Ciprian Marica, obiectiv măreț cu Farul în sezonul actual: ”Am reușit să consolidăm un nucleu de bază.” Fostului internațional, actual finanțator la echipa Constanței, îi e dor să joace fotbal

Cornel POPESCU 16 Sep. 2020, 14:11 Liga 2
Ciprian Marica, obiectiv măreț cu Farul în sezonul actual: ”Am reușit să consolidăm un nucleu de bază.” Fostului internațional, actual finanțator la echipa Constanței, îi e dor să joace fotbal

Ciprian Marica (34 de ani), principalul acționar al clubului Farul Constanța, a vorbit, la ProSport LIVE, despre noul sezonul competițional din Liga 2 și despre planurile pe care le are cu echipa sa, unde antrenor este Ianis Zicu.

Marica nu mai susține de unul singur Farul: ”Primăria și Consiliul Județean, ei sunt stâlpii acestei formații”

Fostul internațional recunoaște că și-a pus ca obiectiv promovarea în Liga 1 la finalul ediție de campionat 2020 – 2021, iar tactica sa este de a se baza pe tineri, atât în rândul jucătorilor, pe banca tehnică ori în conducerea administrativă. Totuși, Marica spune că în ciuda faptului că Primăria și Consiliul Județean ajută acum echipa, aceasta nu poate avea un buget asemănător cu Petrolul sau Rapid, pe care le consiseră principalele candidate la promovare.

Sunt bucuros că am reușit să consolidăm un nucleu de bază și am adus câțiva jucători. Obiectivul e play-off-ul și ne gândim la promovare. Dar va fi greu, nu avem bugetele celorlalte echipe care se bat la primele locuri. Petrolul și Rapid mi se par echipele care au prima șansă la promovare.

Am adus la echipă oameni tineri în conducere: Tibi Curt, George Galamaz, Ianis Zicu și Daniel Florea. Nu sunt singur la această echipă din punct de vedere financiar. Primăria și Consiliul Județean, ei sunt stâlpii acestei formații”, a spus Ciprian Marica pentru ProSport LIVE.

Ironie la adresa primului adversar care a învins Farul

În runda a 3-a, Farul a încasat prima înfrângere în acest nou sezon. A pierdut luni seară, la Timișoara, cu ASU Poli, cu 1-0, după ce în precedentele meciuri câștigase la Ploiești, 2-1 cu Petrolul, și la Constanța, 1-0 cu Aerostar Bacău. Marica a ironizat echipa bănățeană.

”Venim după un eșec, nu suntem entuziasmați… Am dominat partida, dar fotbalul este pe goluri. Tactica lunga și pe a doua uneori dă roade. Îi respect pe cei de la Poli pentru că a fost o tactică câștigătoare”, a spus Marica despre meciul de la Timișoara.

Ciprian Marica: ”Mi-e dor să joc fotbal!”

Ciprian Marica a vorbit și despre perioada de după retragerea sa și susține că îi este dor să joace din nou fotbal. Totodată, fostul atacant al naționalei a anunțat că urmează să se opereze din nou la genunchi.

”Mi-e dor să joc fotbal, de rutina aia de zi cu zi, că știam că merg la antrenament… Nu mă regăsesc în viața de zi cu zi fără fotbal.

Genunchiul trebuie să fie ok, dar a avut deja patru operații. Urma a cincea, un menisc artificial… Pandemia a devansat intervenția chirurgicală care trebuia să aibă loc pe 22 iunie. Am nevoie însă de a cincea operație.

Nu sunt în cea mai bună formă, de aceea m-am retras. Mai joc câte o miuță, vine inclusiv Adrian Mutu. Dar și alți colegi pe care i-am avut de-a lungul timpului în fotbal”, a mai spus Ciprian Marica la ProSport Live.

După trei etape disputate în Liga 2, Farul ocupă locul 6, cu șase puncte, la fel ca Petrolul, Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii. În runda a patra, echipa constănțeană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu SCM Gloria Buzău.

Ediția ProSport LIVE cu Ciprian Marica invitat o poți urmări în întregime în video-ul de mai jos:

Cornel POPESCU 16 Sep. 2020, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă