Ceahlăul caută primul succes în Liga 2, în fața unei alte nou-promovate, CSM Reșița: ”Pornim cu prima șansă și trebuie să câștigăm.” Finanțatorul Măzărianu acuză arbitrajul de la Hunedoara

Narcis POHOAȚĂ 11 Aug. 2023, 12:03 Liga 2
Ceahlăul caută primul succes în Liga 2, în fața unei alte nou-promovate, CSM Reșița: ”Pornim cu prima șansă și trebuie să câștigăm.” Finanțatorul Măzărianu acuză arbitrajul de la Hunedoara

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț dispută duminică, 13 august, primul meci pe teren propriu în Liga 2, în compania unei alte nou-promovate, CSM Reșița.

Învinsă în etapa inaugurală la Hunedoara, 1-2 cu Corvinul, echipa nemțeană nu ia în calcul decât victoria în partida de duminică, din runda a 2-a, la care așteaptă un număr mare de spectatori în tribune. Va fi primul joc de Liga 2 pentru municipiul Piatra Neamț, în ultimii șapte ani, de la retrogradarea fostei Ceahlăul.

Între cele două meciuri de campionat, Ceahlăul a jucat, miercuri, în Turul 2 al Cupei României și a mai șters din amărăciunea eșecului de la Hunedoara printr-o victorie clară obținută în fața fostei colege de serie Șomuz Fălticeni (scor 3-0). Între timp, nemțenii și-au aflat și adversarul din Turul 3.

Căpitanul Stejărel Vișinar: ”Eșecul de la Hunedoara a fost ca un duș rece pentru noi”

Fundașul central Stejărel Vișinar, căpitanul Ceahlăului, este de părere că echipa sa ar fi meritat cel puțin un punct în primul meci al sezonului. Stoperul de 25 de ani spune că eșecul în fața Corvinului a fost ca un duș rece și este convins că echipa va crește de la meci la meci.

”Această înfrângere este ca un duș rece pentru noi, dar trebuie să fim conștienți că este o altă ligă. Trebuie să fim mult mai puternici, mult mai uniți, doar așa putem strânge puncte. Suntem dezamăgiți că am pierdut, am fi meritat cel puțin un punct. În ciuda înfrângerii, echipa a prestat un joc bun și asta ne dă încredere pentru viitor că putem fi și mai buni. După ce am marcat, eu unul am crezut că putem da și golul doi, dar a fost o nesincronizare după cinci minute și am luat un gol care ne-a bulversat. Mergem înainte, trebuie să fim mult mai puternici. Au venit 14 jucători noi, e greu să omogenizezi o echipă în timp atât de scurt, dar cred că va fi mult mai bine de la meci la meci. Cu trecerea timpului se vor consolida și relațiile de joc”, a declarat Vișinar.

Cătălin Anton: ”Pornim cu prima șansă și trebuie să câștigăm”

Învinsă în prima rundă, Ceahlăul are nevoie de victorie la prima apariție în fața propriilor suporteri, iar conducătorii clubului au subliniat că victoria în fața Reșiței, echipă nou-promovată care a debutat tot cu un eșec, 0-1 acasă cu Unirea Slobozia, este obligatorie.

”Ne trebuie victorie, este obligatoriu să câștigăm acest meci. Pentru moral, pentru suporteri, am făcut niște eforturi foarte mari pentru a pregăti cât mai bine acest campionat. Chiar dacă am pierdut primul meci, fac un apel la suporteri să în continuare alături de noi. Este o oră convenabilă, vremea va fi foarte bună, mă aștept la cel puțin 4.000-5.000 de suporteri în tribune la primul meci în Liga 2 la Piatra Neamț”, a declarat președintele Cătălin Anton, pe aceeași lungime de undă fiind și președintele executiv Marin Mitran, cel care a contribuit la dezastrul de la FC Brașov: ”E clar că pornim cu prima șansă și trebuie să câștigăm acest meci.”

Finanțatorul Anton Măzărianu acuză arbitrajul meciului de la Hunedoara

Finanțatorul echipei nemțene, Anton Măzărianu, a acuzat arbitrajul meciului din prima etapă și spune că nu era normal ca ieșeanul Vlad Baban să arbitreze echipa ce îl are în staff pe fostul arbitru ieșean Anton Heleșteanu. Măzărianu este de părere că Alexandru Anton a primit mult prea ușor al doilea cartonaș galben, eliminarea mijlocașului nemțean fiind, astfel, injustă.

”Cu toate că după meci eram destul de supărat, după ce am revăzut jocul am constatat că echipa chiar nu a jucat rău. Am avut câteva greșeli care ne-au costat, dar nu am jucat rău și cred că am fi meritat cel puțin un punct. Legat de arbitraj, nu poți să delegi un arbitru de centru care a fost în trecut pregătit de Anton Heleșteanu, cel care este în stafful Corvinului. E strigător la cer! Au fost niște decizii clare în favoarea lor. Al doilea galben la Anton nu a fost, plus un henț în careu. Subtil, a înclinat balanța către Corvinul. Dar echipa trebuie să se pregătească foarte bine, să nu se mai întâmple situații de genul acesta, trebuie să fim cu două goluri în fața adversarului, să nu mai putem fi învinși nici de arbitri”, a precizat Măzărianu.

Cele mai ieftine bilete la meciul cu Reșița costă 30 de lei

Clubul nemțean a anunțat că suporterii pot cumpăra bilete pentru meciul cu Reșița atât online, cât și de la stadion.

Iată prețurile biletelor:

  • Tribuna VIP – 50 lei
  • Tribuna 1A – 30 lei
  • Tribuna 2 – 30 lei

Tichetele pot fi achiziționate de la stadion în zilele de vineri, 11 august (orele 11:00 – 14:00 și 18:00 – 20:00), sâmbătă, 12 august (16:00 – 19:00) și duminică, 13 august (09:00 – 12:00).

Foto: ACSM Ceahluăl Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ceahlaul-a-trecut-de-somuz-falticeni-in-primul-joc-din-cupa-19279747

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

Narcis POHOAȚĂ 11 Aug. 2023, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă