Ceahlăul ”arbitrează” lupta la retrogradare în Liga 2. Cristian Pustai, înaintea jocului cu CSC Dumbrăvița: ”Noi nu facem jocurile nimănui, vom încerca să câștigăm”

Narcis POHOAȚĂ 10 May. 2024, 12:26 Liga 2
Ceahlăul ”arbitrează” lupta la retrogradare în Liga 2. Cristian Pustai, înaintea jocului cu CSC Dumbrăvița: ”Noi nu facem jocurile nimănui, vom încerca să câștigăm”

Ceahlăul Piatra Neamț încheie primul sezon de la revenirea în Liga 2 cu o deplasare lungă, tocmai în județul Timiș, la Dumbrăvița. Un meci chinuitor pentru moldoveni, care sunt probabil cu gândul la vacanță de câteva runde, dar cu o miză uriașă pentru formația bănățeană.

Dacă Ceahlăul este salvată matematic încă de la startul play-out-ului, CSC Dumbrăvița are nevoie de un punct în fața nemțenilor pentru a rămâne în Liga 2, în fața Unirii Dej, chiar echipa pe care trupa din Piatra Neamț a întâlnit-o în runda trecută!

Cristian Pustai, înaintea meciului de la Dumbrăvița: ”Nu facem jocurile nimănui”

Situată pe locul 2 în Grupa A, cu 35 de puncte, Ceahlăul va rămâne pe această poziție până la final dacă va obține cel puțin un punct la Dumbrăvița, însă poate coborî pe locul 4 în cazul unui eșec, dacă Metaloglobus sau CFC Argeș, care au meci direct, câștigă.

Nemțenii ”arbitrează” cumva lupta pentru evitarea retrogradării. După ce a remizat acasă cu Unirea Dej, în Vinerea Mare, scor 1-1, echipa lui Cristian Pustai întâlnește adversara ardelenilor în ecuația salvării, pe CSC Dumbrăvița.

Antrenorul Ceahlăului spune că echipa sa nu va face nicio concesie și va aborda jocul la victorie.

”Ca la toate meciurile, noi mergem să jucăm și să câștigăm. Să vedem dacă vom putea. Noi nu facem jocurile nimănui, asta e clar. Am demonstrat în acest sezon că suntem o echipă fumoasă, care încearcă să joace fotbal. Oriunde am fost am încercat să jucăm cât mai bine. Și cu Dejul am vrut să câștigăm, dar am făcut doar egal. Nu știu ce va fi mâine. Noi suntem cu tot lotul la Dumbrăvița, am deplasat toți jucătorii valizi”, a declarat Cristian Pustai pentru Liga2.ro.

Pustai i-a lăsat acasă pe Akwasi, Bacalu, Boison, Larrauri și Core, toți cu probleme medicale.

”La ultimul meci, cum îl știu și pe antrenor, domnul Pustai, sunt sigur că își vor face treaba în cel mai profesionist mod la Dumbrăvița, așa cum s-a întâmplat și azi”, spunea Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej, despre Ceahlăul, la finalul meciului direct și înaintea partidei nemțenilor cu cei de la Dumbrăvița.

CSC Dumbrăvița și Ceahlăul au doar câte o victorie în play-out-ul Ligii 2

CSC Dumbrăvița și Ceahlăul Piatra Neamț au avut un parcurs foarte slab în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cele două formații având câte o victorie în primele cinci meciuri disputate, la fel ca retrogradata CSM Alexandria.

Bănățenii au cea mai slabă linie de clasament, cu doar 3 puncte obținute, în timp ce Ceahlăul a obținut doar un punct în plus. Paradoxal, singurul succes al Dumbrăviței a fost obținut chiar în fața liderului CSM Reșița (1-0 în etapa a 2-a), în timp ce nemțenii au câștigat doar cu ultima clasată CSM Alexandria (4-0 pe teren propriu, în runda a 4-a).

În sezonul regular, Ceahlăul s-a impus acasă cu scorul de 2-0 (1-0) în fața formației pregătite de Cosmin Stan, în data de 2 martie, golurile fiind marcate de Sergio Cortelezzi (14) și Azdren Llullaku (60, din penalty).

Meciul din etapa a 7-a a play-out-ului Ligii 2 are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița. Ceahlăul ocupă locul 2, cu 35 de puncte, iar Dumbrăvița este pe poziția a 5-a, ultima care asigură menținerea, cu 26 de puncte.

Antrenorul Dumbrăviței nu a dorit să ofere declarații înaintea acestui meci important pentru echipa sa, alegând să trimită la conferința de presă doi tineri jucători!

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-isi-joaca-ramanerea-in-liga-2-contra-ceahlaului-19315309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-10-din-play-off-si-7-din-play-out-19315311

Narcis POHOAȚĂ 10 May. 2024, 12:26 Liga 2
Pe aceeași temă