Claudiu Niculescu avertizează că trei echipe fără drept de promovare pot fi în play-off. Antrenorul cere revenirea la vechiul sistem și anunță planurile CSC Șelimbăr

Andrei PASCU 31 Dec. 2023, 17:31 Liga 2
Claudiu Niculescu avertizează că trei echipe fără drept de promovare pot fi în play-off. Antrenorul cere revenirea la vechiul sistem și anunță planurile CSC Șelimbăr

Claudiu Niculescu nu este frustrat de faptul că Șelimbăr nu are drept de promovare. Deși termină anul pe locul 1 în Liga 2, sibienii nu pot spera la mai mult decât o clasare cât mai sus, dar doar pentru orgoliu.

Niculescu știa de la bun început cum se prezintă situația, dar a declarat că este mulțumit de faptul că jucătorii au tratat serios meciurile și după ce au scăpat în foarte mare măsură de emoțiile retrogradării, chiar dacă mai sunt etape și din sezonul regular.

Claudiu Niculescu, opinie despre actualul sezon de Liga 2 și ce se va întâmpla în play-off

CSC Șelimbăr nu își face probleme că nu va juca în play-off, acolo unde Claudiu Niculescu vrea ca întrecerea să fie tratată așa cum trebuie în continuare de jucătorii săi. E posibil ca Șelimbăr să termine Liga 2, în grupa pentru promovare, pe locul 1, dar va continua și în stagiunea următoare în divizia secundă.

Claudiu Niculescu promite că Șelimbăr va trata play-off-ul ca și cum ar putea promova

Pentru anul competițional 2024/ 2025 se vor face demersuri pentru obținerea dreptului legal de promovare, pe care, probabil, CSC Șelimbăr îl va începe tot cu Claudiu Niculescu. Antrenorul discută periodic cu conducerea, care îi oferă informații în ceea ce privește nivelul negocierilor și demersurilor pentru ca structura clubului să permită promovarea în SuperLiga României.

Să știi că nu e frustrant. Bineînțeles că mă gândesc la asta, orice antrenor și orice jucător și-ar dori să promoveze în Liga 1, dar acest lucru se va rezolva în sezonul următor. Se fac eforturi mari din partea conducerii pentru a se schimba statutul.

Fotbalul rămâne același, trebuie să rămânem concentrați la meciurile din play-off, pentru că jucătorii merită cu atât mai mult apreciați, nu s-au prezentat pe teren cu gândul la promovare. Ne-am întărit pentru a avea concurență pe fiecare post”, a spus Claudiu Niculescu pentru Digi Sport.

Claudiu Niculescu simte că în play-off pot fi trei echipe fără drept de promovare

Claudiu Niculescu a vorbit despre cum vede play-off-ul în acest sezon și e convins că vor fi în grupă cel puțin două echipe care nu pot promova, și Corvinul Hunedoara pe lângă CSC Șelimbăr.

Este sigur că acolo ar putea să fie și Steaua, care nici ea nu îndeplinește criteriul legal, astfel că e posibil ca doar trei echipe aflate efectiv în play-off să lupte pentru două locuri de promovare directă și cele două poziții de baraj.

Am încredere că odată ajunși în play-off ne vom respecta blazonul. Vom face tot posibilul pentru a nu face figurație. În play-off vor ajunge două echipe care nu au drept de promovare, noi și Corvinul. Mai este și Steaua, care are șanse mari.

Există o mare posibilitate de a ne califica trei echipe fără drept de promovare în play-off, așa că bătaia va fi foarte mare. Ne vedem de treaba noastră, regulamentul nu ține de noi. Șelimbăr și-a câștigat dreptul pe teren de a participa în Liga 2”, a mai spus antrenorul, care nu înțelege sistemul competițional din Liga 2. Ar vrea să se renunțe la play-off și play-out.

Antrenorul Șelimbărului crede că sistemul tur-retur este cel mai potrivit

Claudiu Niculescu este susținătorul sistemului precedent, în care se disputa sezonul în structură tur-retur, clasic. Crede că acesta ar fi unul potrivit pentru fotbalul românesc, cel care era în vigoare în prima ligă și în momentul în care el era fotbalist.

FRF face regulamentul. Aș fi ipocrit să spun că-mi convine situația. Cred că trebuie schimbat sistemul competițional, să revină la cel dinainte, fără play-off și play-out”, a concluzionat Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr se întărește pentru sezonul următor

CSC Șelimbăr face exact ce a declarat Claudiu Niculescu și se întărește, poate, doar cu gândul la sezonul următor de Liga 2, dorind ca lotul să fie unul omogen pentru atacarea promovării.

Trei achiziții au făcut sibienii până acum, în pauza de iarnă. Prima dată a venit mijlocașul Gabriel Deac (28 de ani), iar ulterior au fost aduși pentru a întări lotul lui Claudiu Niculescu și atacanții Alexandru Darius Pop (30 de ani) și Stefan Visic (26 de ani).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-efectueaza-doua-cantonamente-dintre-care-unul-in-turcia-19296698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-pregatit-sa-su-lase-jucatorii-la-mai-bine-19296690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-argesului-cer-schimbari-la-nivelul-conducerii-19296684

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-principal-asteptat-la-chindia-spune-altceva-decat-presedintele-clubului-19296681

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-stie-unde-va-juca-acasa-pe-durata-constructiei-noii-arene-din-hunedoara-19296673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-s-a-intalnit-cu-sponsorul-cfc-arges-viorel-tudose-19296656

Andrei PASCU 31 Dec. 2023, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă