Ce ”principal” putea duce Rapid în Liga 1 anul acesta? Dinu Gheorghe e convins: ”E cel mai bun pentru promovare. Anumiți antrenori sunt foarte buni pentru Liga 2”

Răzvan STÎNGĂ 16 Mar. 2021, 16:01 Liga 2

Rapid a schimbat din nou antrenorul, fiind una dintre echipele de Liga 2 cele mai ”active” în această privință. Dinu Gheorghe, fost oficial al giuleștenilor, nu crede că oamenii din conducere fac bine, prin aceste decizii luate destul de des, periodic.

La ProSport Live, Dinu Gheorghe a evidențiat și numele ”principalului” care avea cele mai multe șanse să ducă Rapid în Liga 1, iar acum, în acest moment al campionatului, ar fi ținut echipa în partea superioară a clasamentului Ligii 2.

Dinu Gheorghe e convins că Dan Alexa era cea mai bună variantă. Rapid l-a avut în curte sezonul trecut, dar a renunțat la el. Gheorghe nu crede că a fost o decizie inspirată, întrucât, din punctul său de vedere, nu Alexa a fost vinovatul pentru ratarea promovării. Acum, antrenorul o pregătește pe ASU Poli, pe care a dus-o pe locul 1.

Alexa este, dacă vreți, cel mai bun antrenor pentru promovare. În condițiile în care bugetul la Timișoara, comparativ cu Rapid, este 25 la sută. Știu din surse sigure. Bugetul Timișoarei atât este din bugetul declarat al Rapidului. Fantastic! Eu nu știu de ce s-a renunțat la Alexa. Alexa citise lotul, știa ce îi mai trebuie, are un sistem relațional legat de anumiți jucători, de care mai avea nevoie să îi aducă, să facă o echipă de promovare.

Eu spun că dacă Rapid mergea mai departe cu Alexa, era astăzi acolo sus, unde e Timișoara sau Craiova. Rapid a avut doi antrenori anul trecut, anul ăsta trei. Cu Iosif de două ori. Nu poți promova o echipă așa. Să schimbi antrenorii pe bandă rulantă, e greu”, a declarat Dinu Gheorghe, la ProSport Live.

Dinu Gheorghe: ”De accea spun că lipsa de experiență a celor care conduc Rapid, aici s-a văzut” 

Dinu Gheorghe consideră că despărțirea de Alexa a fost pricinuită, în mare parte, de lipsa de experiență a oamenilor care conduc Rapid acum. A dat anumite exemple, din momentul în care el se afla în structurile de conducere ale formației din Giulești, când antrenorii nu erau dați afară fără acordul său.

De accea spun că lipsa de experiență a celor care conduc Rapid, aici s-a văzut. Eu am trăit lângă patroni puternici și potenți financiar. Cu toți antrenorii cu care am lucrat, n-au plecat fără acordul meu. Șumudică a plecat din cauza unei greșeli făcute de el. Cei care erau în jurul echipei nu au putut trece peste ce a făcut și au mers peste Copos.

Un antrenor e cel care poate da tonul, viața unei echipei. Noi care suntem pe lângă, asigurăm condiții, ce trebuie să facem, una alta. Aș aduce un antrenor la Rapid, care să știe ce înseamnă promovarea unei echipe în Liga 1. Să aduci un antrenor care s-a bătut la campionat în Liga 1 acum un an sau doi, e foarte riscant. Sunt antrenori care pot promova, ca Alexa. A fost și Pelici, care a promovat cu Sibiu. Sunt anumiți antrenori foarte buni pentru Liga 2”, a mai afirmat Dinu Gheorghe la ProSport Live.

Rapid, pe 11 în Liga 2 

Acum, Rapid s-a despărțit și de Nicolae Grigore, anunțând că sezonul va fi terminat cu Mihai Iosif la conducerea echipei.

Rezultatele Rapidului în acest an: 2-2 cu Ripensia, 0-0 cu SCM Gloria Buzău, 1-3 cu FK Csikszereda și 1-2 cu Unirea Slobozia. În urma lor, Rapid mai păstrează puține șanse la play-off-ul Ligii 2, unde sezonul trecuta fost prezentă.

Rapid e abia pe locul 11 acum, cu 27 de puncte în 17 partide. Diferența față de locul 6, Universitatea Cluj, e de două puncte. Ardelenii au, în același timp, și un meci în plus. Rapid are neapărată nevoie de victorii în ultimele două meciuri din sezonul regular, cu Dunărea Călărași, acasă, și Metaloglobus, deplasare, pentru a mai spera la play-off. În același timp, are nevoie și de jocul rezultatelor.

Foto: Alexandru Paraschiv/ Sport Pictures și Leczki Jozsi/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doar-sase-dintre-cei-noua-jucatori-convocati-initial-din-liga-2-la-romania-u18-se-afla-cu-nationala-in-stagiul-din-ungaria-tineri-de-la-craiova-petrolul-si-calarasi-au-ramas-acasa-19174856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-mihai-iosif-antrenorul-pe-umerii-caruia-rapid-spera-sa-acceada-in-play-off-ul-de-promovare-nu-sunt-ingrijorat-acum-suntem-de-totul-sau-nimic-apelul-catre-suporteri-ci-19174838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-a-refuzat-oferta-de-a-reveni-antrenor-la-rapid-a-fost-baiat-destept-pentru-ca-e-foarte-greu-sa-mai-faca-ceva-acum-cum-comenteaza-dinu-gheorghe-si-florin-manea-situati-19174808

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Mar. 2021, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă