Șelimbărul n-a avut un șut pe poartă la Buzău și nu a înscris un gol în ultimele trei meciuri, dar Claudiu Niculescu e mulțumit: ”Nu e ușor, întâlnim echipe super-motivate.” Își vede jucătorii ”expuși în vitrină” și fără ”un obiectiv clar, palpabil”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2024, 23:05 Liga 2
Șelimbărul n-a avut un șut pe poartă la Buzău și nu a înscris un gol în ultimele trei meciuri, dar Claudiu Niculescu e mulțumit: ”Nu e ușor, întâlnim echipe super-motivate.” Își vede jucătorii ”expuși în vitrină” și fără ”un obiectiv clar, palpabil”

CSC Șelimbăr a egalat, joi seară, 11 aprilie, la Buzău, seria de trei meciuri consecutive în care nu a înscris, pe care a avut-o în etapele 8, 9 și 10 ale sezonului regular de Liga 2 (0-0 la CFC Argeș, 0-1 acasă cu Unirea Slobozia și 0-0 la Ceahlăul). Acum se întâmplă în primele trei runde ale play-off-ului Ligii 2, în care a înregistrat un 0-2 la FK Miercurea Ciuc, un 0-0 acasă cu Corvinul și un 0-0 la Gloria Buzău.

Aceste rezultate au coborât de pe prima poziție a clasamentului echipa sibiană, la Buzău s-a jucat cu posibilitatea de a egala liderul Unirea Slobozia, tocmai învins la Hunedoara (0-1 cu Corvinul), însă evoluția a fost una modestă, dar s-a obținut, totuși, un punct.

Claudiu Niculescu s-a declarat mulțumit de dăruirea jucătorilor săi și i-a felicitat.

CSC Șelimbăr nu a avut niciun șut pe poarta Gloriei. Claudiu Niculescu: ”Sunt mulțumit de atitudine, nu în totalitate de rezultat”

CSC Șelimbăr a preferat să joace la Buzău să nu primească gol și i-a reușit. Gloria a fost incapabilă în multe rânduri să deschidă defensiva gândită de Claudiu Niculescu, șuturile pe poarta lui Roșca au venit abia în finalul întâlnirii și două dintre situații au dat emoții.

În schimb, trupa sibiană nu a bifat nici măcar un șut pe spațiul porții lui Greab, însă, cu toate acestea, Niculescu s-a declarat mulțumit la finalul jocului.

”A fost un meci echilibrat, să spunem, cu toate că în mare parte am controlat jocul. Nu am avut curaj, ne-a lipsit ultima pasă, dar, până la urmă, m-a interesat, astăzi, să văd o schimbare de atitudine și am văzut acest lucru la băieții mei și îi felicit pe această cale. Bineînțelesc că nu suntem mulțumiți, fiindcă nu am câștigat toate punctele în această seară, chiar dacă am fi putut-o face încă din prima repriză. Dar am întâlnit o echipă bună, bine organizată din punct de vedere defensiv, o echipă care nu ne-a dat foarte multe spații, o echipă care se luptă cu șanse destul de mari pentru promovarea directă în prima ligă. Sunt mulțumit de atitudine. Bineînțeles, nu sunt mulțumit în totalitate de rezultat, dar trebuie să mergem mai departe, să ne refacem. Avem drum lung până acasă și de mâine ne întoarcem la treabă. Încercăm să scoatem maxim din fiecare meci. Nu e ușor, fiindcă întâlnim echipe super-motivate. Și băieții mei au intrat destul de motivați, cu o atitudine foarte bună pe teren și pentru asta îi felicit”, a spus Niculescu la microfonul DigiSport.

CSC Șelimbăr, în remiza cu Gloria Buzău: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Ayine (Al. D. Pop 77′) – Monea (Rodri Hernando 70′), Moussinga (Tud. Călin 77′), Schieb (Visic 83′) – Rotund (C. Soare 70′). Rezerve neutilizate: Aldescu – R. Gherman, D. Cosma, Ct. Alexe.

Niculescu s-a apucat deja să pregătească noul sezon de Liga 2. Spune că CSC Șelimbăr va avea cu siguranță drept de promovare, dar și că rămâne de văzut dacă va fi așa!

Față de jocul trecut, 0-0 acasă cu Corvinul, Claudiu Niculescu a operat nu mai puțin de cinci schimbări în primul 11. A modificat toată ofensiva, după ce echipa sa nu a marcat niciun gol în primele două runde din play-off. Titulari noi au fost Emmanuel Ayine, George Monea, Paul Moussinga, Marvin Schieb și Raul Rotund, care au luat locul jucătorilor Tudor Călin, Gabriel Deac, Casian Soare, Rodri Hernando și Alexandru Darius Pop. Dintre acești, Deac nu a fost în lot, pe banca de rezerve noutatea fiind juniorul Darius Cosma.

Antrenorul Șelimbărului a motivat aceste modificări din echipă cu faptul că dă șanse tuturor jucătorilor pe care îi are în lot, fiindcă se gândește deja la noul sezon.

Niculescu, fără să fie întrebat de nimeni, a spus în prima fază că CSC Șelimbăr va avea cu siguranță drept de promovare din noul sezon, după care s-a mai temperat și a transmis că rămâne de văzut dacă va fi așa! A mai spus și că îi e greu să-și motiveze jucătorii, fiindcă nu există ”un obiectiv clar, palpabil”, deși tot dintre club s-a transmis că se dorește ocuparea primului loc în Liga 2, cu toate că nu se poate promova din cauza actualei forme de organizare.

”Odată cu comprimarea meciurilor, cu meciuri din trei în trei zile, cu drumuri lungi, încerc să rotesc din jucători, să dau șansă, până la final, tuturor, în măsura în care se va putea acest lucru. S-a resimțit o ușoară oboseală după meciul cu Corvinul și după aceea am făcut un prim 11 cu cinci schimbări. Cu siguranță vor mai fi de acum încolo. Vreau să-i văd pe toți la lucru, pentru că mă bazez pe toți. Avem treabă multă din vară și, ușor, ușor, începem să pregătim și sezonul viitor, unde cu siguranță vă pot spune că clubul nostru va avea drept de promovare! În proporție foarte mare, vom avea drept de promovare. Vom vedea ce se va întâmpla din vară. Cu siguranță obiectivul va fi, la fel, accederea în play-off și după aceea vom putea vorbi mai departe.

Deocamdată, să ne gândim la prezent. Mai sunt șapte etape, șapte meciuri grele, unde întâlnit adversari foarte motivați. E normal să fie așa. Nu e ușor să îți motivezi jucătorii, pentru că e greu atunci când nu ai un obiectiv clar, palpabil. După cum bine știți, noi nu avem drept de promovare, dar eu și stafful meu încercăm să facem săptămânal discuții și individuale și colective ca să explicăm că ei, practic, joacă pentru ei, pentru carierelor lor. Practic, acum ei sunt expuși în vitrină, jucând în play-off. Au și bonusuri. Până acum, cred că a fost destul de bine, se putea și mai bine în cele trei etape care s-au scurs din play-off, dar trebuie să mergem mai departe”, a declarat Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu n-ar spune nu unei reveniri în prima ligă

În ciuda faptului că a vorbit despre planurile din sezonul viitor, Claudiu Niculescu a fost întrebat și dacă nu-i este dor să antreneze din nou în prima ligă.

”Principalul” Șelimbărului semna în primăvara anului trecut prelungirea contractului până în vara anului 2025, dar recunoaște că și-ar dori o întoarcele în elita fotbalului românesc, dând de înțeles că nu ar exclude o plecare dacă va primi o ofertă.

”Aș fi ipocrit să spun că nu. Dar, vedem. Să vedem. Eu mai am contract aici, îmi doresc să continui, să facem treabă bună în continuare. Dar, bineînețeles, cred că.. Repet, nu vreau să fiu copil și să spun că nu mi-aș dori acest lucru. Nu cred că este antrenor în lume care să nu-și dorească să antreneze la cel mai înalt nivel. Așa îmi doresc și eu, dar, până la urmă, toate la timpul lor, mă simt bine aici”, a comentat Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr s-a apropiat la două puncte de liderul Unirea Slobozia

La finalul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 2, CSC Șelimbăr se poziționează tot pe locul 2 în clasament, unul care în mod normal asigura promovarea directă în prima ligă. Fiindcă echipa nu are drept de promovare din cauza formei sale juridice, trupa sibiană doar și-a asigurat menținerea în eșalonul secund pentru încă un sezon, cu această accedere în play-off.

Șelimbărul are 44 de puncte acumulate în 19 runde din sezonul regular și trei din play-off și se află la două puncte sub liderul Unirea Slobozia și la două peste Corvinul Hunedoara, clasată pe locul 3 și la rândul său fără drept de promovare.

În etapa a 4-a, jucătorii lui Niculescu se vor deplasa la CS Mioveni, ocupanta locului 6, ultimul, cu 35 de puncte. Meciul are loc luni, pe stadionul Orășenesc, de la ora 17:30.

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-intalneste-csc-selimbar-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-2-19307278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-adrian-mihalcea-dupa-corvinul-unirea-slobozia-1-0-19307250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-doua-remiza-la-rand-1-1-cu-fk-miercurea-ciuc-19307244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-egalata-pe-final-de-cs-mioveni-19307238

Marius ANGHEL 11 Apr. 2024, 23:05 Liga 2
Pe aceeași temă