Ceahlăul, două victorii fără gol primit în deplasare, într-un interval de doar patru zile. Marco Veronese, după 2-0 cu Concordia: ”Jucătorii au avut o altă atitudine”

Narcis POHOAȚĂ 18 Aug. 2024, 10:01 Liga 2

Italianul Marco Veronese răsuflă ușurat. Deși mulți îl vedeau ca și demis de la Ceahlăul după startul catastrofal de sezon, antrenorul a reușit să redreseze echipa și a obținut două victorii fără gol primit într-un interval de doar patru zile.

Ceahlăul, două victorii în deplasare fără gol primit

Miercuri, trupa nemțeană s-au calificat în Play-off-ul Cupei României după succesul cu 1-0 în deplasare cu FC Bacău, totuși în fața unei echipe din Liga 3, iar sâmbătă a urmat prima victorie în campionat, 2-0 în deplasare cu Concordia Chiajna, o candidată la promovare.

Scăpată cu bine dintr-o perioadă controlată de Chiajna, care a avut un gol anulat pentru offside și o ocazie mare ratată de Răzvan Grădinaru, Ceahlăul a reușit să dechidă scorul prin Carl Davordzie, în minutul 38, pe un contraatac. Au urmat două penalty-uri ratate, câte unul de fiecare parte (Adrian Bălan în prelungirile primei reprize, respectiv Patrick Petre, în minutul 49), pentru ca același Davordzie să încheie conturile în minutul 68, tot pe o contră rapidă.

Marco Veronese: ”Băieții au respectat ceea ce am lucrat la antrenamente”

Antrenorul Marco Veronese, aflat la prima victorie în campionat, a punctat că jucătorii săi au avut o atitudine complet schimbată față de primele două etape și au respectat în teren ceea ce au discutat la antrenamente.

  • 1-3 la FK Miercurea Ciuc și 0-3 acasă cu CSM Slatina au fost rezultatele din primele două etape ale Ligii 2, cu toate golurile primite în prima repriză a respectivului joc.

”Sunt bucuros pentru această victorie. Jucătorii au avut o altă atitudine față de meciurile anterioare, mult schimbată în bine, au respectat ceea ce am lucrat la antrenamente și am obținut o victorie importantă. Sperăm să continuăm pe linia asta. Am ratat și noi penalty, dar au ratat și ei unul, este un echilibru din acest punct de vedere. Noi am început meciul puțin timid, dar după ce am înscris totul a revenit la normal”, a declarat Marco Veronese, care s-a referit și la eliminarea fundașului central Kamil Wiktorski: ”Fără discuție, este o pierdere pentru noi în următorul joc. Kamil este un jucător foarte bun, cu experiență, care dă încredere echipei și jucătorilor mai tineri. Din păcate, nu-l vom avea în următorul meci.”

Ceahlăul, în meciul cu Concordia: Bărnescu – Țuțu, Wiktorski, Asibey (Bracelli 88′), Abel Folha – Onișa, Gbizie, P. Petre (cpt.) – Ilaș, Davordzie (Rob. Ciobanu 70′), G. Crețu (Rodrigo Lima 79′). Rezerve: Tanas – Rz. Neag, Copoț-Barb, Marie-Sainte, Batantu, Gyulai.

CS Mioveni, următorul adversar

Cu 3 puncte și golaveraj 3-6, Ceahlăul urcă, momentan, pe locul 14 în Liga 2.

În etapa a 4-a, Ceahlăul joacă acasă cu CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00. Mioveniul tocmai a pierdut acasă cu FC Voluntari, scor 0-1, iar după trei etape ocupă locul 10, cu 4 puncte și golaveraj 1-1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 18 Aug. 2024, 10:01 Liga 2
Pe aceeași temă