Chindia, meci crucial contra echipei antrenorului cu care a început acest sezon! Jocul de la Dej, prefațat de președinte Boriga, care a spus și cum a ieșit clubul pe plus după partida cu Metaloglobus

Bogdan ISTRATE 29 Feb. 2024, 12:15 Liga 2
Chindia, meci crucial contra echipei antrenorului cu care a început acest sezon! Jocul de la Dej, prefațat de președinte Boriga, care a spus și cum a ieșit clubul pe plus după partida cu Metaloglobus

Chindia va juca sâmbătă, 2 martie, de la ora 11:00, cu Unirea Dej, în etapa a 17-a a Ligii 2.

Echipa din Târgoviște păstrează șanse reale de a se califica în play-off, dar ele s-ar anula în ipoteza unui alt rezultat în afara victoriei pe terenul formației antrenate de Dragoș Militaru, ”principalul” cu care Chindia își gândea în vară campania de achiziții și începea sezonul, dar îl demitea după doar două etape în care nu cunoscuse înfrângerea!

Acum, Militaru, întors la Dej, luptă cu Unirea pentru menținerea în Liga 2 și, astfel, are, la rândul său, o presiune imensă la acest joc.

Gabriel Boriga, despre meciul Chindiei cu Unirea Dej: ”Jucătorii au creat tot cadrul necesar pentru a se putea întoarce cu cele trei puncte”

Jocul din județul Cluj a fost prefațat, din partea Chindiei, printr-o conferință de presă organizată azi dimineață, de noul președinte al clubului din Târgoviște, Gabriel Boriga, aflat la a treia întâlnire cu presa de la numirea în funcția executivă.

”În acest moment, la echipă, este liniște din toate punctele de vedere. Jucătorii sunt motivați, au creat tot cadrul necesar pentru a se putea întoarce cu cele trei puncte la Dej. ”, a spus Gabriel Boriga, care declara, în mare parte, același lucru și înaintea partidei cu Metaloglobus.

Echipa va pleca astăzi spre Dej, după antrenament și masa de prânz, cu popas la Sibiu. Vineri dimineață, Chindia se va antrena la Sibiu, apoi va continua drumul spre Dej.

”Deplasarea se va face în două etape, deoarece este una lungă și vrem ca jucătorii să aibă toate condițiile pentru a putea performa 100 la sută acolo. Avem cazare în preajma Dejului, deoarece, în Dej, singurul hotel disponibil era ocupat”, a spus președintele Chindiei, care a mai precizat că suporterii nu vor face deplasarea, chiar dacă clubul le-a pus la dispoziție transportul.

  • Roberto Romeo și Alin Boțogan sunt suspendați pentru jocul extrem de important de la Dej, după cartonașele primite cu Metaloglobus.

Chindia, pe plus după meciul cu Metaloglobus, dar la bani!

Altfel, președintele clubului târgoviștean a venit în fața presei cu date financiare despre organizarea meciului cu Metaloglobus (scor 0-0), de sâmbăta trecută, la care prețurile biletelor au fost reduse considerabil. Concret, Chindia a încasat 20.625 lei din vânzarea tichetelor, iar organizarea meciului a costat 18.500 lei, potrivit spuselor lui Gabriel Boriga.

Reiese un profit de aproximativ 2100 lei, la un joc acasă cu 2.500 de spectatori în tribune, adică o rețetă accetabilă, în condițiile date.

De notat că este pentru prima dată în istoria de 14 ani a Chindiei, patru dintre ei cu intrare pe bază de bilete, când cineva oferă date contabile legate de ticketing. ”Oamenii au dreptul să fie informați despre toate aceste lucruri”, a explicat Boriga.

S-au mai redus datoriile la clubul din Târgoviște!

Totodată, fostul primar al Târgoviștei a spus că Chindia are în prezent datorii de aproximativ 900.000 de euro, către angajați sau foști angajați și către furnizori. În ultima zi a lunii februarie, clubul avea creanțe de 4.6 milioane de lei, față de 6.2 milioane de lei la 31 ianuarie 2024.

”Această scădere spectaculoasă se datorează intervenției eficiente a celor doi asociați, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, care, având bugetele aprobate, au putut finanța clubul Chindia. S-au plătit toate drepturile financiare aferente până la 31 decembrie 2023. Am avut ca prioritate jucătorii care în acest moment se află la echipă. Nu înseamnă că pe ceilalți i-am uitat. Am reușit să mai închidem un litigiu și să plătim ultima sumă către Modestas Vorobjovas, deci am mai tăiat un nume de pe lista celor care aveau de încasat bani de la Chindia. Fie de la asociați, fie din alte surse, trebuie să stingem și celelalte litigii sau să amânăm plățile așa încât clubul să nu riște nimic”, a vorbit Boriga.

Datorii sunt și către ANAF, cu o reeșalonare întinsă pe trei luni, prima rată, de 360.000 lei, urmând să fie achitată săptămâna viitoare. Aceste sume sunt separat de contribuțiile lunare obișnuite ale clubului.

Foto: Marius Tudor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-manole-s-a-intors-la-unirea-dej-19301103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/explicatiile-lui-diego-longo-dupa-egalul-chindiei-cu-metaloglobus-19300775

Bogdan ISTRATE 29 Feb. 2024, 12:15 Liga 2
Pe aceeași temă