Ciocoiu a făcut o plângere prealabilă către Consiliul Local Bacău după ce echipei Sport Club nu i s-a acordat finanțare. „Hotărârea a fost una nelegală și discriminatorie”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2016, 11:54 Liga 2
Ciocoiu a făcut o plângere prealabilă către Consiliul Local Bacău după ce echipei Sport Club nu i s-a acordat finanțare.**

SC Bacău se află într-o situația extrem de disperată în privința continuării activității după ce Consiliul Local de decis să respingă proiectul prin care acorda finanțare clubului prezidat de Cristian Ciocoiu. Gruparea băcăuană și-a sistat antrenamentele de la începutul săptămânii trecute și dacă nu-și găsește un investitor privat nu va putea să continue în campionat. Amânarea startului Ligii 2 i-a dat un nou răgaz echipei.

Într-o conferință de presă susținută vineri la sediul clubului, președintele Asociației SC Bacău, Cristian Ciocoiu, a încercat să lămurească situația de la echipă, vorbind despre mai multe subiecte arzătoare.

Ciocoiu spune că a înaintat o plângere prealabilă către Consiliul Local Bacău după ce acesta nu a acordat finanțarea de 2.000.000 lei pe legea 350, considerând că decizia a fost nelegală și discriminatorie. „Din punctul nostru de vedere a fost o hotărâre nelegală și discriminatorie, atât timp cât proiectul depus a fost declarat eligibil, ceea ce înseamnă ca și din punct de vedere juridic era în regulă. În acest moment, noi am făcut o plângere prealabilă către Consiliul Local în care încercăm să atragem atenția asupra neregulei și nedreptății făcute în ședința Consiliului Local privind neacordarea finanțării”, a spus președintele Sport Clubului, citat de site-ul oficial al echipei.

Cât privește raportul Curții de Conturi, Ciocoiu a comentat: „Referitor la raportul Curții de Conturi din 2014 sunt niște probleme supraevaluate. Singurele probleme au fost la lipsa actelor justificative pentru niște cheltuieli făcute. Acea lipsă a actelor a fost cauzată de faptul că reprezentanții asociației de la acea vreme nu le-au pus la dispoziția celor care au efectuat controlul. În momentul de față judecătoria a delegat un expert contabil să verifice toate actele. Actele acestea se găsesc la primărie. Și dacă aceste acte nu ar fi fost concludente proiectele alocate pe Legea 350 de-a lungul anilor nu ar mai fi putut fi închise și, implicit, deschise altele noi. Am înțeles că sunt suspiciuni vizavi de cheltuirea banilor. Lucrurile sunt clare, fiecare proiect închis înseamnă că banii au fost justificați, eventual că în anumite perioade de timp au fost cheltuiți iresponsabil, dar nu putem spune că nu sunt justificați de acte”.

Ciocoiu a dezvolat și subiectul cu trecerea asociației la clubul primăriei. „Am așteptat o discuție cu primăria vizavi de intenția declarată de a ajuta și chiar de a prelua echipa de fotbal. Din păcate, primim răspunsuri rar și în ziar vizavi de punctul unde au ajuns intențiile primăriei. Primăria a înțeles să găsească motive neîntemeiate și după aceea să vină cu o propunere în ziar de a încerca să mute fotbalul pe clubul primăriei. Acel club are mult mai multe probleme decât avem noi. S-a mai ridicat problema datoriilor spunându-se că primăria nu poate plăti restanțele. Nici noi, cu banii pe 350, nu aveam voie să plătim restanțele. Toate datoriile plătite în ultima periodă de timp, și vă asigur că nu au fost puține, au fost achitate cu bani aduși din alte surse de către asociația noastră. Că au fost mulți, că au fost puțini, eu zic că au fost mulți comparativ cu condițiile în care ne desfășurăm activitatea. Datoriile clubului sunt aproape 15 miliarde de lei, din care o parte sunt datorii istorice”, a mai spus președintele SC Bacău.

În final, Cristian Ciocoiu a spus că va aștepta până luni, 25 iulie, un răspuns în privința implicării la club a vreun investitor privat, în momentul declarațiilor sale neștiind că startul campionatului Ligii 2 a fost amânat cu o săptămână, astfel acesta a mai câștigat câteva zile pentru a găsi vreo variantă de a asigura continuitate echipei de fotbal. „Nu e o situație fericită. Luni (n.r. – ulterior, FRF a decis amânarea începerii campionatului cu o săptămână) ori suntem prezenți la tragerea la sorți, ori cei mai în suferință vor fi jucătorii și antrenorii care vor trebui să-și găsească de lucru cu o săptămână înainte de începerea campionatului. Jucători sunt legați de această echipă și încă mai speră. Cât privește continuitatea, luni vom avea ultimul răspuns pentru că în acest moment se poartă discuții pentru preluarea echipei”.

Marius ANGHEL 25 Jul. 2016, 11:54 Liga 2
Pe aceeași temă