Claudiu Niculescu e mândru de jucătorii săi chiar dacă CS Mioveni a pierdut dubla manșă cu Chindia: ”Am ieșit onorabil din acest baraj.” Ce spune despre rămânerea sa la trupa argeșeană: ”Nu am venit doar pentru o jumătate de an. Vedem”

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 22:51 Liga 2

Claudiu Niculescu n-a reușit minunea cu CS Mioveni și încă o echipă din Liga 2 ratează barajul pentru Liga 1 în fața unei adversare din liga superioară. Argeșenii au sperat 45 de minute la întoarcerea înfrângerii suferite în tur cu Chindia Târgoviște, la scorul de 0-2, însă primul minut al prelungirilor primei reprize a adus golul egalizator pentru dâmbovițeni. Cum galben-verzii aveau nevoie în partea secundă să înscrie de trei ori și să nu mai primească niciun gol, încrederea în îndeplinirea obiectivului s-a risipit, în următoarele 45 de minute nu s-a mai marcat deloc, astfel că jocul s-a încheiat la scorul de 1-1.

CS Mioveni pierde cu 1-3 la generaj barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu Chindia Târgoviște și clubul e devoit să rămână cel puțin încă un sezon în Liga 2.

Claudiu Niculescu n-a reușit să promoveze CS Mioveni în Liga 1 în această vară, barajul cu Chindia fiind pierdut cu 3-1 la general. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Claudiu Niculescu: ”Am ieșit onorabil din acest baraj. Din păcate, nu a fost anul nostru”

Claudiu Niculescu a văzut un meci mai bun din partea echipei sale față de manșa tur, însă consideră că golul primit în prelungirile primei reprize a pus punct speranțelor. Antrenorul Mioveniului și-a felicitat jucătorii și a pomenit din nou despre marea șansă de promovare directă ratată în ultima etapă a play-off-ului, în jocul cedat cu 1-2 pe teren propriu cu Petrolul.

”N-aș putea spune că visul frumos a durat doar o repriză. Am sperat și în repriza a doua, dar, din păcate, acel gol a contat enorm în economia jocului, în special. Am început meciul foarte bine și cred că în prima repriză nu s-a văzut absolut deloc diferența între noi și echipa de prima ligă. Am dominat, ne-am mai creat două sau trei ocazii mari de a marca. Din păcate, am primit acel gol pe final de repriză și s-a năruit, așa puțin, munca de până atunci. Dar vreau să îmi felicit băieții, pentru că am ieșit onorabil din acest baraj, au făcut tot ceea ce au depins de ei pentru a promova în Liga 1. Din păcate, nu a fost anul nostru.

Au fost niște zile grele, în special după acel eșec cu Petrolul. Și e normal să fie așa. Am ratat atunci o șansă mare de a promova direct în prima ligă. Dar, repet, eu vreau să îi felicit, pentru că au avut o atitudine extraordinară în această seară, s-au dăruit, au avut agresivitate. Au avut cam toate ingredientele pentru a promova în Liga 1, în special în prima repriză. Din păcate, acel gol primit exact în prelungiri a contat, iată că, până la final, decisiv”, a spus Claudiu Niculescu la finalul meciului cu Chindia, la microfonul DigiSport.

  • În meciul de la Mioveni, Andrei Hergheligiu a deschis scorul pentru gazde în minutul 7 și a dat mari speranțe echipei sale, însă Josip Ivancic a egalat în minutul 45+1 și Chindia era deja sigură de menținerea în Liga 1. În manșa tur, pentru târgovișteni au înscris Ovidiu Bic (14) și Josip Ivancic (77).
Claudiu Niculescu și-a felicit jucătorii pentru ”atitudinea, dăruirea și agresivitatea” arătată în meciul retur al barajului pentru Liga 1 cu Chindia. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Suntem triști, dar trebuie să ridicăm privirea din pământ și să privim spre viitor”

Antrenorul Mioveniului e de părere că echipei sale i-a lipsit norocul, nu neapărat la baraj, ci în play-off.

”În unele momente ne-a lipsit și norocul. Nu în seara aceasta sau în meciul tur, ci pe durata întregului play-off cred eu că în niște momente decisive ne-a lipsit și norocul. Dar, până la urmă, asta este viața, ăsta este fotbalul. Suntem triști, dar trebuie să ridicăm privirea din pământ și să privim spre viitor, să vedem ce vom face acum, în viitorul apropiat”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Dean Beța și Valentin Balint sunt supărați după o ratare în meciul cu Chindia. CS Mioveni a irosit o nouă șansă de a promova în Liga 1 în acest sezon. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Claudiu Niculescu vrea să rămână la CS Mioveni

Întreb despre situația sa și dacă va mai continua la CS Mioveni, Claudiu Niculescu a spus că va vedea în zilele următoare, însă își dorește să rămână.

”Eu am contract încă un an de zile. Acum, să vedem ce se va întâmpla zilele acestea. Dacă am venit, nu am venit doar pentru o jumătate de an. Îmi doresc să rămân. Acum, să vedem”, a declarat Claudiu Niculescu, care nu știe nici ce planuri are clubul pentru viitorul apropiat: ”Nu am apucat să discutăm absolut deloc zilele acestea. Am stat, eu împreună cu conducerea clubului, am vorbit, dar nu despre ce se va întâmpla de mâine încolo, pentru că am zis să rămânem concentrați în totalitate la acest final de campionat, la meciul cu Petrolul și la această dublă cu Chindia Târgoviște. Mâine probabil o să discutăm și vom ști mai multe. Nu știu care sunt jucătorii care mai au contract, care și-au terminat contractul în acest moment. Asta rămâne să discutăm de mâine încolo. Tristețea e mare și îi înțeleg. Și eu sunt la fel de trist. Dar chiar și-au dorit foarte mult și merită felicitările mele.”

Noul sezon al Ligii 2 ar trebui să înceapă la 29 august, adversarele Mioveniului sunt deja în pregătire și joacă amicale, astfel că trupa argeșeană nu are mult timp pentru a-și stabili strategia și a le da zile libere jucătorilor după acest sezon 2019/2021 încheiat odată cu acest meci retur cu Chindia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-chindia-targoviste-de-la-ora-1830-argesenii-trebuie-sa-lupte-si-impotriva-statisticii-pentru-a-promova-in-liga-1-19143803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-costin-spune-ca-promovarea-a-fost-pierduta-cu-petrolul-nu-la-barajul-cu-chindia-acolo-a-fost-intregul-nostru-sezon-mijlocasul-nu-crede-in-desfiintarea-echipei-domn-19143878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-herghelegiu-imaginea-unui-fotbalist-resemnat-am-incercat-ne-am-zbatut-foarte-mult-o-echipa-de-liga-2-cat-de-bunicica-e-nu-poate-face-fata-unei-echipe-din-liga-1-reactia-19143879

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-si-momente-care-l-au-nemultumit-pe-emil-sandoi-in-returul-chindiei-cu-cs-mioveni-am-inceput-foarte-greu-stiam-ca-suspansul-va-ramane-si-in-al-doilea-joc-de-maine-incepe-pr-19143915

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 22:51 Liga 2
Pe aceeași temă