Chindia încheie etapa a 5-a, acasă cu CS Afumați: “Întâlnim o echipă cu un antrenor longeviv.” De ce se joacă meciul abia marți seară

Ionuț MARIN 02 Sep. 2024, 21:41 Liga 2
Chindia încheie etapa a 5-a, acasă cu CS Afumați: “Întâlnim o echipă cu un antrenor longeviv.” De ce se joacă meciul abia marți seară

Chindia – CS Afumați e epilogul rundei a 5-a a campionatului Ligii 2, marți seară la Târgoviște, de la ora 20:30, primul meci în nocturnă pe ”Eugen Popescu” din acest sezon.

Chindia vine după două victorii la rând, 2-1 cu CSC Șelimbăr și 1-0 în extremis cu Unirea Ungheni, meciuri în care echipa a șchiopătat ca și în primele jocuri oficiale din acest sezon, pierdute pe bandă rulantă, cu Metaloglobus (2-3), FCU Craiova (0-1) și AFC Câmpulung Muscel (0-2), ultimul în Cupa României.

Duelul de marți a fost prefațat printr-o conferință de presă la care au participat antrenorul principal al echipei, Marian Vătavu și doi jucători, Daniel Florea și Alexandru Sabău.

  • De partea cealaltă, CS Afumați vine după o surpriză produsă în Cupa României, 1-1 și 5-3 la lovituri de departajare contra prim-divizionara Gloria Buzău. Anterior, a trecut cu 2-1 în două rânduri de echipa care a învins Chindia, Metaloglobus, 2-1 atât în Cupa, cât și în campionat. În campionat, nou-promovata a trecut cu 4-2 în deplasare de Concordia Chiajna și a pierdut acaăs cu CS Mioveni (0-1).

Marian Vătavu: ”Ne descurcăm cu ce avem”

Antrenorul Chindiei a avut astăzi abia a doua ieșire publică de la instalare, la finalul lunii iunie. Conferința de presă la care a participat un singur jurnalist a avut puțin peste cinci minute, iar atmosfera a fost una prietenească.

”Întâlnim o echipă care a promovat la pas în Liga a 2-a. Au un antrenor cu mare experiență, cred că e de peste 10 ani acolo. La noi atmosfera este bună, după ultimele două rezultate. Sperăm să avem o evoluție bună și să câștigăm”, a vorbit Vătavu.

Tehnicianul care antrenează la seniori doar de câteva luni, sărind de la Liga a 4-a, de la Urban Titu, la Chindia, a părut resemnat când a fost întrebat despre eventuale transferuri: ”Nu știu dacă situația financiară ne va permite să mai aducem jucători. Dacă mai vine cineva, bine, dacă nu, ne descurcăm cu ce avem.”

Marcel Ghergu a mutat meciul

Chindia joacă într-o zi și la o oră atipice pentru Liga 2 în acest sezon, dar într-un context anume. În plus, adversarul este unul neofertant pentru televiziuni. Liga2.ro a aflat culisele programării, pentru care Marcel Ghergu, președintele clubului, cu relații consistente la nivel de FRF și deținătorii de drepturi, a înroșit telefoanele zilele trecute.

”Gazonul stadionului era praf, urmează să vină naționala U21 și se făcea de râs Ghergu în fața prietenilor de la FRF. Au venit cei cu mentenanța gazonului, de la Brașov, au mai rezolvat problemele, mai ales că a și plouat, iar Ghergu a împins meciul cât de mult a putut. Dacă mai insista, s-ar fi jucat chiar miercuri, cu două zile înainte de România – Muntenegru la U21”, vorbesc sursele noastre.

Daniel Florea, săgeți spre FC Voluntari

Invitat și el la mini-conferință, la o lună de când i-a luat la ceartă pe suporteri și jurnaliști în același cadru, veteranul Chindiei, Daniel Florea, a vorbit astăzi despre retrogradarea celor de la FC Voluntari, unde a fost două campionate, e drept, cu evoluții puține și modeste în ultima vreme.

”Eu am terminat contractul cu FC Voluntari și am plecat. Am fost doi ani acolo, în primul an am avut o contribuție importantă în a-i ajuta să se salveze și să prindă barajul pentru Europa. În al doilea an am fost folosit prea puțin. Nu zic că de asta au retrogradat, dar cred și în momentul de față că puteam ajuta mai mult. La experiența mea, nu mă mai gândesc la revanșă. Vreau doar să mergem acolo și să obținem maximum din ce se poate obține”, a declarat atacantul, cu bătaie la meciul Chindiei din etapa a șasea, pe terenul formației în fața căreia a retrogradat la primul și singurul meci la Târgoviște din ultimii 25 de ani.

”Ne așteaptă un meci greu, contra unei echipe care vine după trei victorii. Noi trebuie să ne facem jocul nostru și să câștigăm”
Alexandru Sabău, fundaș Chindia, înainte de Chindia – CS Afumați

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

Ionuț MARIN 02 Sep. 2024, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă