CF Brăila tratează adversarii diferit în play-off. Gloria nu va primi aceeași atenție ca FC Voluntari sau Academica: „Nu este normal”

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 15:06 Liga 2

CF Brăila și Gloria Buzău vor juca sâmbătă, de la ora 11:00, pentru a patra oară în acest sezon de Liga 2. Weekendul trecut au evoluat în turului play-off-ului Seriei I, iar acum se vor întâlni în retur în contul etapa a 6-a. În urmă cu mai puțin de o săptămână, trupa lui Alin Pânzaru se impunea cu 3-2 la capătul unui meci în care trimitea pe teren mai mulți jucători tineri care au evoluat puțin sau deloc în acest campionat. Fără Frunză, Onofraș, Ivan, Stănciulescu sau Nicoliță, Brăila se impunea prin „dubla” italianului Novello și reușita lui Ungureanu.

Pentru jocul de la finalul acestei săptămâni, Alin Pânzaru se gândește să folosească aceeași alcătuire experimentală, cu jucători tineri. Cum echipa este lipsită de grija retrogradării, tehnicianul își face planuri pentru viitor, dacă acesta va mai exista. Brăileanul spune că situația financiară de la club este foarte delicată și oricând se poate ajunge la abandon, la fel fiind și cazul Gloriei sau multor alte echipe din Liga 2. „Și noi și ei (n.r. Gloria Buzău) suntem apăsați de situația financiară, de a fi sau a nu fi. Ne uităm în viitor și în situația asta, în care echipa va mai avea continuitate și va mai exista, cam ei (n.r. jucătorii tineri) sunt cei care trebuie să vină din urmă și e important să aibă jocuri, încredere și rezultate. Sper să fim în stare să ne mai ținem și să stăm pe linia de plutire pentru că e destul de greu.

La Buzău probabil o să merg pe aceeași idee, pe același schelet de echipă tânără. Vedem, în funcție de probleme, de posibilitățile de a mai ține echipa. Asta vreau. E o oportunitate de a împinge în față jucătorii tineri să le dau ocazia să joace”, a prefațat Alin Pânzaru situația echipei și ultimele meciuri din campionat.

Tehnicianul spune însă că meciurile cu primele două clasate din serie vor fi tratate altfel în acest play-off: „N-am făcut-o la meciurile cu cele de la promovare pentru că nu este normal să facilitez lupta promovării. Și la Voluntari, și cu Piteștiul, în continuare voi folosi cel mai bun schelet posibil, dar în celelalte trei meciuri rămase mă voi axa pe jucătorii tineri. Să le mai prindă”.

Într-adevăr, CF Brăila a mers motivată în deplasarea de la FC Voluntari, acolo unde a obținut doar un egal, 1-1, după ce a condus până în minutul 86, însă la Pitești nu i-au putut încurca pe jucătorii lui Ciprian Urican și au cedat cu 3-1. Au mai rămas însă de disputat încă două jocuri cu acești adversari, ambele pe teren propriu. Mai întâi vor întâlni pe Academica, în etapa a 7-a, iar apoi liderul actual, în ultima rundă, a 10-a.

Momentan, CF Brăila se află pe ultimul loc în play-off, la două puncte în spatele echipei SC Bacău. Gloria Buzău e însă pe locul 3, la o diferență de 9 puncte de locul 6, și acolo vrea să încheie sezonul.


 

Echipa folosită de Alin Pânzaru în meciul cu Gloria Buzău: Cr. Mitrea – G. Niță, Ghiocel, Bârsănel, Necoară (cpt.) – Petean, Dojcinovic, M. Dima (A. Radu ”79), G. Iordache (Bg. Ungureanu ”62) – Pușcașu (Mucuță ”79), Novello. Rezerve neutilizate: A. Comănescu – Olenic, Cr. Stângaciu, G. Gheorghe.

Echipa folosită cu FC Voluntari: Cr. Mitrea – M. Dima (G. Niță ”80), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Petean, Olenic – Onofraș (G. Iordache ”64), Pușcașu (Dojcinovic ”90+1), S. Frunză (cpt.) – Bg. Ungureanu. Rezerve neutilizate: Comănescu – Bg. Spătaru, Bârsănel, Necoară.

Echipa folosită cu Academica Argeș: Cr. Mitrea – M. Dima, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Petean (Spătaru ”64), Olenic, A. Pușcașu (Alin Radu ”73), S. Frunză (cpt.) – Onofraș, Bg. Ungureanu (Novello ”56). Rezerve neutilizate: Leu – Necoară, Bârsănel, Dojcinovic.

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă