Claudiu Niculescu nu a mai așteptat finalul sezonului și a anunțat ce face din vară. Continuă sau pleacă de la CSC Șelimbăr?

Andrei PASCU 16 Apr. 2024, 10:45 Liga 2
Claudiu Niculescu nu a mai așteptat finalul sezonului și a anunțat ce face din vară. Continuă sau pleacă de la CSC Șelimbăr?

Claudiu Niculescu a decis unde va antrena din vară! ”Principalul” echipei CSC Șelimbăr este hotărât să continue la formația din Sibiu și pentru stagiunea următoare, contractul cu trupa sibiană din Liga 2 fiind scadent în vara anului următor. Faptul că oamenii din conducere au promis obținerea dreptului de promovare este un punct important în decizia lui Niculescu.

Fostul atacant a declarat, la finalul partidei contra CS Mioveni (scor 0-0) că a avut oferte și din SuperLiga României în acest sezon, dar că a preferat să continue pe banca Șelimbărului.

Claudiu Niculescu spune că va rămâne la CSC Șelimbăr!

Pe banca echipei din județul Sibiu Claudiu Niculescu a ajuns în noiembrie 2022, în ediția trecută de campionat a terminat în play-out, evitând retrogradarea fără probleme, iar în acest sezon, după sezonul regular și după patru runde din play-off, clasează CSC Șelimbăr pe locul 2. Echipa sibiană a fost mult timp și pe locul 1 pe parcursul sezonului regular, în 15 din cele 19 etape.

Fostul atacant al echipelor Electroputere Craiova, Universitatea Craiova, Dinamo, Genoa, Duisburg, Omonia Nicosia și Universitatea Cluj a antrenat Dinamo pentru scurt timp la finalul anului 2018, iar în urmă cu câteva luni a fost contactat de ”câini” pentru colaborare. A refuzat din start, decizând să continue la CSC Șelimbăr, iar același lucru se va întâmpla și din vară.

Puteam să ajung la nivelul Ligii 1 în acest sezon, dar mi-am dorit să rămân aici. Nu puteam să las proiectul acesta la jumătatea drumului. M-am înhămat la o muncă de ani de zile, suntem aproape de jumătatea perioadei, lucrurile sunt bune, ne-am îndeplinit obiectivul pentru acest sezon, dar trebuie să vedem ce facem în continuare.

(N.r. – Despre obținerea dreptului de promovare) Se fac demersuri pentru obținerea dreptului de promovare, clubul nostru va avea sută la sută drept de promovare din sezonul următor.

(N.r. – Despre play-off-ul din acest sezon) Play-off-ul e un examen pentru toată lumea, pentru că din sezonul următor probabil va fi obiectiv atacarea promovării. Dar, trebuie să o luăm pas cu pas. Deocamdată nu sunt mulțumit de cum arătăm, a spus Claudiu Niculescu la finalul partidei de luni seară, dintre CS Mioveni și CSC Șelimbăr, scor 0-0.

Claudiu Niculescu, antrenor la CSC Șelimbăr din noiembrie 2022. Mai are contract până în vara lui 2025

În vârstă de 47 de ani, Claudiu Niculescu a antrenat până acum echipele Universitatea Cluj, FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, Al-Tai (Arabia Saudită), Concordia Chiajna, Politehnica Iași și acum, din noiembrie 2022, este pe banca divizionarei secunde CSC Șelimbăr.

Actualele declarații ale lui Niculescu vin în contextul în care, după jocul din runda trecută, spunea că ar fi ipocrit să declare că nu-și dorește să revină a antrenor în prima ligă, dând de înțeles că nu ar exclude o plecare dacă va primi o ofertă.

”Aș fi ipocrit să spun că nu. Dar, vedem. Să vedem. Eu mai am contract aici, îmi doresc să continui, să facem treabă bună în continuare. Dar, bineînețeles, cred că.. Repet, nu vreau să fiu copil și să spun că nu mi-aș dori acest lucru. Nu cred că este antrenor în lume care să nu-și dorească să antreneze la cel mai înalt nivel. Așa îmi doresc și eu, dar, până la urmă, toate la timpul lor, mă simt bine aici”, spunea Claudiu Niculescu după 0-0 cu Gloria Buzău.

  • Pe parcursul sezonului regular, Niculescu recunoștea că a fost contactat de Dinamo. În plus, o perioadă s-a zvonit că a fost dorit înapoi și de FC Voluntari.

CSC Șelimbăr, locul 2 în play-off-ul Ligii 2

Clubul din Șelimbăr se poziționează tot pe locul 2 în clasament. Are 45 de puncte acumulate în 19 runde din sezonul regular și patru din play-off și se află la două puncte sub liderul Unirea Slobozia și la trei peste Corvinul Hunedoara, clasată pe locul 3.

În etapa a 5-a, jucătorii lui Claudiu Niculescu vor juca acasă, contra Unirea Slobozia. Antrenorul sibienilor a vorbit și despre evoluțiile echipei sale din play-off, remarcând doar câteva momente în care s-a ridicat la un nivel bun.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-costea-spera-sa-isi-puna-amprenta-pe-jocul-mioveniului-19307997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-ramane-fara-victorie-0-0-contra-csc-selimbar-19307991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-plecat-cu-un-punct-de-la-mioveni-19307986

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-primeste-replica-selimbarului-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307900

Andrei PASCU 16 Apr. 2024, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă