Poli Iași, cu ochii pe jucătorii tineri! Președintele Cornel Șfaițer spune că clubul nu va mai neglija sectorul juvenil: ”Vreau să fim foarte atenți cu acești copii de viitor, pe care trebuie să-i protejăm și să îi dezvoltăm”

Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2022, 13:16 Liga 2
Poli Iași, cu ochii pe jucătorii tineri! Președintele Cornel Șfaițer spune că clubul nu va mai neglija sectorul juvenil: ”Vreau să fim foarte atenți cu acești copii de viitor, pe care trebuie să-i protejăm și să îi dezvoltăm”

Iașiul pare să fi învățat din greșelile trecutului și să nu mai ignore sectorul juvenil, așa cum s-a întâmplat în decursul ultimilor ani, când evolua în Liga 1.

Conștienți că creșterea jucătorilor talentați din propria pepinieră și apoi obținerea unor sume de bani de pe urma lor pot constitui o rețetă de succes în fotbalul românesc, noii oficiali ai Politehnicii Iași au anunțat că vor trata cu maximă seriozitate activitatea din cadrul academiei.

Cornel Șfaițer: ”O să vedeți în lotul Politehnicii, începând cu această vară, copii talentați pe care ne dorim să-i dezvoltăm”

Președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, principalul artizan al acestei direcții date clubului, a declarat că una dintre preocupările sale va fi promovarea tinerilor talentați la echipa mare, acesta fiind și scopul deselor trialuri și meciuri amicale organizate în ultimele luni.

”De când am venit la Iași am organizat foarte multe meciuri amicale, trialuri, tocmai pentru a vedea la lucru foarte mulți copii, jucători tineri. Am urmărit și copii de la Under 17, și de la Under 19, și de la alte cluburi. Ne-am uitat în curtea proprie foarte atent, pentru a evalua corect acești jucători tineri. Am discutat personal cu ei, i-am îndrumat să lucreze individual. Vreau să fim foarte atenți cu acești copii de viitor, pe care trebuie să-i protejăm și să îi dezvoltăm. Și o să vedeți în lotul Politehnicii, începând cu această vară, copii talentați pe care ne dorim să-i dezvoltăm. Le acordăm mare atenție. Cei care nu intră în vederile noastre o să meargă să joace, o să încercăm să-i împrumutăm, să avem grijă de ei în continuare, pentru a crește. Acesta a fost și motivul pentru care am organizat aceste meciuri de pregătire, am vrut să avem continuitate cu jucătorii care rămân și să-i evaluăm în continuare. O parte au plecat, probabil o să mai plece unii”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Cornel Șfaițer.

”Vrem ca Politehnica să aibă o altă față în sezonul viitor”

Oficialul clubului din Copou admite că Poli a suferit din punct de vedere sportiv în campionatul recent încheiat și speră ca în stagiunea viitoare gruparea pe care o conduce să aibă o altă față.

”Vrem să facem o campanie de achiziții normală. Dacă pe plan administrativ zic eu că ne-am organizat și au început să se vadă niște lucruri, vrem să reușim acest lucru și pe plan sportiv. Pentru că am suferit în sezonul acesta. Vrem să facem lucrurile mult mai bine, să ne organizăm mai bine și să creăm un nucleu bun de jucători, iar Politehnica Iași să aibă o altă față în campionatul viitor”, a mai spus Șfaițer, care ieri seară s-a bucurat pe terenul de joc, alături de jucătorii și conducătorii echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe după victoria din finala Cupei României obținută în fața celor de la FC Voluntari, la București, pe stadionul Rapid – Giulești.

Una dintre țintele sale în această campanie de transferuri sunt jucătorii ”under”, capitol la care Poli a suferit în sezonul recent încheiat al Ligii 2. ”Vor fi jucători și din Liga 1, dar și din ligile inferioare. Ne dorim în primul rând să acordăm o mare atenție jucătorilor pentru regula Under, pe cele două poziții. Nu vrem să mai suferim la jucătorii Under. E clar că ne dorim și jucători din Liga I, să vedem și dacă îi putem lua”, a conchis președintele Politehnicii Iași.

Până atunci, Poli Iași trebuie să-și numească un nou antrenor principal, după ce contractul cu Costel Enache nu a mai fost prelungit.

Foto: Politehnica Iași și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chinul-a-luat-sfarsit-poli-iasi-a-intrat-in-vacanta-cu-un-esec-2-3-in-amicalul-cu-sporting-juniorul-vaslui-19231958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-detalii-despre-numirea-antrenorului-si-formarea-lotului-de-jucatori-la-poli-iasi-managerul-florin-briaur-avem-temele-facute-nu-mai-facem-greselile-de-anul-trecut-19231863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-ar-putea-avea-un-nou-antrenor-pana-la-sfarsitul-acestei-saptamani-ultimul-nume-aparut-pe-lista-conducatorilor-clubului-din-copou-19231751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-mihai-chirica-ar-numi-un-antrenor-strain-la-poli-iasi-si-explica-de-ce-edilul-despre-lupta-pentru-promovarea-in-liga-1-si-obiectivele-pe-care-ar-trebui-sa-le-aiba-echipa-hai-sa-in-19231196

Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2022, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă