”Călăreții roșii”, de neoprit! Cinci din cinci pentru Șelimbăr după victoria cu Steaua

Ovidiu BOICA 05 Sep. 2023, 19:52 Liga 2

CSC Șelimbăr a obținut, marți seară, o nouă victorie și se menține în fotoliul de lider al Ligii 2, cu maximum de puncte (15). ”Călăreții roșii” s-au impus cu scorul de 3-2, la Cisnădie, în fața Stelei.

Portarul Alexandru Roșca, proaspăt chemat la naționala de tineret, a salvat succesul Șelimbărului cu două intervenții senzaționale în ultimele secunde ale jocului din etapa a 5-a a Ligii 2.

Steaua a primit penalty din a doua ”încercare”, iar Chipirliu l-a obținut și transformat. Rotund a rotunjit imediat scorul

Arena din Cisnădie s-a dovedit neîncăpătoare pentru – cu siguranță – cel mai important meci pe care l-a găzduit vreodată. Goniți de pe Municipalul din Sibiu, ”călăreții roșii” au primit vizita Stelei pe cocheta arenă de la poalele Măgurii.

Căpitanul Ionuț Năstăsie și-a asumat primul șut spre poarta lui Ionuț Pop, o mai veche cunoștiință de la Hermannstadt, dar a trimis imprecis, din lovitură liberă (5).

Două minute mai târziu, Chipirliu a primit în careul advers, a pivotat și a șutat, mingea a ricoșat din brațul mult depărtat al lui Natea, dar ”centralul” Mazilu a lăsat jocul să continue.

Steliștii au avut o nouă oportunitate de a deschide scorul la o fază în care Drăghici a primit în adâncime, între Lumbu și Mitrea, dar șutul său, din cădere, nu a prins cadrul porții (9).

La celelalte buturi, Schieb a centrat de pe dreapta prea înalt pentru Rodri Hernando și Rotund (11).

Tabela a fost deblocată însă numai după scurgerea primului sfert de oră. Drăghici a verticalizat pentru Chipirliu, care a fost agățat de Florinel Mitrea (17). Penalty-ul a fost transformat de același Chipirliu, dar ”roș-albaștrii” n-au avut vreme să se bucure pentru deschiderea scorului că, la următorul atac, au fost egalați. Lumbu a făcut rost de o minge în preajma propriului careu de 16 metri și l-a lansat pe dreapta pe Schieb, care a centrat perfect pentru Raul Rotund, iar ”underul” de 18 ani l-a învins cu un șut din prima pe Ionuț Pop (20).

Năstăsie l-a taxat pe Pop, Monea nu l-a iertat nici el pe portarul Stelei

Chipirliu l-a mai testat o dată pe Roșca, de data asta din acțiune, dar tânărul portar împrumutat de la UTA a fost la datorie (29).

Șelimbărenii au trecut în avantaj la 3 minute de la reluare, când Schieb a trecut ca acceleratul pe lângă Dobrescu, în tușă, și a trimis în centrul careului, de unde Năstăsie l-a taxat pe Pop cu o reluare la bara a doua.

Același Năstăsie a cerut penalty, dar nu de aceiași părere a fost și ”centralul” Mazilu (51).

Jucătorii lui Claudiu Niculescu și-au dublat avantajul de pe tabelă în minutul 64, când Rodri Hernando a băgat mingea în centru, unde erau Rotund și Monea, iar ultimul nu l-a iertat pe Ionuț Pop (64).

Vîrtej, val-vârtej în defensiva Șelimbărului, dar insuficient pentru Steaua

Treptat, treptat, presiunea la poarta lui Roșca a crescut. Natea a blocat șutul lui Sierra, după o centrare din offside a lui Adrian Ilie (68).

Daniel Vîrtej a redus din diferență cu o lovitură de cap, la centrarea lui Maftei (74).

Trei minute mai târziu, Chipirliu a trimis un șut ciudat, cu mult efect, din unghi, dar mingea a trecut alături, la bara a doua (77).

La fel, la celelalte buturi, însă Florinel Mitrea a trimis cu emoții pentru Pop de la vreo 40 de metri, lateral stânga (85).

Alexandru Roșca a salvat victoria ”călăreților roșii”, în ultimele secunde, cu două intervenții senzaționale ale lui Sierra, respectiv Drăghici, din marginea careului mic (90+6).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 5 a Ligii 2

CSC ȘELIMBĂR – STEAUA 3-2

Raul Rotund 20′, Ionuț Năstăsie 48′, George Monea 64′ / Bogdan Chipirliu 18′ – penalty, Daniel Vîrtej 74′

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Palmeș, Natea, Lumbu, Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Schieb (Monea 60′), I. Năstăsie (cpt.)(Mouasso 80′), Rodri Hernando (Berisha 72′) – Rotund (Vînău 72′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ct. Alexe, Al. Luca, R. Crișan, C. Soare
Antrenor: Claudiu Niculescu

Steaua: I. Pop – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.)(Walace 23′), Dobrescu (Ad. Ilie 67′) – Raicu (Dav. Matei 74′), Rober Sierra, Topuzov (Chunchukov 46′), St. Drăghici – Boiciuc (Mancuso 46′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: Frânculescu – Buziuc, Enceanu, C. Avram
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Măgura (Cisnădie – Sibiu). Arbitru central: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş). Arbitru de rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Observator de arbitri: Silviu Crângaşu (Ploieşti). Delegat de joc: Daniel Sabou (Zalău). 

Astfel, CSC Șelimbăr trece și peste acest hop, se menține pentru a patra rundă pe locul 1 și are punctaj maxim după cinci etape, cu 15 puncte fiind la patru puncte avans de primele trei echipa din spatele său. Steaua, în schimb, cu 6 puncte, este abia pe locul 8.

În următoarea etapă, a 6-a, Șelimbărul joacă în deplasare la CSM Slatina (locul 6, 8 puncte), iar Steaua merge într-o nouă deplasare, dar una apropiată, la Chiajna, contra Concordiei (locul 7, 7 puncte).

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-csc-selimbar-steaua-3-2-19283949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-reactie-dupa-csc-selimbar-steaua-3-2-19283932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-steaua-derby-de-clasament-in-liga-2-19283813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

Ovidiu BOICA 05 Sep. 2023, 19:52 Liga 2
Pe aceeași temă