Ceahlăul dă lovitura la Chiajna, prin ”dubla” lui Carl Davordzie. Ambele echipe au ratat câte un penalty. ”Unde pune tata mâna, crește”

Narcis POHOAȚĂ 17 Aug. 2024, 15:45 Liga 2

După 2-4 cu nou-promovata CS Afumați, în prima etapă, Concordia Chiajna, una dintre echipele cu pretenții din Liga 2, s-a făcut din nou de râs pe teren propriu în acest sezon.

De această dată, în fața ultimei clasate Ceahlăul Piatra Neamț, formație cu șase goluri primite în primele două runde. Nemțenii s-au impus cu 2-0 (1-0) la Chiajna, în etapa a 3-a, prin dubla ghanezului Carl Davordzie (38 și 68), la capătul unui meci în care ambele formații au ratat câte un penalty.

Atacantul adus din Liga 3, de la Bistrița, a reușit dubla și aduce Ceahlăului primul succes în acest sezon.

Ceahlăul a dat lovitura la Chiajna, după un debut de coșmar în Liga 2

Firesc, față de meciul pierdut acasă cu CSM Slatina (scor 0-3), antrenorul italian Marco Veronese i-a trecut pe bancă pe ambii fundași centrali care au gafat în etapa trecută, Bracelli și Marie-Sainte, în locul acestora fiind titularizați nou-venitul Kamil Wiktorski și Emmanuel Asibey. În plus, la mijloc a apărut în formula de start Patrick Petre, rezervă în meciurile anterioare din campionat, cel care a primit și banderola de căpitan de la Mihael Onișa, anunțat la startul sezonului drept principalul căpitan al echipei.

După câteva minute de acalmie, Concordia a reușit să înscrie în minutul 10, prin Mboumbouni, cu o execuție din careu, însă golul a fost anulat pentru offside.

Opt minute mai târziu, Răzvan Grădinaru, revenit la Concordia după mai multe sezoane, a fost aproape de deschiderea scorului, lovitura sa de cap, din 3 metri, găsindu-l la post pe portarul Laurențiu Brănescu.

Scăpată cu bine de momentele bune de joc ale Concordiei, Ceahlăul a dat lovitura pe un contraatac, prin Carl Davordzie, în minutul 38. Bine găsit în adâncime de Geani Crețu, ghanezul împrumutat de la CFR Cluj a scăpat singur cu Vâlceanu, l-a driblat în exterior pe portarul Concordiei și a înscris în poarta goală.

Concordia și Ceahlăul au ratat câte un penalty

Același Davordzie putea face dubla patru minute mai târziu, cu un șut la colțul scurt, din unghi, dar Vâlceanu a fost atent și a respins în corner.

În prelungirile primei reprize, arbitrul Vasile Buzea a dictat un penalty controversat pentru Chiajna, după un duel banal în careul nemțenilor în care au fost implicați Bălan, Asibey și Abel Folha, cu Asibey fiind lovit de minge în mână.

Adrian Bălan a tras însă slab, în stânga lui Brănescu, iar portarul nemțenilor a respins, Ceahlăul intrând la cabine în avantaj.

Chiajna a început bine repriza secundă, cu un șut razant cu vinclul al lui Adrian Petre (47), iar după două minute Ceahlăul a primit la rândul ei un penalty, după o intervenție imprudentă a lui Dobrescu asupra lui Ilaș. Patrick Petre a șutat la fel ca Bălan, în stânga portarului Vâlceanu, iar acesta din urmă a reținut balonul trimis telefonat de căpitanul Ceahlăului.

În minutul 68, nemțenii și-au dublat avantajul prin același Carl Davordzie, tot pe un contraatac, iar până la final nu s-a mai întâmplat nimic, nemțenii impunându-se cu 2-0.

Chiajna a căzut după golul doi

Concordia a căzut total după al doilea gol primit și nu a mai avut reacție, suferind al doilea eșec consecutiv pe teren propriu, după cel cu Afumați. Trupa lui Ilie Poenaru rămâne cu un punct în primele trei etape, un bilanț mult sub așteptări pentru o echipă cu pretenții la promovare.

De cealaltă parte, Ceahlăul, care a încheiat meciul în inferioritate numerică, după eliminarea stoperului Kamil Wiktorski în prelungiri, bifează două premiere la Chiajna. Echipa lui Marco Veronese obține primul succes stagional în campionat și reușește să termine fără gol primit, o bilă mare albă după două partide cu șase goluri încasate.

Anton Măzărianu: ”Unde pune tata mâna, crește”

Finanțatorul Anton Măzărianu a glumit în debutul intervenției sale la Metropola TV pe seama faptului că i-a băgat în ședință pe antrenori și conducători după primele două eșecuri, iar echipa a avut reacție, câștigând două meciuri fără gol primit, în Cupa României (1-0 la FC Bacău) și în campionat.

”A trebuit să intervin după primele două eșecuri. Știți cum se spune în popor, unde pune tata mâna, crește! Dar jucătorii trebuie să câștige încă două meciuri la rând ca să uit de primele două înfrângeri”, a spus Măzărianu, care a subliniat importanța victoriei de la Chiajna, în primul rând pentru moral: ”E o victorie meritată zic eu, foarte importantă pentru moral, pentru echipă, pentru suporteri. Avem timp să ne așezăm puțin, vor mai veni 2doi-trei jucători. E bine că eșecurile au venit acum, la început, pentru că avem timp să ne repliem și să găsim soluții acolo unde suntem deficitari. Era mai greu dacă am fi câștigat unul-două meciuri la început și să intrăm într-o stare de oarecare liniște, după aceea să pierdem și să nu mai avem timp să facem nimic. Având în vedere că aproximativ 70 la sută din echipă este schimbată, nu puteam să nimerim formula câștigătoare chiar de la început. După încă două-trei meciuri putem să ne așezăm, să vedem ce putem face și să analizăm cu exactitate unde putem ajunge în acest sezon.”

Cu 3 puncte și golaveraj 3-6, Ceahlăul urcă pe locul 14 în Liga 2, în timp ce Concordia, cu 1 punct și 3-7 golaveraj, este pe locul 18.

În etapa a 4-a, Ceahlăul joacă acasă cu CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00, în timp ce Concordia are meci în deplasare la Severin, cu Viitorul Pandurii, duminică, de la ora 11:00.

CONCORDIA CHIAJNA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 0-2

Carl Davordzie 38′, 68′

Concordia Chiajna: Oct. Vâlceanu (cpt.) – Ad. Iancu, C-tin. Dima, Mboumbouni, Dobrescu, R. Lazăr, Petcu (Iul. Roșu 72′), Grădinaru (Rob. Ion 46′), A. Burcea (Spătaru 64′), Ghimfuș (Ad. Petre 46′), Ad. Bălan
Rezerve: Y. Stanciu – Misarăș, Marc, Dumbravă, Dar. Mocanu
Antrenor: Ilie Poenaru

Ceahlăul: Bărnescu – Țuțu, Wiktorski, Asibey (Bracelli 88′), Abel Folha – Onișa, Gbizie, P. Petre (cpt.) – Ilaș, Davordzie (Rob. Ciobanu 70′), G. Crețu (Rodrigo Lima 79′)
Rezerve: Tanas – Rz. Neag, Copoț-Barb, Marie-Sainte, Batantu, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese
Eliminat: Kamil Wiktoski 90+5′

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov). Arbitru: Vasile Buzea (Giurgiu). Asistenți: Răzvan Claudiu Tudor și George Turcu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 17 Aug. 2024, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă