„Chiar dacă am promovat noi, nu putem să nu uităm că jocul a scârțâit”

07 Jun. 2012, 11:19 Liga 2

Ajuns la rude, în Italia, antrenorul principal al echipei din Copou a schițat atuurile revenirii fotbalului ieșean în elită. Șeful băncii tehnice este convins că fără achiziționarea a cinci-șase jucători valoroși obiectivul menținerii pe prima scenă este greu de atins.

Popa este convins că CSMS a scris cu adevărat istorie în retur, impunându-se în 12 dintre cele 15 meciuri susținute (două le-a încheiat la egalitate: la Dinamo II și la Viitorul, iar cu Delta Tulcea a pierdut), parcurs în urma căruia a câștigat Seria I, urcând între cele mai bune 18 formații din țară. Și chiar dacă obiectivul a fost atins, tehnicianul nu s-a declarat mulțumit de cele mai multe dintre evoluții, fiind convins că la urcarea în elită au contribuit suficient de mult suporterii, prezenți în număr tot mai mare spre sfârșitul stagiunii, susținerea autorităților locale și chiar norocul.

„Am avut susținere mai serioasă față de prima parte a campionatului, când nu am găsit mai nimic la echipă. Anul trecut erau jucători aduși așa cum au fost aduși, fără nicio legătură cu necesitățile formației, dar în schimb pe bani mulți și cu contracte care greu au putut fi reziliate, și un manager absurd la cerințele reale ale CSMS. În primăvară – trebuie s-o recunosc, lucrurile au fost mult mai așezate, iar motivația mai consistentă a fotbaliștilor a generat performanța”, ne-a spus ieri Ionuț Popa.

Aruncând o privire asupra sezonului viitor, antrenorul principal al CSMS, al cărui contract expiră la 1 iulie (pregătirile sunt prevăzute a fi reluate pe 24 iunie), crede că echipa trebuie întărită cu măcar cinci-șase jucători de valoare, în toate compartimentele. „Chiar dacă am promovat noi, nu putem să nu uităm că jocul a scârțâit la mijlocul terenului, deși aparent acolo am fost cel mai bine acoperiți, cu mai mulți fotbaliști trecuți prin Divizia A. Dar sunt neapărat necesare întăriri și în atac, în ciuda faptului că Oțelul Galați a câștigat acum un an titlul fără să aibă atacanți de meserie în lot, dar și în defensivă”, a completat Popa, care nu a ascuns că n-a avut garanția urcării pe prima scenă decât abia după victoria de la Galați, din penultima etapă.

„Am scris istorie prin parcursul avut în primăvară, când datorită jocului tot mai bun, a susținerii mai serioase și a organizării pe baze solide am recuperat diferența de puncte față de Viitorul și de Tulcea, în final chiar depășindu-le”
Ionuț Popa, antrenor CSMS Iași

Săptămâna aceasta se așteaptă achitarea celei de-a doua jumătăți a primelor de victorie, excepție făcând cea cu Farul, din care nu s-a plătit încă nimic, și bonusul de promovare, negociat de fiecare jucător în parte.

Sursa: Evenimentul

07 Jun. 2012, 11:19 Liga 2
Pe aceeași temă