Cine rămâne, cine pleacă? Poli Iași va păstra în lot puțini seniori din sezonul recent încheiat și va fi nevoită să aibă o nouă campanie de achiziții tumultuoasă: ”Vor veni foarte mulți jucători”

Narcis POHOAȚĂ 27 May. 2022, 11:17 Liga 2
Cine rămâne, cine pleacă? Poli Iași va păstra în lot puțini seniori din sezonul recent încheiat și va fi nevoită să aibă o nouă campanie de achiziții tumultuoasă: ”Vor veni foarte mulți jucători”

Oficialii Politehnicii Iași au sperat în zadar ca scheletul pentru sezonul viitor să fie format, într-o mare măsură, din jucătorii care au evoluat în campionatul recent încheiat al Ligii 2.

Evoluțiile slabe ale multora dintre jucători, transpuse în rezultate modeste, i-au determinat pe conducătorii clubului din Copou să remanieze lotul aproape total. Astfel, din stagiunea trecută vor continua la Iași foarte puțini seniori, alături de mai mulți juniori.

Cei șase seniori care continuă cu Poli Iași

Dintre seniori, siguri de un loc în lotul pentru campionatul viitor sunt portarul Ianoș Brînză, fundașii Florin Plămadă, Christ Kouadio, mijlocașul Francisc Cristea și atacantul Mikhaylo Plokhotnyuk.

În plus, Tiberiu Serediuc, aflat la final de contrat, este dorit în continuare și i se va propune prelungirea angajamentului, fiind șanse mari să rămână.

Aflat și el încă sub contract, mijlocașul Paul Chiorean are șanse mici să continue la Iași, situația lui fiind deocamdată incertă.

Dintre jucătorii tineri, la Iași vor rămâne Ioan Pop, Ionuț Pelivan și Alexandru Aftanache. Lotul va fi completat și cu juniorii din cadrul academiei clubului.

Alexandru Stan pleacă și el din Copou

Ca și în vara trecută, când Poli a retrogradat din Liga 1, lista plecărilor este mult mai consistentă decât cea a jucătorilor rămași. Poli a anunțat deja despărțirea de Okan Chatziterzoglu, Ștefan Cană (întors la FCSB), Alexandru Mărieș (întors la U Craiova), Cristian Pușcaș, John Kamara, Sekou Camara (întors la FC Botoșani) și Muratovic. Acesta din urmă, venit în iarnă, a fost dorit în continuare la Iași, dar le-a transmis oficialilor ieșeni că nu vrea să mai joace în Liga 2.

Lista de mai sus va fi completată cu Alexandru Stan. Mijlocașul în vârstă de 33 de ani a suferit o fractură la un deget în etapa a 2-a din play-out, contra Brăilei și nu a mai jucat de pe 2 aprilie.

Cum nici în prima parte a campionatului evoluțiile sale nu au fost pe placul conducerii, iar salariul său era cel mai mare din lot, lui Stan nu i se va propune prelungirea contractului.

De asemenea, Robert Asăvoaei, aflat și el la final de contract, s-ar putea despărți de Poli, ca și Adrian Ilie și Cătălin Defta, în timp ce portarul Teodor Axinte ar putea fi împrumutat.

Un verdict în privința jucătorilor asupra cărora planează semne de întrebare va fi dat, însă, de viitorul antrenor, care întârzie a fi numit.

Vin 12-13 jucători, dintre care opt – nouă titulari!

În condițiile în care puțini jucători din stagiunea trecută au confirmat, lotul lui Poli va fi remaniat serios în următoarea perioadă. Conducerea clubului a anunțat deja că până la reunirea lotului și după vor veni ”foarte mulți jucători”.

”Foarte mulți jucători vor veni în această vară. Eu mi-aș dori ca la reunirea de pe 13 iunie să-i avem pe toți. Nu știu dacă o să reușim, probabil vor mai veni și după. E clar că perioada de pregătire e destul de lungă, campionatul va debuta pe 6 august, va fi timp suficient să umplem golurile din lot. Important este să avem un lot echilibrat și valoric, și numeric. Nouă ne trebuie nu numai jucători de Liga I, cât jucători care să dea totul, să joace la sacrificiu. Am urmărit foarte bine Liga a 2-a, sunt meciuri complicate, se joacă pragmatic, este nevoie de jucători care bagă capul în contră”, spune președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer.

În ceea ce privește viitorul antrenor, oficialul ieșean a punctat că cel mai târziu săptămâna viitoare Poli va avea o nouă bancă tehnică: ”E clar că până săptămâna viitoare vom lua o decizie, pentru că vreau să avem antrenor la reunire, chiar mai înainte. Săptămâna viitoare vom decide noul antrenor.”

Foto: Dan Ignat / Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-pus-ochii-pe-doi-jucatori-de-la-sporting-juniorul-vaslui-a-lansat-oferta-si-asteapta-raspuns-vrem-sa-ne-ajutam-reciproc-acesta-e-mesajul-nostru-19232848

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ambitii-mari-la-poli-iasi-presedintele-cornel-sfaiter-atent-si-la-cupa-romaniei-e-complicat-noul-format-dar-cupa-este-un-obiectiv-al-meu-personal-si-va-fi-si-al-politehnicii-con-19232766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-ucraineanul-plokhotnyuk-dezamagit-de-a-doua-parte-a-sezonului-avuta-de-poli-iasi-dar-priveste-cu-optimism-spre-viitor-tinta-noastra-este-promovarea-in-liga-1-si-am-incredere-ca-19232740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-detalii-despre-numirea-antrenorului-si-formarea-lotului-de-jucatori-la-poli-iasi-managerul-florin-briaur-avem-temele-facute-nu-mai-facem-greselile-de-anul-trecut-19231863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-cu-ochii-pe-jucatorii-tineri-presedintele-cornel-sfaiter-spune-ca-clubul-nu-va-neglija-sectorul-juvenil-vreau-sa-fim-foarte-atenti-cu-acesti-copii-de-viitor-pe-care-trebuie-sa-i-19232132

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remaniere-aproape-totala-la-poli-iasi-echipa-din-copou-va-trebui-sa-schimbe-lotul-din-temelii-daca-vrea-sa-aiba-sanse-reale-la-promovare-din-noul-sezon-de-liga-2-19231041

Narcis POHOAȚĂ 27 May. 2022, 11:17 Liga 2
Pe aceeași temă