Ceahlăul bate la porțile play-off-ului. Nemțenii țintesc a treia victorie consecutivă, pe terenul nou-promovatei Unirea Ungheni. Starea lui Davordzie și analiza lui Chibsah

Narcis POHOAȚĂ 04 Oct. 2024, 13:38 Liga 2
Ceahlăul bate la porțile play-off-ului. Nemțenii țintesc a treia victorie consecutivă, pe terenul nou-promovatei Unirea Ungheni. Starea lui Davordzie și analiza lui Chibsah

Ceahlăul a revenit pe linia de plutire după startul ratat de sezon și începe să spere la mai mult. După victoria de pe teren propriu cu CSC Șelimbăr (scor 3-2), obținută în ultimele secvențe ale jocului de acasă, nemțenii au urcat în premieră în prima jumătate a clasamentului de la începutul acestui sezon de Liga 2.

Moldovenii sunt pe locul 8, la trei puncte de play-off și se pot apropia de primele șase poziții cu o victorie pe terenul nou-promovatei Unirea Ungheni.

Ceahlăul joacă pe terenul echipei care a produs marea suspriză în etapa trecută, Unirea Ungheni

Ceahlăul joacă sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 11:00, la Ungheni, cu nou-promovata Unirea, echipă situată pe locul 19, cu 6 puncte. Formația mureșeană pregătită de Eusebiu Tudor a furnizat marea surpriză a etapei anterioare, obținând prima victorie în Liga 2 chiar la Voluntari, scor 3-1, după ce a revenit de la 0-1.

Ungheniul pare să fi resimțit șocul debutului în Liga 2, dar dă semne de revenire, în ultimele două etape mureșenii având două rezultate importante: remiză albă acasă cu CS Afumați – revelația începutului de sezon, ocupanta locului 4, și victorie în deplasare cu FC Voluntari. Echipa lui Eusebiu Tudor a disputat trei meciuri până acum pe propriul teren, dintre care două organizate la Reghin, și a obținut doar un punct, cel cu Afumați.

Ceahlăul nu a mai pierdut în deplasare din prima etapă

De cealaltă parte, Ceahlăul se simte mai bine în deplasare decât pe teren propriu în acest debut de stagiune. Elevii lui Marco Veronese au obținut 7 puncte în patru meciuri pe teren străin și nu au mai pierdut ”afară” din prima rundă, de la acel 1-3 cu liderul FK Miercurea Ciuc.

În următoarele trei meciuri disputate pe teren străin, echipa moldavă a obținut două victorii, la Chiajna și Târgoviște, și o remiză la Hunedoara. Nemțenii traversează o perioadă bună, având două victorii consecutive și un singur eșec în ultimele șase partide.

Golgheterul Carl Davordzie a făcut deplasarea la Ungheni

În ciuda diferenței de puncte și de locuri din clasament, antrenorul Marco Veronese a declarat că se așteaptă la un meci dificil la Ungheni. A vorbit despre meciul din etapa trecută câștigat de Unirea Ungheni la Voluntari, cu 3-1.

”Întâlnim o echipă bună, cu calitate, care poate juca în viteză, astfel că se anunță un meci dificil. Am fost surprins de rezultatul de la Voluntari, dar după ce am văzut meciul nu a fost o surpriză pentru mine, pentru că Ungheniul a jucat bine și a meritat victoria. Băieții au lucrat bine la antrenamente în această săptămână, s-au străduit să răspundă cerințelor mele la antrenamente”, a declarat Marco Veronese.

Acesta a precizat că va conta la Ungheni și pe golgheterul Carl Davordzie, care a leșinat pe teren în meciul din etapa trecută, cu CSC Șelimbăr. ”Carl Davordzie va face deplasarea, la o zi după meciul de sâmbătă, cu Șelimbăr, el s-a antrenat. Totul a fost în regulă, ne vom baza pe el în meciul de la Ungheni”, a completat Veronese, care se bucură că echipa sa a ajuns, în sfârșit, la golaveraj zero: ”A fost un început foarte dificil pentru noi, cu șase goluri primite în primele două meciuri. După aceea am muncit să îmbunătățim jocul echipei și am ajuns în momentul de față să avem același număr de goluri marcate și primite. A fost o perioadă dificilă la început, dar la care ne așteptam, pentru că au venit jucători din foarte multe țări, au avut nevoie de adaptare.”

Raman Chibsah încearcă să ”umble” la mentalitatea jucătorilor tineri

Înainte de plecarea la Ungheni, mijlocașul ghanez Raman Chibsah, cu o mare experiență în fotbalul italian, a vorbit în special despre jucătorii tineri din echipă, care ar trebui să aibă o altă mentalitate.

”Sunt jucători de calitate la Ceahlăul și consider că avem o echipă bună. Fiecare țară are mentalitatea ei, în fiecare țară sunt metode diferite la antrenamente. Noi avem un antrenor italian care încearcă să aducă echipei mentalitatea din Italia, ceea ce e foarte bine pentru întreaga echipă, în special pentru jucătorii tineri. Eu încerc să discut cu cei tineri mai ales în timpul antrenamentelor, pentru că așa cum te antrenezi, așa joci. Încerc să le transmit să nu renunțe niciodată, chiar dacă fac greșeli. Trebuie să învețe să nu renunțe niciodată. Fotbalul îți dă oportunitatea de a marca două goluri în etapa următoare, după un meci în care ai greșit”, a declarat Chibsah, fotbalist în vârstă de 31 de ani și fost la Sassuolo, Frosinone, Benevento (Italia), Gaziantep (Turcia), Bochum (Germania), Apollon Smirnis și Ionikos Nikaias (Grecia).

  • Meciul Unirea Ungheni – Ceahlăul Piatra Neamț, din etapa a 9-a a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul Central din Ungheni. Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Bogdan Neculcea (București), Daniel Ștefan Lar (Baia Mare) și Ioan Cozorici (Zalău), rezervă fiind clujeanul Matei Șerban.

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 04 Oct. 2024, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă