CF Brăila intră în insolvență. „Datoria către stat a fost generată de proasta finanțare a clubului”. Ce datorii are echipa din Liga 2

Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 17:37 Liga 2

Tribunalul Brăila a validat cererea înaintată de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brăila cu privire la declanșarea procedurii involvenței a CF Brăila. În contul unei datorii de peste 270.000 de lei, reprezentând obligații datorate statului, aferente drepturilor salariale plătite jucătorilor pe parcursul anului 2013, echipa din Liga a 2-a așteaptă acum realizarea planului de reorganizare, cu eșalonarea datoriilor și cunoașterea administratorul judiciar numit de instanță. Conducerea clubului din Brăila spune că, dacă ar fi primit și finanțarea de la Consiliul Județean, nu s-ar fi ajuns la insolvență.

În ședința publică din 9 decembrie, judecătorul sindic căruia i-a revenit dosarul de insolvență a CF Brăila a admis cererea Finanțelor: „Deschide procedura generală de insolvență. Numește administrator judiciar C.I. – Grădinariu și Asociații. Fixează termen de control la data de 10 martie 2015, ora 12,00”. Procedural, administratorul va întocmi tabelul de creanțe în care vor fi trecuți toți creditorii, după care se va trece la realizarea unui plan de reorganizare a debitoarei SC „Clubul de Fotbal Brăila” SA.

„Noi am încercat mai multe negocieri cu ANAF-ul (Agenția Națională de Administrare Fiscală – n.r.), însă nu am putut ajunge la o soluție în care să putem eșalona datoria. În final, Fiscul ne-a anunțat că deschide procedura insolvenței, iar asta nu este chiar așa de rău pentru club, deoarece, odată cu intrarea în insolvență, nu mai poate fi executat silit și nici nu se mai calculează penalizări la datorii. Urmează să se realizeze un plan de reorganizare, cu eșalonarea datoriilor și să-l cunoaștem și noi pe administratorul judiciar, numit de instanță. Sperăm să ieșim din insolvență în a doua jumătate a anului viitor. Datoria către stat a fost generată de proasta finanțare a clubului”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele CF Brăila.

Conform oficialului echipei din Liga 2, în vară, în momentul cumpărării de către „Avântul Conpet Cireșul” a pachetului majoritar de acțiuni de la SC „Concivia”, clubul avea deja datorii totalizând peste 600.000 lei.

„Banii pe care i-am primit până acum doar de la Primărie, circa 650.000 lei, ne-au ajuns doar pentru cheltuielile de zi cu zi. Dacă ar fi venit și Consiliul Județean cu partea sa de contribuție, nu s-ar mai fi ajuns aici. Practic, blocajul de la CJ Brăila ne-a afectat direct și pe noi, întrucât fix banii care au mai rămas de primit, adică vreo 350.000 lei, ar fi stins fără probleme toate datoriile pe care le are clubul”, a completat Avramescu pentru aceeași sursă, explicând cum s-a ajuns în această situație.

În lunii mai a acestui an, Fiscul a instituit sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor echipei CF Brăila, în contul unei datorii care la vremea respectivă se cifra la peste 150.000 lei.

Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă