CSC Șelimbăr zburdă în acest sezon de Liga 2. Claudiu Niculescu, după ce echipa sa a răpus și Steaua: ”Suntem fericiți, dar nu am realizat nimic”

Ovidiu BOICA 05 Sep. 2023, 22:36 Liga 2

Antrenorul CSC Șelimbăr, Claudiu Niculescu, a declarat, la finalul meciului de la Cisnădie, câștigat cu scorul de 3-2 împotriva Stelei, că și-a felicitat jucătorii pentru acest nou succes și pentru parcursul de până acum, unul cu cinci victorii consecutive în tot atâtea etape trecute până acum în noul sezon al Ligii 2.

Cu toate astea, fostul atacant e de părere că încă nu s-a realizat mare lucru până în momentul de față, chiar dacă micuța sa echipă ocupă locul 1 în clasament de patru etape.

”Mă bucur enorm pentru această realizare. Au trecut cinci etape, avem punctaj maxim, normal că suntem fericiți pentru asta, dar nu am realizat nimic. Este important, bineînțeles, că suntem acolo, în fruntea clasamentului. Am făcut 15 puncte din 15, ăsta este meritul băieților, au luptat foarte mult și astăzi, au luptat pentru acest reultat și vreau să-i felicit pe această cale, pentru că merită cu prisosință toate felicitările mele”, a afirmat Niculescu la finalul jocului desfășurat marți, la Cisnădie.

Claudiu Niculescu, după victoria cu Steaua: ”Este mai importantă această victorie ținând cont că a venit împotriva unei echipe care, anul trecut, a terminat pe locul 2”

Niculescu e de părere că acest succes este unul important dacă ținem cont că Steaua a fost, în ultimii doi ani, în play-off-ul Ligii 2, iar în ultimul sezon s-a clasat pe locul al doilea, fără a avea drept de promovare însă. Și CSC Șelimbăr se află în situație Stelei, neavând drept de promovare în SuperLigă.

”Cu atât este mai importantă această victorie cu cât a venit în fața Stelei, o echipă care, anul trecut, a terminat pe podium, a luat locul 2, iar în ultimii doi ani a terminat în play-off. Am câștigat la Chiajna, etapa trecută, iarăși o echipă care și-a anunțat ca obiectiv promovarea”, a adăugat Niculescu.

  • Raul Rotund (20′), Ionuț Năstăsie (48′) și George Monea (64′) au înscris pentru CSC Șelimbăr, în timp ce Bogdan Chipirliu (18′ – penalty) și Daniel Vîrtej (74′) au punctat pentru Steaua.

”Trebuie să fim echilibrați și modești”

Altfel, antrenorul ”călăreților roșii” nu s-a arătat deranjat de unele afirmații din mediul fotbalistic conform cărora CSC Șelimbăr avea maximum de puncte după patru etape pentru că a întâlnit adversari mai modești.

Încercăm să nu ascultăm ce se vorbește în jurul echipei. Asta ne intereează mai puțin, ne interesează doar să facem ce avem noi de făcut și anume să fim echilibrați și modești. Asta ne-am propus încă de la prima etapă, să fim echilibrați și modești pentru că ăsta este un lucru foarte important la fotbal. Sunt cinci victorii extrem de importante în economia clasamentului, dar și pentru noi, ca și moral”, a mai spus Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr în meciul cu Steaua: Al. Roșca – Palmeș, Natea, Lumbu, Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Schieb (Monea 60′), I. Năstăsie (cpt.)(Mouasso 80′), Rodri Hernando (Berisha 72′) – Rotund (Vînău 72′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ct. Alexe, Al. Luca, R. Crișan, C. Soare.

Pauză binemeritată după 7 meciuri în 30 de zile

Claudiu Niculescu se bucură de aceste două săptămâni de pauză prilejuite de acțiunile echipelor naționale pentru că oboseala se resimte în rândul jucătorilor săi, care au avut șapte meciuri într-o lună.

”Ne prinde bine această pauză, să zic așa, pentru că s-a văzut că, pe final de meci, am căzut puțin din punct de vedere fizic. Pe de o parte, este normal, pentru că am jucat 7 meciuri în 30 de zile, astăzi și pe un teren greu, dar sunt bucuros, sunt bucuros și sper să o ținem pe aceiași linie”, a adăugat antrenorul Șelimbărului.

Mulțumit de transferurile făcute în această campanie

Claudiu Niculescu e de părere că transferurile făcute în presezon e cheia succesului pentru acest început fericit de sezon: ”Am căutat, împreună cu conducerea clubului, să aducem jucători care cu adevărat vor să se afirme, în special cei tineri. Zic eu că i-am ales bine pâîn acest moment și suntem mulțumiți cu asta. Sunt conștienți că este o muncă grea, sunt conștienți că trebuie să se plieze pe ceea ce vreau eu de la jucători, de la echipă și pe teren, și în afara terenului. Pâîn acest moment au făcut-o cu brio și vreau să le mulțumesc.”

Una dintre achizițiile făcute, tânărul Raul Popa, a fost cedat către CSM Slatina, după ce nu a apucat să debute în primele patru etape.

Atmosferă specială, cu tribunele pline la Cisnădie

Antrenorul ”călăreților roșii” își dorește ca și la alte meciuri de acasă tribunele ”Măgurii” să fie pline, cum s-a întâmplat acum, cu Steaua. Niculescu le-a mulțumit suporterilor care au încurajat echipa sa pe tot parcursul partidei.

”Atmosferă foarte frumoasă! Mi-aș dori ca la fiecare meci să avem așa de mulți oameni în tribune. Vreau să le mulțumesc din suflet pentru că și cei de la tribuna oficială, dar și cei de la tribuna a doua ne-au încurajat tot meciul. Mă bucură foarte mult acest lucru. Se simte în atmosfera și în jocul echipei acest fapt, că venim și jucăm totuși acasă, chiar dacă nu suntem la Șelimbăr, totuși suntem la 5-6 kilometri de casă și asta se vede.

Sper să continuăm așa, să nu ne culcăm pe-o ureche pentru că, repet, nu am realizat nimic, să aducem, de la meci la meci, câți mai mulți oameni la stadion”, a completat antrenorul.

Despre portarul Roșca: ”E într-o formă extraordinară!”

Altfel, Claudiu Niculescu a ținut să remarce forma bună pe care o are tânărul portar Alexandru Roșca, cel care a fost convocat recent la echipa națională U21 a României de către selecționerul Daniel Pancu.

”Este un copil bun. Acum e într-o formă extraordinară, iată că a prins și lotul de tineret. Se pregătesc bine toți. El traversează o formă foare bună încă din perioada de pregătire și a apărut și această convocare. Dar, toți sunt importanți. Acum este într-o formă bună. Toți jucătorii care fac parte din lotul nostru sunt imprtanți, la un moment dat le va veni rândul să joace”, a concluzionat Niculescu.

CSC Șelimbăr ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu total de puncte acumulate în primele cinci etape, 15, fiind la patru puncte de Corvinul Hunedoara, Gloria Buzău și Unirea Slobozia. În etapa a 6-a, formația sibiană joacă în deplasare la CSM Slatina (locul 6, 8 puncte).

Foto: Cătălin Crăciun și Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-prima-victorie-contra-stelei-in-liga-2-19283927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-steaua-derby-de-clasament-in-liga-2-19283813

https://liga2.prosport.ro/nationale/doi-jucatori-din-liga-2-convocati-pentru-meciurile-romaniei-u21-19283773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

Ovidiu BOICA 05 Sep. 2023, 22:36 Liga 2
Pe aceeași temă