Colecționarul din atacul Petrolului! Detalii mai puțin cunoscute despre Senad Jarovic și promisiunea făcută suporterilor echipei ploieștene: ”Ceea ce ați văzut până acum a fost doar începutul!”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2021, 11:18 Liga 2

Unul dintre atacanții Petrolului din acest sezon de Liga 2, Senad Jarovic (23 de ani), are o pasiune care arată cât de mult iubește fotbalul. Germanul de origine bosniacă are o colecție impresionată de tricouri primite de la alți fotbaliști, celebri sau mai puțin, începută de când era copil și mergea alături de tatăl său la meciuri.

Senad Jarovic are o colecție de tricouri ale altor fotbaliști

Aflat în perioada de vacanță de iarnă, acasă, în Germania, Jarovic a vorbit despre pasiunea sa pentru site-ul oficial al clubului Petrolul.

”Când eram mic, mergeam la foarte multe meciuri împreună cu tatăl meu. La un moment dat am început să le cer jucătorilor să-mi dea tricourile lor, unii au făcut-o, și așa am început să strâng. Unul… trei… și tot așa! Am ajuns, acum, undeva la 45-50 de tricouri, dar cele mai multe le am, cred, de când aveam 13-15 ani. Nu pot să spun că a fost ceva planificat, că mi-am propus să am o colecție. Pur și simplu așa s-a întâmplat!”, a povestit atacantul echipei ploieștene.

În colecția sa se află tricouri ale unor jucători ca Michael Ballack (Bayer Leverkusen), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen), Kevin-Prince Boateng (Schalke), Ivan Rakitic (Croația) sau Senad Lulic (Lazio), dar și câteva fotografii făcute alături de antrenori sau fotbaliști de top, precum Pep Guardiola, Diego Simeone, Fernando Torres, Raul Gonzalez sau Manuel Neuer.

”Primul tricou pe care l-am primit a fost de la Josip Simunic (n.r. – fost internațional croat), cel care juca, la acea vreme, pentru Hertha Berlin. Apoi au intrat tot mai multe în colecția mea, iar dacă ar fi să spun care este cel mai important, atunci aș zice cel al lui Michael Ballack. Toată lumea știe despre el că este o legendă în Germania! Dar, mai am și alte tricouri ale unor jucători importanți, cum ar fi Carvajal, Boateng, Shaqiri, Rakitic, Ibisevic, Lulic, Spahic…”, adaugă jucătorul cu origini bosniace.

Are și tricoul unui român, al lui Andrei Blejdea, de la ”U” Cluj

Jarovic spune că și-ar dori în colecție tricoul lui Zlatan Ibrahimovic, iar din România a pus mâna pe tricoul lui Andrei Blejdea, după meciul cu ”U” Cluj.

”Cel mai mult mi-aș dori să am posibilitatea să-i iau tricoul lui Zlatan Ibrahimovic! Nu pot să spun că, acum, sunt preocupat să cer tricouri, în general fac schimb cu cei cu care mă cunosc și împotriva cărora ajung să joc. Așa am adăugat în colecția mea și tricoul unui jucător român, Andrei Blejdea, cu care am fost coechipier în Slovenia, la Domzale, și cu care m-am reîntâlnit acum, pe „Ilie Oană”, cu ocazia meciului cu Universitatea Cluj”, a mai spus Jarovic pentru fcpetrolul.ro.

  • În meciul dintre Petrolul și ”U” Cluj, ultimul oficial din 2021 pentru ambele echipe, câștigat cu 1-0 de ploieșteni, în etapa a 16-a a Ligii 2, Senad Jarovic a început ca titular și a fost înlocuit în minutul 59 cu Sory Diarra, în timp ce Andrei Blejdea a fost introdus pe teren la clujeni în minutul 73, în locul lui Charles Acolatse.

Jarovic are 12 meciuri și 4 goluri marcate pentru Petrolul. ”Eu, personal, voi da totul”

Senad Jarovic a ajuns la Petrolul și a semnat la finalul lunii august a acestui an, după ce campionatul Ligii 2 deja începuse. A semnat un contract valabil pe doi ani după ce în ultimul sezon evoluase în liga a doua din Slovenia, la Radomlje, pentru care a bifat 10 meciuri și 4 goluri. Anterior, în cariera sa a mai jucat pentru NK Domzale, NK Roltek Dob (ambele din Slovenia), Spartak Trnava (Slovacia), SonderjyskE (Danemarca), Zlate Moravce și SKF Sered (ambele din Slovacia).

În campionatul Ligii 2 a evoluat pentru Petrolul în nouă meciuri, în cinci ca titular, a acumulat 409 minute pe teren și a marcat patru goluri, unul cu CS Comunal Șelimbăr (3-0), două cu FC Brașov (4-0) și cel care a adus victoria în derby-ul cu Concordia Chiajna (1-0).

Debutul în tricoul ploieștenilor și l-a făcut în meciul de Cupa României cu CSO Plopeni, din Faza a III-a, câștigat cu 5-0, când a evoluat pe parcursul reprizei secunde. A mai jucat și cu Dacia Unirea Brăila (2-1 după prelungiri), în Faza a IV-a , cât și cu U Craiova 1948 SA (scor 0-1), în 16-imi. Deci a bifat pentru Petrolul și trei prezențe în Cupa României, fără să înscrie.

”Am avut un feeling bun încă de când am ajuns aici! Colegii, stafful, toată lumea m-a primit bine și pot să spun că m-am simțit excelent de la bun început. Cred că avem o bază bună pe care să construim, avem potențial și trebuie să continuăm pe drumul nostru și să arătăm de ceea ce suntem capabili. Iar eu, personal, voi da totul, ceea ce ați văzut până acum a fost doar începutul!”, spune Jarovic despre cum a fost primit și cum se simte la Petrolul.

  • La data de 20 ianuarie 2022, Senad Jarovic va împlini 24 de ani.

Jarovic crede că Petrolul promovează dacă ”vom continua la fel”

Bosniacul nu are dubii în privința promovării Petrolului la finalul acestui sezon.

”Am făcut o treabă foarte bună până acum și, evident, avem prima șansă. Iar dacă vom continua la fel, atunci, cu siguranță, vom merge în prima ligă. Nu mă interesează foarte mult care va fi cea de-a doua echipă care va promova, alături de noi, dar, în mod normal, lupta se va da între cele trei formații pe care le-am întâlnit în ultimele jocuri din campionat”, a de părere atacantul înalt aproape de 2 metri.

”Fanii sunt fantastici, iar atmosfera de la meciurile în care i-am avut alături, pe stadion, a fost una incredibilă! Îi simți că iubesc echipa și îți oferă o extra-motivație, mai ales la început de meci, atunci când toată lumea cântă imnul!”, a spus Senad Jarovic și despre suporterii echipei prahovene.

Cu 42 de puncte acumulate în 16 etape, din 14 victorii și 2 eșecuri, și cu golaveraj 35-5, Petrolul ocupă detașat locul 1 în Liga 2, având șapte puncte peste FC Hermannstadt și nouă față de ”U” Cluj. Din sezonul regular mai sunt trei etape, programate în 2022, iar echipa ploieșteană va mai întâlni Poli Timișoara (deplasare, 26 februarie), FC Buzău (acasă, 5 martie) și Unirea Constanța (deplasare, 12 martie).

Foto: Petrolul Ploiești și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ibrahimovic-de-ploiesti-senad-jarovic-promite-sa-fie-copia-suedezului-si-sa-duca-petrolul-unde-ii-e-locul-visul-meu-e-sa-promovam-in-liga-1-19210494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-jucator-de-care-petrolul-s-a-despartit-in-aceasta-iarna-am-reziliat-dupa-o-perioada-nu-tocmai-buna-pentru-mine-19214418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-semnat-cu-un-atacant-bosniac-de-aproape-2-metri-senad-jarov-a-evoluat-pana-acum-in-slovacia-slovenia-si-danemarca-19197590

Marius ANGHEL 21 Dec. 2021, 11:18 Liga 2
Pe aceeași temă