Cifrele țin cu FCM! FC Botoșani n-a mai câștigat la Bacău de cinci ani

03 Nov. 2011, 12:03 Liga 2
Cifrele țin cu FCM!** FC Botoșani n-a mai câștigat la Bacău de cinci ani

Ajunși la -3 în clasamentul „adevărului” după remiza de sâmbăta trecută, de la Giurgiu, cu Astra II, FCM Bacău nu vrea să mai cedeze puncte pe teren propriu în acest final de tur. „Mai avem două jocuri acasă, cu Botoșaniul și Săgeata Năvodari și trebuie să le câștigăm pe amândouă. Dacă vom aduce ceva și din deplasare, va fi cu atât mai bine pentru noi”, a comentat antrenorul „galben-albaștrilor”, Gheorghe Poenaru.

Nu doar „adevărul” îi obligă pe băcăuani să se impună duminică, în partida de acasă, cu FC Botoșani, ci și tradiția. Statistica este cât se poate de clară în acest sens: din 2006, an în care a retrogradat în liga secundă, Bacăul nu a pierdut niciun punct pe „Municipal” în fața Botoșaniului. Cinci meciuri, cinci victorii, dacă este să includem și succesul din Cupa României, cu scorul de 1-0, din toamna lui 2009.

Seria victoriilor reușite în campionat contra botoșănenilor a fost deschisă de golul de trei puncte reușit de Vraciu, în returul ediției 2006 – 2007. Sezonul următor, băcăuanii și-au trecut în cont și cea mai categorică victorie directă: un 3-0 parafat de golul lui Dobârceanu și „dubla” lui Liutec. În 2008 – 2009, FCM-ul a avut câștig de cauză cu 1-0, pentru ca în 2009 – 2010 să se impună tot la limită, dar cu 2-1.

Mai mult decât atât, FCM Bacău a ținut steagul sus și în partidele de campionat susținute pe terenul Botoșaniului. Patru jocuri și tot atâtea rezultate de egalitate, remizei albe din toamna lui 2006 urmându-i o serie de trei egaluri la scor identic, 1-1. „Sper ca tradiția să se respecte în continuare, iar noi să fim cei care să se bucure duminică. Botoșaniului îi doresc să-și revină cât mai rapid, însă doar după meciul cu noi”, a precizat antrenorul Bacăului, Poenaru.

Sursa: Deșteptarea

03 Nov. 2011, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă