Ciprian Rus a preferat Viitorul Pandurii în locul ofertelor de a continua în Liga 1, după despărțirea de UTA. ”Conducerea clubului și antrenorul Lupuț m-au convins”

Călin MNERIE 01 Jul. 2021, 16:59 Liga 2
Ciprian Rus a preferat Viitorul Pandurii în locul ofertelor de a continua în Liga 1, după despărțirea de UTA. ”Conducerea clubului și antrenorul Lupuț m-au convins”

Fostul căpitan al echipei UTA se întoarce la Târgu Jiu. De această dată, Ciprian Rus nu a optat pentru Pandurii, echipă pentru care a evoluat în turul sezonului 2017-2018, tot în Liga 2, ci pentru Viitorul Pandurii, echipă patronată de excentricul om de afaceri Nicolae Sarcină.

Atacantul de 30 de ani, care a marcat de două ori în Liga 1 pentru UTA, în sezonul trecut, a aflat la revenirea din vacanță că nu mai intră în planurile lui Laszlo Balint și de atunci a avut pe masă destule propuneri din primele două ligi.

Ciprian Rus a refuzat oferte din Liga 1 pentru a jucat la Viitorul Pandurii: ”Au fost cei mai prompți și deschiși și la solicitările mele”

Din elită, CS Mioveni, Chindia și Dinamo s-au interesat de serviciile lui Rus, care a ales, totuși, să coboare un eșalon.

”Am avut oferte și din Liga 1 și din Liga a 2-a, le mulțumesc tuturor că s-au gândit la mine, însă înțelegerea am parafat-o cu Viitorul Târgu Jiu. Ei au fost cei mai prompți și deschiși și la solicitările mele, iar eu cred că am ales ceea ce e mai bine pentru mine mine și familia mea. Am întâlnit niște oameni profesioniști în conducere, a contat mult și acest lucru. Totodată, m-a ajutat în luarea deciziei și discuția avută cu antrenorul Cristian Lupuț, dânsul m-a convins că putem realiza lucruri frumoase împreună. Nu în ultimul rând, mă bucur să fiu din nou coleg cu Bodea și Copaci, arădeni de-ai mei cu care am jucat și la UTA, dar – în general – am intrat într-un vestiar unit, cu fotbaliști cu calitate morală și sportivă. Cu câteva întăriri, vom reuși să ne îndeplinim obiectivele propuse. În primul rând calificarea în play-off, iar odată ajunși acolo să scoatem maxim. E important că la Târgu Jiu voi continua să joc pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din România, așa cum este și cel de la Arad”, a declarat, pentru Liga2.ro, Rus, care a și evoluat, ieri, în testul noii sale echipe, pierdut cu 1-5 cu FCSB.

Rus a mai jucat la Târgu Jiu, tot în Liga 2, pentru Pandurii

Așadar, după doar un eșalon petrecut la nivelul primei ligi, cu echipa sa de suflet, ”vârful” arădean coboară din nou în Liga 2 pentru a lupta pentru o mult sperată promovare.

A semnat cu Viitorul Pandurii până în vara lui 2023.

În primele două eșaloane, Rus a evoluat în 126 meciuri pentru UTA, reușind 45 de goluri, însă fotbalistul a fost piesă importantă în angrenajul „roș-albilor” și la promovările din ligile patru și trei. Crescut de Atletico Arad, fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” a mai evoluat pentru Voința Mailat, CS Vladimirescu, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu și Dunărea Călărași.

Foto: FCSB (Răzvan Păsărică)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-targu-jiu-a-pierdut-primele-doua-amicale-cu-slatina-si-fcsb-capitanul-celor-de-la-uta-si-un-mijlocas-de-la-csm-resita-printre-noutatile-echipei-lui-luput-19190935

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-si-a-stabilit-obiectivul-pentru-noul-sezon-si-incepe-seria-amicalelor-cu-csm-slatina-in-cantonamentul-din-bulgaria-va-disputa-alte-trei-teste-19190206

Călin MNERIE 01 Jul. 2021, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă