Claudiu Apro a marcat contra fostei sale echipe, Ripensia: ”Nu m-am bucurat, pentru că aici am crescut.” Fundașul crede că FK Csikszereda se poate califica în play-off

Anda DELIU 07 Dec. 2021, 13:24 Liga 2

Claudiu Apro (25 de ani) și FK Csikszereda au câștigat cu 2-1 meciul cu Ripensia desfășurat luni la Timișoara, iar primul gol l-a marcat fundașul, din penalty.

Transferat la clubul din Miercurea Ciuc pe bani de la roș-galbeni, în vara anului 2020, jucătorul nu s-a bucurat prea tare la golul marcat în poarta fostei echipe și crede că Csikszereda poate fi și primăvara viitoare în play-off, în ciuda unui start dezastruos de campionat, cu cinci înfrângeri consecutive.

Apro, bucurie pentru puncte și lipsa accidentărilor

Meciul s-a jucat pe un teren foarte prost, pe ”Dan Păltinișanu”, iar Claudiu Apro a recunoscut că e bucuros și că niciun coleg nu s-a accidentat, din cauza acestui aspect.

”Nu m-am bucurat, pentru că aici am crescut. Datorită lor am ajuns în Liga 2 și unde sunt acum. Mă bucur că am câștigat, nu contează împotriva cui jucăm. Luăm fiecare meci în parte și scopul e să luăm cele trei puncte. Mă bucur că am ieșit sănătos de pe teren, la fel și colegii mei și cei de la Ripensia. Înainte de sărbători, asta e cel mai important: sănătatea”, a punctat Apro.

FK Csikszereda se apropie de play-off

Echipa lui Valentin Suciu e la două puncte de play-off și speră că poate accede în primele șase, în ciuda startului slab de sezon.

”Am început puțin mai greu campionatul. După aceea am luat etapă cu etapă și am început să adunăm puncte. Suntem pe locul 7, la două puncte de play-off, și încercăm să scoatem maximul până la sfârșit. Dacă suntem serioși și muncim ca anul trecut, eu spun că da”, consideră Apro.

  • FK Csikszereda a acumulat 26 de puncte în 16 meciuri, a revenit pe locul 7 și s-a apropiat la doar două puncte de FC Buzău și Steaua, ocupantele pozițiilor 5 și 6, ultimele care duc în play-off.
  • În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, echipa din Miercurea Ciuc va mai întâlni trei nou-promovate: Unirea Dej (acasă, 26 februarie), CS Comunal Șelimbăr (deplasare, 5 martie) și FC Brașov (acasă, 12 martie). Șansele harghitenilor de a merge pentru al doilea an consecutiv în play-off sunt destul de mari, mai ales că Buzăul, are două meciuri cu formații aflate deasupra ei în clasament.

Îi mulțumește patronului Ripensiei că i-a permis să se transfere pe bani”

Ciucul are niște condiții de pregătire și salarii net peste Ripensia, deși ca tradiție fotbalistică zona e zero comparat cu Timișoara. Din acest motiv, deși nu o spune, Apro e atât de recunoscător că s-a transferat la FK Csikszereda, adică tot în Liga 2, fără ca fotbalstic să facă o mutare la alt nivel.

”Nu pot să zic că mă bucur. Am plecat că am meritat, spun eu. Am avut o șansă să plec. Îi mulțumesc domnului Mihu (n.r. – Dumitru Mihu, patronul – președinte al Ripensiei) că mi-a dat șansa să văd cum e la altă echipă și să văd dacă pot ajunge mai sus”, a spus Apro.

Fundașul spune că ar vrea ca și Ripensia, dar și toate echipele din țară să aibă condiții mai bune. ”Normal, tot fotbalul românesc ar merita condiții mai bune. Nu numai la Timișoara, peste tot”, a conchis jucătorul originar din Gătaia (Timiș).

  • Claudiu Apro se află la al doilea sezon de Liga 2 la FK Csikszereda. În campionatul trecut a avut 30 de meciuri, toate ca integralist, și a marcat 2 goluri, iar în cel actual a prins doar 9 partide din 16, 7 ca titular, și a marcat o dată. Acest sezon l-a început ca titular în primele două meciuri, însă cu Astra s-a accidentat și a părărit terenul în prima repriză. A revenit apoi la joc abia în etapa a zecea.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-a-mutat-castigator-in-partida-dintre-ripensia-si-fk-csikszereda-aveam-nevoie-de-nebunia-spaniolilor-antrenorul-ciucanilor-e-precaut-in-declaratii-privind-calificarea-19213514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-fabian-la-prima-infrangere-de-cand-a-preluat-o-pe-ripensia-remarci-interesante-despre-arbitrajul-din-jocul-cu-csikszereda-daca-e-din-satu-mare-si-eu-sunt-din-satu-19213509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mikulas-a-venit-pentru-csikszereda-ripensia-nu-a-gasit-nimic-in-jambiere-de-mos-nicolae-la-ultimul-meci-din-2021-19213459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1530-e-penultimul-meci-din-liga-2-in-2021-19213408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-si-a-prezentat-oficial-cea-mai-noua-achizitie-fostul-capitan-al-ripensiei-cat-au-platit-ciucanii-pentru-fundas-19141589

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-vandut-capitanul-la-csikszereda-s-au-facut-multe-presiuni-nu-se-mai-bate-doar-cu-primarii-si-consilii-judetene-acum-ne-luptam-si-cu-budapesta-exclusiv-19141204

Anda DELIU 07 Dec. 2021, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă