Claudiu Niculescu și-a luat gândul de la locul 1 în play-off după eșecul cu UTA: ”E o înfrângere dureroasă, dar nu trebuie să cedăm.” Șansele pe care i le dă Mioveniului la promovarea în Liga 1: ”Cu puțin noroc…”

Marius ANGHEL 20 Jul. 2020, 21:03 Liga 2
Claudiu Niculescu și-a luat gândul de la locul 1 în play-off după eșecul cu UTA: ”E o înfrângere dureroasă, dar nu trebuie să cedăm.” Șansele pe care i le dă Mioveniului la promovarea în Liga 1: ”Cu puțin noroc...”

Al doilea meci desfășurat de CS Mioveni în acest play-off de promovare în Liga 2, tot pe teren propriu, s-a încheiat cu o înfrângere pentru echipa antrenată de Claudiu Niculescu. Argeșenii au cedat cu 2-0 jocul cu liderul clasamentului, rămân la opt puncte în spatele acestuia și mai au doar șanse la locul 2 promovabil sau poziția a 3-a, care duce la barajul pentru accederea în Liga 1.

Claudiu Niculescu: ”E o înfrângere dureroasă, dar nu trebuie să cedăm”

Meciul de la Mioveni a început, practic de la 1-0 pentru UTA, după ce arădenii au înscris din minutul 4. La finalul partidei de la Mioveni, Claudiu Niculescu a pus eșecul pe seama presiunii unui astfel de meci, cu o importanță majoră în lupta la promovare, dar și pe ratările jucătorilor săi. Antrenorul argeșenilor nu dezarmează și crede în continuare că echipa sa poate urca în Liga 1.

”E dureros. E o înfrângere dureroasă, pentru că ne puneam mari speranțe în meciul de astăzi. Am început practic de la 0-1 meciul, după o greșeală foarte mare. După aceea, ușor, am intrat în joc, am început să dominăm, am avut ocazii în prima repriză. Nu am reușit să marcăm, dar asta se întâmplă în momentul în care joci astfel de meciuri, pe muchie de cuțit. Orice mică greșeală se vede imediat pe tabelă. Din păcate, greșelile le-am făcut noi astăzi.

Faptul că nu am reușit să marcăm în ocaziile pe care ni le-am creat, și în prima, și în repriza secundă au dus la acest eșec. Și greșelile individuale din care am primit golul. E o înfrângere dureroasă, dar nu trebuie să cedăm. Mai avem o restanță (n.r. – cu Campionii FC Argeș), mai avem trei meciuri. Cu trei victorii putem promova, putem spera în continuare la Liga 1. Știu că e greu, dar nu trebuie să disperăm în acest moment, să credem în continuare, pentru că nu s-a încheiat nimic. Într-adevăr, am făcut un pas înapoi în această luptă, dar avem șansa că avem un meci mai puțin disputat, acea restanță, avem nouă puncte puse în joc, pe care dacă le vom câștiga…”, a spus Claudiu Niculescu la finalul meciului, la microfonul DigiSport, singurei televiziuni căreia i se permite să ia interviuri după partide, în această perioadă de pandemie.

Claudiu Niculescu a pierdut primul meci de când a revenit la CS Mioveni, după ce în primele două înregistrase același rezultat: 0-0, cu SCM Gloria Buzău și Rapid. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
  • Octavian Ursu, în minutul 4, și Ciprian Rus, în minutul 86, dintr-un penalty scor de Roumpoulakou în fața lui Dean Beța, au marcat cele două goluri ale meciului dintre CS Mioveni și UTA, scor 0-2, din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

”Trebuie să mergem cu curaj și cu fruntea sus, pentru că nu e totul încheiat”

Pentru CS Mioveni, acesta a fost al patrulea eșec în acest sezon de Liga 2 pe teren propriu, după ce în precedentele întâlniri cedase cu Rapid (1-5), Viitorul Pandurii (0-2) și ASU Poli (0-1). Argeșenii erau antrenați atunci de Marius Stoica.

Niculescu e de părere că nimic nu este pierdut după acest eșec cu UTA din play-off, fiindcă CS Mioveni poate promova direct de pe locul 2, în cazul în care câștigă cele trei meciuri pe care le mai are de disputat în acest turneu.

”Jucătorii sunt dărâmați, e normal. S-au pregătit foarte bine și și-au pus mari speranțe, cum, de altfel, și-au pus toți, în această partidă pe care, din păcate, nu am reușit să o câștigăm. Dar sunt câteva zile în care trebuie să ne odihnim, să încercăm să reglăm ceea ce n-a mers astăzi, cu toate că din punct de vedere al atitudinii nu am ce să le reproșez. Doar faptul că nu au fost concentrați la anumite faze. Cred că și puțin norocul ne-a lăsat, pentru că, din ce îmi amintesc de pe margine, cred că am avut șase – șapte mari ocazii destul de mari de a marca și, din păcate, nu am făcut-o. Trebuie să mergem cu curaj și cu fruntea sus, pentru că nu e totul încheiat. Da, șansele au mai scăzut. E normal să fie așa, dar cu puțin noroc cred că lupta, din punctul nostru de vedere, nu s-a încheiat”, crede Niculescu.

În primul meci din play-off, CS Mioveni a jucat o repriză în inferioritate numerică cu Rapid și a remizat la scorul de 0-0. Acum, galben-verzii vor avea încă un jucător eliminat pe lângă Raul Costin pentru următorul joc, pe Dean Beța, trimis mai devreme la vestiare pentru cumul de cartonașe galbene.

UTA ”cred că a promovat în Liga 1”

Distanțată la opt puncte de CS Mioveni și cu două meciuri rămase de disputat din acest play-off, UTA e considerată de Claudiu Niculescu ca și promovată în Liga 1.

”UTA e principala cantidată la promovare. S-a distanțat în fruntea clasamentului. Mai are două meciuri de disputat, așa că, în proporție destul de mare, după victoria de astăzi, cred că a promovat în Liga 1. Merită felicitați. Îi felicit pentru victorie și noi trebuie să mergem mai departe”, a mai spus Claudiu Niculescu.

După o înfrângere și o remiză pe teren propriu, UTA s-a impus pentru prima dată în play-off la Mioveni. Foto: CS Mioveni

Niculescu crede în promovarea de pe locul 2, dar are și varianta barajului la îndemână

Mioveniul mai are, în schimb, jocuri cu Campionii FC Argeș (deplasare), Turris Oltul Turnu Măgurele (deplasare) și Petrolul (acasă). Șanse la promovare, chiar și directă, de pe locul 2, sunt. Apoi mai e și poziția a 3-a, care duce la baraj.

”Nu s-au încheiat șansele noaste în lupta pentru promovare. Mai avem nouă puncte puse în joc. Dacă vom reuși să câștigăm toate cele trei meciuri rămase, cred că putem promova de pe locul 2. Bineînțeles că oricare dintre cele cinci echipe de la locul 2 în jos se gândesc și la locul de baraj. E normal să fie așa. Dar o să vedem la final. Tragem linie și vedem unde vom fi”, e de părere Claudiu Niculescu.

Cu 29 de puncte, UTA e lider detașat în play-off-ul de promovare din Liga 2, iar CS Mioveni rămâne momentan pe locul 5, cu 21 de puncte, la fel ca Rapid și Petrolul. Turris Oltul e pe 2, cu 24 de puncte, iar Campionii FC Argeș e pe 6, cu 20 de puncte.

Mioveniul joacă vineri, 24 iulie, de la ora 17:30, la Pitești, restanța cu Campionii FC Argeș, iar apoi, în etapa a 4-a, o întâlnește pe Turris Oltul, la Turnu Măgurele, în 28 iulie, de la ora 17:30.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aradenii-au-sansa-sa-arate-ca-merita-locul-1-in-play-off-cs-mioveni-uta-de-la-ora-1730-19139876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-pentru-prima-data-fericit-in-play-off-antrenorul-celor-de-la-uta-laude-la-adresa-jucatorilor-dupa-victoria-cu-cs-mioveni-ii-felicit-pe-baieti-pentru-ca-au-depasit-un-moment-19139980

https://liga2.prosport.ro/seria-1/batrana-doamna-a-alimentat-cu-oxigen-in-orasul-daciilor-victorie-importanta-pentru-trupa-lui-laszlo-balint-care-bate-tot-mai-insistent-la-usa-ligii-1-19139969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

Marius ANGHEL 20 Jul. 2020, 21:03 Liga 2
Pe aceeași temă