Chițu, actorul principal al reînvierii Farului! Ce speră „marinarii” după scăparea de retrogradare

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 13:49 Liga 2
Chițu, actorul principal al reînvierii Farului!** Ce speră

Atacantul celor de la Farul Constața, Sorin Chițu, în vârstă de 33 de ani, a adus din nou victoria echipei sale marcând două goluri importante împotriva Chindiei, echipă care nu a câștigat niciun meci în deplasare în acest retur. Constănțenii sunt neînvinși de trei etape, fapt ce îi determină să aibă un moral bun pentru meciul cu Unirea Slobozia, susține Sorin Chițu.

– Sorin, încă două goluri marcate de tine și în meciul cu Chindia. Ai adus adus două victorii consecutive echipei tale…
– Da…nu e doar meritul meu, ci a întregii echipe. Eu am marcat pentru că aceasta este meseria mea, sunt atacant, e bine că dau goluri, dar nu e important cine înscrie, important este să câștige echipa.

– Ai înscris multe goluri în ultimele partide. Acest lucru se datorează faptului ca ai un alt antrenor acum, pe domnul Răuță?
– Da, fiecare antrenor are un anumit punct de vedere asupra jocului. Poate nu am fost întotdeauna cea mai bună soluție pentru domnul Artimon, dar când am intrat am încercat să îmi fac treaba. Eu îl respect foarte mult și îl consider un antrenor bun.

– Ce v-a motivat în aceste meciuri?
– Nu ne-a motivat absolut nimic, când intrăm în teren situația în care ne aflăm ne determină să câștigam, să dăm totul. Ne-am motivat singuri. După ce ne salvăm de la retrogradare noi sperăm că vor veni și banii.

– La meciul cu Buftea ai fost apostrofat de suporterii echipei tale, ținând cont că tu ești omul de gol al Farului. Ce crezi ca s-a întamplat?
– Nu știu, e părerea lor. Ei vin să ne susțină, să ne înjure, fac ce vor. Eu, cel puțin nu am absolut nicio treabă, pot să mă injure, să mă aplaude, eu doar îmi fac treaba pe teren. E pur și simplu părerea lor. Fiecare gândește și spune ceea ce vrea.

– Etapa viitoare întâlniți Slobozia acasă…
– Da…în tur Slobozia ne-a bătut pe teren propriu, dar noi mergem să câștigăm. Avem trei victorii consecutive, avem un elan bun și sper să câștigăm și acolo ca să scăpăm de grijile retrogradării.

– Dacă echipa va retrograda ai fi dispus să continui alături de ei?
– În primul rând, eu nu mai am contract cu Farul din vară, îmi expiră acum la finalul returului și nu știu dacă voi mai rămâne, dacă îmi vor prelungi contractul.

– Ai vreo ofertă din altă parte?
– Da, am din liga a II-a din China și din Cipru, dar, deocamdată, suntem doar la stadiul de discuție. Sincer, aș rămâne în țară dacă mi-aș găsi un angajament mai bun, pentru că nicăieri nu e ca acasă.

Sorin Chițu are 12 goluri marcate în acest sezon pentru Farul în 21 de meciuri disputate în acest moment de echipa constănțeană. „Marinarii” se află pe locul 10 în Seria I a Ligii a II-a cu 22 de puncte, la numai 2 puncte peste ultimul loc retrogradabil ocupat în acest moment de Chindia Târgoviște.

Articol scris de Lucica MĂ‚CREANU
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă