Ce se întâmplă cu ”FC U” Craiova? Explicațiile lui Ovidiu Stângă după eșecul cu ”U” Cluj: ”Nu mi-e teamă, pentru că sunt puternic.” Ce va face la meciul următor

Andrei PASCU 12 Mar. 2021, 21:14 Liga 2

Criza se prelungește, dar în același timp se acutizează la U Craiova 1948 SA, după un nou eșec, al doilea consecutiv și al doilea în acest sezon din Liga 2. S-a văzut învinsă și după partida cu Universitatea Cluj, de pe Cluj Arena, scor 0-1, și poate pierde primul loc la finalul acestei etape, a 19-a a campionatului.

Ovidiu Stângă: ”Am spus-o și am repetat-o, că fără atitudine și fără concentrare e greu să acumulezi puncte” 

Ovidiu Stângă, antrenorul oltenilor, pare că nu înțelege prin ce trece echipa lui, dar va încerca să remedieze problema, chiar dacă e ceva unic și ”FC U” Craiova nu s-a regăsit în această ipostază. La mijloc, ”principalul” crede că poate fi și o oarecare stare de relaxare, construită pe baza faptului că echipa se află pe primul loc.

”S-a pierdut acest meci, dar nu l-am piedut numai pe acesta. L-am pierdut și pe precedentul, iar în trei meciuri nu am reușit să luăm decât un punct. Ne-am văzut din start în play-off. Eu am spus-o și am repetat-o, că fără atitudine și fără concentrare e greu să acumulezi puncte. Au fost momente mai puțin bune, pe alocuri bune, dar nu foarte multe. Presiunea o punem împreună, nu numai eu. Atât timp cât ei nu au continuitate în joc, e foarte greu să marchezi, să ajungă doar un singur jucător în fața porții și să marcheze.

Trebuie să vină mai mulți jucători, i-am antrenat, dar de la joc la joc, văd că avem aceeași linie, nu linia care trebuie în cadrul echipei”, a declarat Ovidiu Stângă, la microfonul Look Sport.

Ovidiu Stângă anunță schimbări și pentru meciul următor, cu Farul 

Pentru partida cu ”U” Cluj, Stângă a făcut mai multe schimbări față de echipa folosită în meciul pierdut cu CS Mioveni, dar este decis să facă alte modificări și pentru partida următoare. Vrea să găsească formula ideală, care să dea randament, aspect căruia nu a reușit să îi dea de cap în iarnă, deși a condus perioada de pregătire de la un capăt la celălalt.

Cu toate rezultatele negative din ultima perioadă, Ovidiu Stângă este încrezător că poate scoate echipa de unde e și să o facă din nou să arate ca una care chiar se poate bate la promovare.

”Schimbări vor fi, pentru că încercăm și trebuie să găsim un prim 11 cât mai în formă. Să jucăm și să câștigăm puncte. Schimbările pe care le efectuăm văd că nu au efect pozitiv. Atunci, ne concentrăm pe un prim 11 care să dea cât de cât un randament.

Mie, personal, nu mi-e de ultimele jocuri de acum, care urmează. Dacă ar fi pe proprie răspundere, nu mi-ar fi teamă, pentru că am fost și sunt puternic. Problema e de grup, să ne strângem și să scoatem cât mai mult în următoarea perioadă”, a mai punctat Ovidiu Stângă.

”FC U” Craiova riscă să piardă prima poziție 

Etapa trecută, U Craiova 1948 SA a pierdut tot împotriva unei echipe care vrea în play-off, CS Mioveni, scor 1-2, după ce a condus cu 1-0 până în minutul 80. Înainte de jocul de pe ”Ion Oblemenco”, oltenii au făcut doar 0-0 cu Concordia Chiajna, pe teren advers. Aceastea au fost primele două partide din 2021.

Două meciuri mai are U Craiova 1948 SA în sezonul regular, cu Farul, acasă, și cu CSM Reșița, în deplasare. Sâmbăta aceasta, după eșecul cu ”U” Cluj, echipa lui Stângă poate pierde poziția de lider. Dacă ASU Poli va face egal sau va câștiga pe terenul ultimei clasate, Pandurii, va trece pe prima poziție.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-refuza-sa-moara-1-0-cu-fc-u-craiova-si-batalia-pentru-play-off-explodeaza-19174172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-fc-u-craiova-se-joaca-de-la-ora-1800-ambele-echipe-lupta-pentru-accederea-in-play-off-si-vin-dupa-infrangeri-19174094

 

 

Andrei PASCU 12 Mar. 2021, 21:14 Liga 2
Pe aceeași temă