Comandantul Ștefan Bichir și Eduard Bachide nu vor să audă de TAS! Ce se întâmplă la Steaua, unde tribunalul din Elveția reprezintă singura speranță pentru o eventuală promovare în SuperLigă | EXCLUSIV

Alin GRIGORE 19 May. 2023, 09:49 Liga 2
Comandantul Ștefan Bichir și Eduard Bachide nu vor să audă de TAS! Ce se întâmplă la Steaua, unde tribunalul din Elveția reprezintă singura speranță pentru o eventuală promovare în SuperLigă | EXCLUSIV

Steaua a aflat în urmă cu câteva zile că, din punct de vedere matematic, a terminat play-off-ul din Liga 2 pe locul secund, poziție care asigură promovarea directă în SuperLigă, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Fiind însă club de drept public, regulamentul FRF nu-i permit acestuia să promoveze, astfel că roș-albaștrii ar vrea să-și găsească dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Comandantul Ștefan Bichir și Eduard Bachide nu vor să audă de TAS!

Suporterii cer disperați pe rețelele de socializare ca oficialii Stelei să meargă la TAS, însă din informațiile ProSport pare că acest lucru e departe de a se realiza, cel puțin pentru un moment.

  • 1.000 de euro este taxa pentru deschiderea procesului la TAS

Comandantul Ștefan Bichir a revenit în funcție ca interimar la Steaua, dar pare să rămână cu aceleași obiceiuri vechi de a nu face nimic concret pentru clubul Armatei. Chiar dacă e la al cincilea mandat ca președinte, Bichir nu vrea să audă de o eventuală prezentare a situației la TAS. Pe lista oamenilor care nu vor Steaua la tribunalul din Elveția se alătură și Eduard Bachide.

De ce? Motivele sunt multe, dar vă prezentăm în rândurile următoare câteva dintre ele.

1. Talpan nu are voie să devină erou!

Persoana care ar trebui să reprezinte Steaua la TAS este Florin Talpan, om care e în conflict direct cu Bichir și cu Daniel Oprița. Comandantului CSA îi e teamă că Talpan ar putea câștiga procesul de la TAS și s-ar întoarce ca un erou printre suporterii care, de o bucată de timp, au ajuns să-l conteste. Pe de altă parte, și Florin Talpan e dezamăgit de reacțiile din ultima vreme ale suporterilor care au ajuns să-l conteste, deși a câștigat mai multe procese importante contra celor de la FCSB.

Florin Talpan
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

2. Oprița + Ogăraru ≠ promovare

În al doilea rând, Bichir nu-și dorește promovarea Stelei în SuperLigă pentru că ar însemna ca Daniel Oprița să-și prelungească înțelegerea cu formația roș-albastră. Automat și el ar deveni erou în Ghencea. Acest lucru nu este deloc pe placul lui George Ogăraru, care este într-un conflict direct cu Oprița de mai mulți ani, acesta fiind și motivul pentru care a plecat de la prima echipă la nivelul juvenil al clubului din Ghencea.

Ogăraru și Bichir au o relație foarte bună, ba chiar fostul fundaș al Stelei i-a anunțat cu zâmbetul pe buze pe antrenorii de la centrul de copii și juniori că Ștefan Bichir a revenit la cârma clubului, fiind extrem de entuziasmat, susțin sursele ProSport.

3. Bichir nu lasă puterea din mână!

În plus, un al treilea motiv pentru care Bichir nu vrea Steaua în SuperLigă e reprezentat de faptul că ar fi foarte aproape să piardă puterea din mână.

Dacă echipa ar promova, automat ar apărea și oamenii de afaceri care și-ar dori să investească direct sume considerabile, iar Bichir nu vrea să se încurce cu privați. Bichir își dorește să conducă tot ce înseamnă secție de fotbal la CSA Steaua.

4. Bachide, dușmanul CSA Steaua!

Ba chiar și Eduard Bachide poate intra pe această listă. Bachide conduce departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului MApN și e omul care a pus presiune pe Florin Talpan pentru a semna actul de închiriere a stadionului Steaua către FCSB.

Chiar dacă în CV-ul său Eduard Bachide ne prezintă faptul că știe să navigheze pe internet pe patru browsere diferite, dintre care unul practic nici nu mai există (Internet Explorer), omul din MApN controlează din umbră tot ce se întâmplă la Steaua.

Bichir și Bachide au însă un detaliu important în comun! Ambii au fost contestați de galeria Stelei, nu cum se făcea pe vremuri în cazul lui Gigi Becali, ci ceva mai light, foarte light.

Eduard Bachide

Nu sunt mulți cei care mai cred în promovarea Stelei în SuperLigă

Într-un sondaj realizat pe parcursul emisiunii ProSport LIVE de joi, 18 mai, 340 de persoane au răspuns la întrebarea: Credeți că Steaua ar primi acceptul de a promova în SuperLigă dacă ar merge la TAS?

Rezultatele sondajului sunt surprinzătoare:

NU – 91%
DA – 9%

Alin GRIGORE 19 May. 2023, 09:49 Liga 2
Pe aceeași temă