Chindia – Ceahlăul se joacă ACUM. Davordzie deschide scorul la Târgoviște

Marius ANGHEL, Ionuț MARIN 20 Sep. 2024, 16:12 Liga 2
Chindia - Ceahlăul se joacă ACUM. Davordzie deschide scorul la Târgoviște

Al doilea meci al etapei a 7-a a Ligii 2 are loc astăzi, vineri, 20 septembrie 2024, de la ora 16:00, la Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”. Se întâlnesc două echipe reprezentative pentru municipiile reședință și pentru județele din care fac parte, dar care nu au un început bun de sezon. Este vorba despre AFC Chindia Târgoviște și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Dâmbovițenii sunt pe locul 17 din 22 cu 6 puncte, iar nemțenii ocupă poziția a 14-a, cu 7 puncte acumulate în șase jocuri.

  • Etapa a început ieri, joi, la Oradea, unde Steaua a trecut cu 1-0 de FC Bihor, și continuă cu jocuri stabilite pentru sâmbătă, luni și marți.

Două eșecuri, două victorii și din nou două eșecuri, rezultatele Chindiei din acest sezon de Liga 2

Chindia vine după un nou eșec înregistrat în acest sezon, cel mai drastic, scor 1-4 în deplasare la FC Voluntari. A legat două înfrângeri la rând, fiindcă și în precedentul meci, desfășurat acasă cu CS Afumați, a cedat, atunci doar cu 0-1.

Două înfrângeri a avut echipa antrenată de tamdemul Nicolae Croitoru – Marian Vătavu și la început de sezon, 2-3 la Clinceni cu Metaloglobus și 0-1 la FCU Craiova, ulterior legând două victorii, 2-1 acasă cu CSC Șelimbăr și 1-0 la Reghin cu Unirea Ungheni.

Acestea au și fost singurele puncte obținute până acum de echipa dâmbovițeană, cu cele șase puncte aflându-se la egalitate și între ele ca golaveraj cu nou-promovatele Metalul Buzău și AFC Câmpulung Muscel. Chindia ocupă locul 17, cu golaveraj 6-10.

Ceahlăul a avut un parcurs aproape asemănător cu târgoviștenii, cu un mic plus

Ceahlăul a început sezonul, al doilea la rând de la promovarea din Liga 3, și mai modest, cu două înfrângeri clare contra FK Miercurea Ciuc, 1-3 în deplasare, și CSM Slatina, 0-3 acasă. A urmat apoi un plus de formă, cu două victorii la același scor, 2-0, în deplasare la Concordia și acasă cu CS Mioveni. Nici remiza cu Corvinul, 1-1 la Hunedoara, nu poate fi considerat un rezultat rău, dar la ultima partidă jucată a cedat pe teren propriu cu Metaloglobus, scor 0-1.

Astfel, cu un punct în plus față de adversarul de astăzi, Ceahlăul ocupă locul 14, cu golaveraj 6-8, fiind la egalitate cu alte patru echipe, Corvinul (cu două meciuri în minus), CS Mioveni, Concordia și FC Bihor (cu un meci în plus), clasate pe locurile 11-15.

Dorin Burloiu arbitrează Chindia – Ceahlăul. Precedentul meci direct, în urmă cu un an și o zi

Partida de astăzi, programată de la ora 16:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgovişte, este arbitrată de la centru de Dorin Burloiu (Galaţi), iar de la cele două tușe de asistenții Andrei Diaconu (Iaşi) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Arbitru de rezervă este Mădălin Alexandru Dumitru (Piteşti).

Observator de arbitri este Irina Mîrț (Bucureşti), iar delegat de joc este Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Foarte interesant, cele două echipe s-au întâlnit în sezonul trecut cu o zi mai devreme decât o fac acum, la data de 19 septembrie 2023, în cadrul etapei a 6-a, la Piatra Neamț, iar rezultatul a fost egal, 1-1. Patrick Petre, căpitan acum la Ceahlăul și unul dintre puținii jucători rămași în lot, a deschis scorul pentru nemțeni, în minutul 26, iar Andrei Marc, întors între timp la Concordia, a restabilit egalitatea pentru Chindia în minutul 90+1. În play-out, cele două echipe au făcut parte din grupe diferite, încheind pe aceeași poziție secundă.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

COMENTARIUL LIVE:

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 0-1

Carl Davordzie 17′

Chindia: M. Contra – Martac, Al. Sabău, Ad. Ioniță, Romeo – Iul. I. Zamfir, M. Șerban, Danu, Dogănoiu – Florea (cpt.), Pesic
Rezerve: Brînzea – Grubac, Rz. Tache, Bg. Petre, Atanase, Zivkovic, Ius. Cristea, Al. Petre, R. Simion
Antrenor: Marian Vătavu

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Wiktorski, Asibey, Mih. Șandru – Gbizie, Chibsah – Ilaș, G. Crețu, P. Petre (cpt.) – Davordzie
Rezerve: Al. Barna – Bracelli, Rz. Neag, R. Moise, Rodrigo Lima, Rob. Ciobanu, Tud. Telcean, Copoț-Barb, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese


♦Carl Davordzie (24 de ani) este la al treilea gol în acest sezon de Liga 2, în care se află la debut. Atacantul ghanez este la al șaptelea meci început ca titular și doar o dată a fost înlocuit în precedentele șase jocuri. A mai marcat câte o dată contra FK Miercurea Ciuc (1-3) și Concordia (2-0).
♦Min 17 0-1 Ioniță degajează slab din dreapta, direct la un adversar, care pune capul și trimite din prima în față pentru Carl Davordzie, acesta trece de Sabău, face față intrării prin alunecare a fostului fundaș al Reșiței, pătrunde în careu și finalizează cu șut în dreapta, pe lângă poartar, la colțul lung
Min 10 Pe o fază de contraatac, Davordzie îi pasează în fața careului lui Crețu, acesta preia, pivotează și trage pe jos din 17 metri, puțin pe lângă bara din stânga
Min 5 Început timid de meci, fără vreun șut spre poartă în primele cinci minute. Chindia are mai mult posesia și dictează ritmul, unul modest. La ”oficială”, președinții celor două cluburi, Marcel Ghergu și Marcel Pușcaș, privesc împreună partida

Min 1 A început partida de la Târgoviște, pe o vreme excelentă pentru fotbal și pe un gazon bun. Atmosfera e dezolantă la Târgoviște, nici 200 de spectatori pe stadionul redeschis în urmă cu un an și patru luni. Nici galeria nu e prezentă la meci. În schimb, Ceahlăul are 10 suporteri în jumătatea de peluză rămasă după reabilitare.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Marius ANGHEL, Ionuț MARIN 20 Sep. 2024, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă