CF Brăila rămâne fără fotbaliști. Ultimilor trei jucători care mai aveau contracte li s-au reziliat unilateral: „Totul plutește în incertitudine”

Marius ANGHEL 30 Jun. 2015, 13:30 Liga 2
CF Brăila rămâne fără fotbaliști.** Ultimilor trei jucători care mai aveau contracte li s-au reziliat unilateral:

Important de menționat este faptul că șefii clubului nu au mult timp la dispoziție să-și rezolve problema cu jucătorii, asta în condițiile în care viitoarea stagiune fotbalistică a Ligii a II-a începe în a doua jumătate a lunii august.

„Este o conjunctură nefericită. Am luat aceste decizii la inițiativa administratorului judiciar pentru a micșora la limită cheltuielile la echipă. Oricum, majoritatea fotbaliștilor își încheiau contractele cu CF Brăila pe 30 iunie, iar cu ceilalți trei nu puteam face o echipă. Din punctul meu de vedere, este o măsură corectă în relația dintre club și jucători. Atâta timp cât la CF Brăila nimic nu este clar privind finanțarea, atâta timp cât totul plutește în incertitudine, nu putem să angajăm alte discuții cu jucătorii. Dar în situația în care vom avea semnale pozitive din partea oficialităților locale putem relua discuțiile cu fotbaliștii și vom putea renegocia contractele. Pe de altă parte, este o măsură corectă, pentru că, în cazul în care echipa de fotbal își va continua activitatea în Liga a II-a, toți jucătorii vor fi la același nivel în ceea ce privește perioada contractuală”, a declarat, pentru obiectivbr.ro, Valentin Avramescu, președintele CF Brăila.

Conducătorul clubului din Liga 2 a spus apoi că în ce privește finanțarea promisă echipei, încă mai așteaptă din partea autorităților locale un semnal, oricare ar fi acesta. „Noi așteptăm în continuare să fim chemați la discuții de către oficialitățile locale și să ni se spună clar care este decizia finală. Să vedem ce se dorește la nivel de Brăila în privința fotbalului, apoi vom vedea în ce direcție vom merge”, a mai spus Avramescu.

„Neavând soluții clare privind finanțarea echipei CF Brăila, cred că în acest moment este cea mai bună măsură. Nu putem să ținem jucătorii legați de club atâta timp cât noi nu le putem asigura salariile. Și așa sunt restanțe bănești importante. Noi încă mai sperăm, însă, din păcate, lucrurile nu arată deloc bine”, a spus la rândul său Vasile Popa, vicepreședintele clubului brăilean de fotbal.

Cosmin Necoară: „Sunt debusolat”

Fotbaliștii care mai au contract cu CF Brăila au primit cu uimire deciziile unilaterale de reziliere a colaborării cu echipa de fotbal. Deciziile conducerii clubului i-au luat prin surprindere pe cei trei fotbaliști care mai aveau contract cu gruparea fotbalistică de la Dunăre.

„Sunt debusolat, nu știu ce să spun, în acest moment nu sunt în Brăila, dar când mă întorc voi merge la stadion să vorbesc cu conducerea. Nu mi se pare normal ca un contract să se rezilieze unilateral”, a declarat telefonic Necoară.

În acest moment jucătorii au de primit patru salarii, cele aferente lunilor februarie, martie, aprilie și mai și jumătate din drepturile bănești ale lunii ianuarie, iar pe 5 iulie vine scadența și pentru salariul pe iunie. La aceste sume, conform contractelor, ar trebui să se adauge prima de obiectiv, adică încă un salariu de fiecare jucător, precum și primele restante pentru victoriile obținute.

Această criză cu care se confruntă clubul vine într-un moment delicat pentru CF Brăila, dat fiind faptul că acesta se luptă de luni bune să-și rezolve problema finanțării, în sensul că vrea să convingă și administrația locală să se implice cu bani în menținerea echipei în Liga a II-a.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Marius ANGHEL 30 Jun. 2015, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă