea Viitorul) și Campionii FC Argeș, a fost trimis pe teren în minutul 65, în locul lui Giovani Petcu, însă nu s-a remarcat cu nimic special.

Pe banca de rezerve a apărut un nou jucător, portarul Alexandru Silion, probabil de la juniori, în condițiile în care nou-venitul Daniel Paraschiv s-a accidentat în prima repriză a meciului din runda trecută, 0-6 cu Concordia, când cu el în poartă nu s-a primit niciun gol.

Trebuie remarcat și faptul că Erimia nu a fost mulțumit de modul în care a intrat în joc Matei Andrei, introdus pe teren în locul lui Istrătie în minutul 57, fiindcă l-a înlocuit în mintuul 85 cu mai tânărul Andrei Popescu.

Progresul Spartac în meciul cu Corvinul: Al. Soare – Leafu, Leo. Alexandrescu, Parfeon (cpt.), M. Dumitru – Purice (eliminat, 44′), Andr. Grigore – Tong (Eug. Lixandru 46′), Petcu (Crivac 65′), Andr. Florescu – Istrătie (Mat. Andrei 57′, Andr. Popescu 85′). Rezerve neutilizate: Silion – Fîrțînescu, Rz. Stîngă.

”Părea iarăși un galop pentru adversarii noștri și probabil mulți progresiști se întrebau dacă nu cumva o să ne facem de râs. Reacția băieților a fost fantastică”

Andrei Erimia a remarcat însă că jucătorii săi s-au descurcat mai bine în fața Corvinului după ce au rămas în inferioritate numerică. A fost mulțumit însă că echipa a arătat unitate, s-a mobilizat și nu a încasat din nou multe goluri, așa cum s-ar fi așteptat cei care au făcut scorul de 2-0 încă din minutul 8.

”Am reușit mult mai multe în 10 decât în 11. Am reușit mult mai multe la 2-0 din minutul 5-6, nici nu știu cât era, când părea iarăși un galop pentru adversarii noștri și probabil mulți progresiști se întrebau dacă nu cumva o să ne facem de râs. Dar reacția băieților a fost fantastică. E adevărat că și la 1-0 am avut o ocazie mare prin Florescu, după o acțiune pe tranziție, cu schimbare de direcție, minge întoarsă în careu, când el a preluat, s-a eliberat și a tras puțin pe lângă poartă. Și la 2-0, iarăși pe o acțiune individuală a lui, urmată de o centrare și bara lui Bogdan Istratie, care și el e un jucător nou. Îmi pare rău că nu a reușit să marcheze, pentru că ar fi fost un debut fantastic pentru el. Însă, asta e, am luat goluri mult prea ușor și am ratat din situații poate mai mari decât ei, la început. Mergem tot înainte, cum este și deviza noastră!”, a mai spus Erimia pentru Radio Timișoara.

  • 0-3 la FK Miercurea Ciuc, 0-4 la CS Tunari (în Cupa României), 0-6 cu Concordia Chiajna și 1-2 cu Corvinul Hunedoara, rezultatele întregistrate de Progresul Spartac în acest sezon. Echipa însă este în formare, după ce în această vară s-a pregătit pentru a începe în Liga 3, unde retrogradase, dar a fost invitată înapoi în Liga 2 după ce FC Brașov n-a primit certificarea.

Urmează meciul cu CSM Reșița, și ea eliminată din Cupa României

Cu 0 puncte în continuare, dar cu un meci restant, Progresul Spartac ocupă ultimul loc în Liga 2, 20, cu un golaveraj slab, 1-11.

Echipa a fost deja eliminată din Cupa României, astfel că, spre deosebire de 16 colege de campionat, se va concentra doar pe următorul meci din Liga 2. Acesta va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la CSM Reșița, și ea eliminată în Turul 3 al Cupei.

Reșița a obținut o remiză la FK Miercurea Ciuc (scor 1-1), în primul joc cu noul ei antrenor pe banca tehnică, Flavius Stoican. Trupa bănățeană, tot o nou-promovată în Liga 2, are 4 puncte și este pe locul 14.

Foto: Progresul Spartac și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-alexandria-si-progresul-spartac-corvinul-in-liga-2-19282138#google_vignette

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-vasile-miriuta-a-pus-ochii-pe-inca-un-jucator-de-la-cfr-cluj-un-mijlocas-pe-care-l-a-mai-antrenat-chindia-a-confirmat-liga2-ro-cu-un-alt-transfer-19282224

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/metaloglobus-dinamo-se-joaca-la-targoviste-19282221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-torje-se-antreneaza-cu-csc-dumbravita-19282193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-castigat-la-slatina-pe-un-teren-unde-se-inscrie-greu-19282143

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă