Ceahlăul, aproape de o surpriză în amicalul cu FC Botoșani. Un mijlocaș fost la Dinamo și Rapid a marcat pentru nemțeni, iar în poartă a stat o fostă speranță a fotbalului românesc

Narcis POHOAȚĂ 07 Jul. 2024, 17:08 Liga 2

La aproape două săptămâni de la începerea pregătirii pentru noul sezon de Liga 2, Ceahlăul Piatra Neamț a disputat, duminică dimineață, primul amical, primul și sub comanda noului antrenor Marco Veronese.

Nemțenii s-au deplasat la Botoșani, pentru jocul cu formația de primă ligă, în fața căreia au cedat la limită, scor 1-2, după ce au condus până spre final cu 1-0.

Ceahlăul a condus la Botoșani până în final, dar a cedat la limită

Antrenorul italian Marco Veronese a început amicalul de la Botoșani cu o formulă din care au făcut parte doar doi jucători din lotul trecut, Mihael Onișa și Patrick Petre. În rest, multe nume noi, inclusiv portarul Laurențiu Brănescu, adus pentru a suplini plecarea austriacului Stefan Krell.

Nemțenii au condus la pauză în fața prim-divizionarei, prin golul marcat în minutul 40 de mijlocașul Geani Crețu, acesta finalizând din gura porții o acțiune a lui Batantu. Născut la Piatra Neamț, Crețu (24 de ani) a jucat în sezonul trecut la CSM Alexandria, grupare la care a ajuns de la Dinamo. În cariera sa a mai evoluat pentru Rapid și CFC Argeș.

FC Botoșani a presat pe final și, profitând de schimbările multe făcute în tabăra nemțeană, a reușit să întoarcă rezultatul într-un interval de patru minute prin doi jucători veniți de pe bancă, Zoran Mitrov (78) și Jaly Mouaddib (82).

  • Laurențiu Brănescu, o fostă speranță a fotbalului românesc, a ajuns la 30 de ani și ultima dată a fost legitimat în Grecia, la Atromitos Atena, pentru care a jucat un singur meci în sezonul 2022-2023. În cariera sa a mai jucat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Juventus U19, Juve Stabia, Virtus Lanciano (toate trei din Italia), Szombathelyi Haladas FC (Ungaria), Omonia Nicosia (Cipru), Dinamo, HNK Gorica (Croația), Zalgiris (Lituania), Kilmarnock (Scoția), Poli Iași, Farul Constanța și ”U” Cluj.

Antrenorul Marco Veronese a început amicalul de la Botoșani în formula: Brănescu – Țuțu, Bracelli, Asibey, Abel – Onișa, Lima, Batantu, P. Petre – G. Crețu, Rob. Ciobanu.

De cealaltă parte, Bogdan Andone a început meciul cu: Ed. Pap – Petro, Celea, Andr. Miron, Țigănașu – Gab. David, Ed. Florescu, Adair, Chapi Romano – Enzo Lopez, Mailat.

Marco Veronese: ”Am văzut și lucruri bune, dar și lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim”

Marco Veronese a tras a scurtă concluzie după testul de la Piatra Neamț.

”Nu vorbesc despre rezultat și nici nu aș fi vorbit nici dacă aș fi câștiga astăzi. Suntem într-o perioadă de pregătire și trebuie să văd performanța jucătorilor și a echipei după câteva zile de muncă. Am văzut și lucruri bune, dar și lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim, precum: să ne dăm seama când ținem mingea și să găsim soluții sau să mergem înainte rapid. Trebuie să muncim mult”, a spus italianul, citat de Ceahlăul, pe pagina sa de Facebook.

Ceahlăul va disputa al doilea amical sâmbătă, 13 iulie, în deplasare, cu CSM Focșani, în timp ce FC Botoșani va lua startul în data de 15 iulie într-un nou sezon de SuperLigă, pe teren propriu, cu SC Oțelul Galați.

Ieri, sâmbătă, Ceahlăul a anunțat cooptarea ca președinte executiv pe Marcel Pușcaș.

Foto: FC Botoșani 

Narcis POHOAȚĂ 07 Jul. 2024, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă