Florin Maxim, foarte mulțumit de cum a reacționat Corvinul în fața Mioveniului, după calificarea în Cupa României: ”Nici nu pot să-l numesc meci. A fost un moment pentru noi”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2024, 15:08 Liga 2

Corvinul a trecut cu bine peste meciul avut în campionat după ce la mijlocul săptămânii a reușit performanța să învingă prim-divizionara FC Voluntari (scor 3-1) și să obțină o calificare istorică în finala Cupei României.

Trupa lui Florin Maxim a bifat, sâmbătă, a doua victorie în play-off-ul Ligii 2, 2-0 acasă cu CS Mioveni, și a urcat pe locul 2 în clasament, devansând la golaveraj CSC Șelimbăr, care duminică a pierdut acasă întâlnirea cu liderul Unirea Slobozia (scor 1-2).

Corvinul și-a luat revanșa în fața Mioveniului, singura echipă care a învins-o acasă în ultimii trei ani. Florin Maxim: ”Eu zic că suntem pe drumul cel bun”

Cu patru schimbări în primul 11 după meciul cu FC Voluntari din semifinala Cupei, disputat în urmă cu nici măcar trei zile, Corvinul a surprins defensiva Mioveniului cu două pase geniale ale lui Alexandru Neașca. Prima a venit în minutul 20, când Marius Coman a pătruns în careu și l-a executat pe Croitoru, pe sub picior, dintr-un unghi închis, din dreapta, la colțul lung, iar a doua a fost în minutul 23, când din nou Coman a țâșnit excelent de la mijlocul terenului, l-a fentat pe portarul ieșit la întâmpinare în afara careului și apoi a înscris.

Au fost destule situații pentru a se mai înscrie atât în prima repriză, cât și în a doua, însă nu s-a reușit, iar Corvinul a reușit să-și ia revanșa în fața Mioveniului, după ce argeșenii câștigaseră cu 2-0 la Hunedoara în sezonul regular, producându-le jucătorilor lui Florin Maxim prima înfrângere acasă după doi ani și jumătate, singura rămasă și până acum, deși pe ”Michael Klein” au ajuns în Cupa României și prim-divizionarele Sepsi OSK (0-1), CFR Cluj (0-4) și FC Voluntari (1-3).

”Sunt foarte mulțumit pentru ce s-a întâmplat. Nici nu pot să-l numesc meci. A fost un moment pentru noi. Am știu să suferim. Au fost momente bune de joc în prima repriză, când mai trebuia să speculăm. Era clar că o stare de oboseală față de echipa din Mioveni exista. Noi am jucat miercuri seară, băieții s-au dus la hotel la 22:00, 22 și ceva. E clar că s-a dormit mai târziu. Era acea stare de după joc. Am avut două zile să pregătim acest joc, dar, încă o dată, sunt foarte mulțumit de cum am depășit acest moment și eu zic că suntem pe drumul cel bun și trebuie să învățăm și de la echipele mari. În momentele grele trebuie să suferim cu toții și atunci trebuie să fim mai uniți. Astăzi, asta am făcut. Toți jucătorii care au intrat de la început, cei care au intrat pe parcurs, știu că nu le-a fost ușor, dar am reușit să depășim acest moment. Încă o dată spună, fără accidentări, fără probleme”, a spus Florin Maxim după joc.

Meciurile din Liga 2, jucate cu gândul la finala Cupei României cu SC Oțelul

Pentru Corvinul, acesta a fost al șaptelea joc disputat în ultimele 23 de zile. Iar săptămâna următoare va fi din nou intermediară în Liga 2.

Florin Maxim spune că jucătorii săi sunt obosiți, dar vor să evolueze în toate meciurile pentru a fi în formă și a avea ritm la cel mai important joc al sezonului, finala Cupei României cu SC Oțelul Galați.

”Le spunem că se poate (n.r. – întrebat ce le transmite jucătorilor, cui îi motivează să reaușească evoluții bune în această perioadă încărcată). Cum am pornit acest an, am fost pregătiți pentru acest ritm, ne-am pregătit și în cantonamentul de iarnă, fiindcă am cerut să avem meciurile din două în două zile, tocmai în considerentul acestui an, ca băieții să fie obișnuiți pentru acest ritm. Și eu am jucat din trei în trei zile, iar peste încărcătura fizică treci mai ușor, fiindcă ai orgoliu în timpul jocului și uiți de acea oboseală. E mai greu să te capacitezi mental și aici sunt de apreciat încă o dată. Noi discutăm cu ei, ne dorim ceea ce ni se întâmplă, ne-am dorit să fim în finală, ne dorim că jucăm în toate meciurile care au mai rămas, să evoluăm cu același aplomb, pentru că avem nevoie de ritm pentru ultimul meci, acel meci care contează efectiv pentru noi”, a declarat Maxim.

Corvinul, în victoria cu CS Mioveni: Lefter – Fl. Iacob, Lică (Velisar 46′), Ant. Manolache, D. Pop – M. Chindriș, Al. Neacșa (cpt.)(Bradu 64′) – Hergheligiu (Lupu 46′), Nic. Pîrvulescu (Hrezdac 64′), T. Mitran – M. Coman (Câmpan 73′). Rezerve neutilizate: Blaga – Seb. Ion, Predică, Ad. Nicolae.

Corvinul a urcat pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2

Corvinul a acumulat 45 de puncte și a urcat pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, devansând la golaveraj CSC Șelimbăr, 5-3 față de 1-4.

În etapa următoare, prima a returului play-off-ului, una intermediară, Corvinul joacă joi, de la ora 19:00, în deplasare la Gloria Buzău.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Declarațiile lui Florin Maxim și Ștefan Lefter după Corvinul Hunedoara – CS Mioveni 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=abXKWq6XJt4&t=236s

Foto: Călin CorpaciuCorvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 21 Apr. 2024, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă